09-14-10 12:40 AM
467 123 ...
tools
  1. Crucial_Xtreme's Avatar
    Heres the video-->
    OS4.7.0.83 Leaked for the BlackBerry Storm 9530! | CrackBerry.com

    Now discuss.
    12-19-08 12:22 AM
  2. paa79594's Avatar
    thank you!
    12-19-08 12:23 AM
  3. Sooks's Avatar
    hmmm i think the link is wrong ?!
    12-19-08 12:23 AM
  4. paa79594's Avatar
    lol yeah me too..
    12-19-08 12:24 AM
  5. drPheta's Avatar
    What I see:

    YAY!!!
    - My Free Memory went from 44.5MB max with OS .76, now it's at 49.6MB
    - Camera is faster, about .5-1 second lag after pressing shutter
    - Media Player allows you to scroll through the progress bar in a smoother and more refined fashion. And, the button doesn't disappear at the end of the progress bar.
    - Media Player is faster
    - Application Center icon is changed.
    - While listening to music on headphones (bluetooth in my case) and a call comes in, the phone screen doesn't disappear. Tried it a few times and it's worked well all those times. No more going to home screen and pressing green phone button to display the phone screen in this mode.
    - If using media player and phone rings, you talk and connect like normal. Returning to your media (automatically happens still) resumes play, but a message comes up saying that playback cannot occur during phone calls.
    - Browser is FASTER in both loading pages and accelerometer
    - Contacts have a blue background.
    - While screen is locked, pressing any key doesn't bring up any message to press the unlock button. Still locks/unlocks as normal.
    - Reboots fast with QuickPull/SoftReset/Battery Pull.

    NOOOO!!!!
    - Bluetooth headphones don't work with video player!!!!
    - Mute button does not toggle between ring or vibrate when screen is locked
    - Everytime you plug in to your PC to charge/sync the media player will need to rescan... even if you make no changes to the microSD card


    That is all so far.
    Last edited by drPheta; 12-19-08 at 11:02 PM.
    12-19-08 12:26 AM
  6. PeteyPete's Avatar
    DrPheta summed it up...
    12-19-08 12:34 AM
  7. s__dime's Avatar
    I have installed the software onto my computer and deleted the vendor.xml

    When I open desktop manager it does not immediately recognize the new OS

    So I go into application loader and select update software it then shows me the version I currently have installed and 4.7.0.83 and asks me to select which one I want installed so I select .83 it then tells me that there is no software update required for my phone....

    Any help?
    12-19-08 12:35 AM
  8. Ndahlseid's Avatar
    disconnect from the internet then try again
    12-19-08 12:38 AM
  9. PeteyPete's Avatar
    I have installed the software onto my computer and deleted the vendor.xml

    When I open desktop manager it does not immediately recognize the new OS

    So I go into application loader and select update software it then shows me the version I currently have installed and 4.7.0.83 and asks me to select which one I want installed so I select .83 it then tells me that there is no software update required for my phone....

    Any help?
    Try removing your internet connection...and I didn't have to remove the vendor file seeing as how it's a verizon based upgrade.
    12-19-08 12:38 AM
  10. DustinF00's Avatar
    I have installed the software onto my computer and deleted the vendor.xml

    When I open desktop manager it does not immediately recognize the new OS

    So I go into application loader and select update software it then shows me the version I currently have installed and 4.7.0.83 and asks me to select which one I want installed so I select .83 it then tells me that there is no software update required for my phone....

    Any help?
    I beleive I read somewhere that the desktop software still reaches out to the internet to check for versions, I would suggest unplugging or disabling the Network Connection of the computer and trying again.

    this is what I had to do to get .76 installed.
    12-19-08 12:39 AM
  11. Boostz06's Avatar
    I did not del vendor.xml install went great. Everything is faster even the web does anyone have web pages loading faster?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    12-19-08 12:42 AM
  12. Sooks's Avatar
    yes my web pages are loading way faster
    12-19-08 12:44 AM
  13. DonNguyen's Avatar
    definitely faster in general
    12-19-08 12:46 AM
  14. CrackBerry Kevin's Avatar
    I noticed that on that when I hide/move icons so I only have 16 showing that it no longer scrolls with my finger when I drag it on screen.

    Also, key rate - didn't it just used to be slow/medium/fast. now there's medium fast and medium slow. Or was that always there and I'm dreaming?
    12-19-08 12:49 AM
  15. tjsears's Avatar
    updating as I type. =-) thank CX or whom ever leaked!
    12-19-08 12:50 AM
  16. Ndahlseid's Avatar
    quick question for you guys, if you do a update is there a way to preserve your BB messenger contacts without having to reload the pins?
    12-19-08 12:50 AM
  17. DallasinPcola's Avatar
    Huge difference in the video player.

    I now love my phone. before it was a love/hate relationship.
    12-19-08 12:53 AM
  18. Grovesfan's Avatar
    "I noticed that on that when I hide/move icons so I only have 16 showing that it no longer scrolls with my finger when I drag it on screen."

    That sucks. I kinda liked this feature.

    Anyone notice any improvement in call quality? I get complaints of being hard to understand/hear on my Storm now (running .75 Official) and am hoping this call quality improves dramatically.
    12-19-08 12:54 AM
  19. DallasinPcola's Avatar
    Lol...not a lot of people I can call at this hour...I may have to wait till tomorrow to see if there's any quality improvements. I do know once I enhanced treble on the handset- it behaved a little better as far as reception went (but that was under .75)
    12-19-08 12:57 AM
  20. Ndahlseid's Avatar
    I hope this is not a stupid question, but when I have updated my phone from say 75 to 76 i have had to do a restore and use the backupfile I created. is this always normal in order to receive all my settings? I lost my password keeper passwords, browser disapeared, app center dissapeared and so did facebook. Should I expect to do this all the time? Sorry about typing, it sucks to type on your back with your laptop on your chest.
    12-19-08 12:59 AM
  21. drPheta's Avatar
    Totally bummed that bluetooth audio is disabled in video playback.

    There may be a standby mode. Left the phone for a few minutes untouched and it was "turned off," and had to press the power button to get it on.
    Last edited by drPheta; 12-19-08 at 01:02 AM.
    12-19-08 12:59 AM
  22. DonNguyen's Avatar
    I noticed that on that when I hide/move icons so I only have 16 showing that it no longer scrolls with my finger when I drag it on screen.
    i noticed that too...liked that feature...

    application center has changed too...icon and the whole look

    12-19-08 01:05 AM
  23. StormUsage's Avatar
    The video doesn't look any faster than my Storm is right now on the leaked 4.7.0.75 version!
    12-19-08 01:06 AM
  24. Sooks's Avatar
    my weatherbug no longer works.....
    can delete app center now .
    12-19-08 01:07 AM
  25. S3th13's Avatar
    Um... Its definitely running slower than .75 was for me. Transitions are terrible from screen to screen and the loady icon stays on for longer than usual. I'll try a battery pull.
    12-19-08 01:11 AM
467 123 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD