1. aapple83's Avatar
    Does anyone have an issue with their Storm's (Verizon) signal reception? My signal will sometimes fluctuate nonstop for long periods of time (where it'll be at 3+ bars and then suddenly drop to 0 bars for seconds, and then go back and forth for quite awhile). And it's not merely a display issue, because when I'm downloading data or sending messages, they pause during this signal fluctuation.
    01-09-10 04:53 PM
  2. djm1947's Avatar
    If you have not already done so, you might try *228 option 2 from your phone.
    01-09-10 05:12 PM
  3. aapple83's Avatar
    If you have not already done so, you might try *228 option 2 from your phone.
    What does this do?
    01-09-10 05:30 PM
  4. amavit's Avatar
    It updates your roaming capabilities, or "towers". If there are new towers in your area (or w/e) then you will get better signal.
    01-09-10 05:41 PM
  5. djm1947's Avatar
    It is a good idea to update using the *228 periodically. Maybe once a month or so.
    01-09-10 06:25 PM
  6. DJ-Icarus's Avatar
    What and where is this option?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    01-09-10 06:42 PM
  7. mdenny84's Avatar
    Try going to manage connections and turning off your radio for a minute. Then restore your connection. Works for me every time.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    01-09-10 07:47 PM
  8. bubbaco's Avatar
    dial *228 then choose option 2
    01-09-10 08:16 PM
  9. djm1947's Avatar
    What and where is this option?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    This works for Verizon, but I don't know if it works for your carrier. From your phone, you dial *228 and then choose option 2.
    01-09-10 08:18 PM
  10. CaptDigB's Avatar
    Yes been having same problem it got so bad I would try to turn radio off it would freeze up and require a reboot . That was a annoying night but seems to be getting better.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    01-09-10 09:23 PM
  11. MPh1000's Avatar
    It might be an application causing this, Or you need to clean all 3 memory sections--all browser cache--registration cleaner--event log, after that turn off phone then pull battery and leave out for 30 seconds start it up then dial *228 press 1 wait till success, you should be good to go, not unless one of your user application is the one to blame..

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    01-09-10 11:40 PM
  12. CaptDigB's Avatar
    I'm good at keeping up on maintenance and still kept messing up even after multiple Battery pulls I changed nothing in phone and the problem seemed to have gone away . I also did the *228 deal after the first two pulls and still had issues . Seems like a network problem but that's just speculation. But has been two days now no problem.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    01-10-10 05:15 AM
  13. djm1947's Avatar
    Happy to hear that is now seems to be working. I suspect there may have been some intermittent network problems, because I was getting 1xev last night and that never happens here (Southern Arizona). The *228 corrected it for me.
    01-10-10 12:41 PM
  14. NIKSTORM's Avatar
    After owning the storm for a year and handling others storms i have found that the sgnal jumping s inherent of the phone....the siganl meter jumps around all the time and i never drop calls so i just chalk it up to being a inherent oddity ogf the phone.
    01-10-10 02:22 PM
  15. pkcable's Avatar
    This is more a Verizon issue (sounds like a bad tower near you), as others said a PRL update (*228 option 2) can help. I am moving the thread to the Verizon Forum.
    01-10-10 03:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD