1. Helstar's Avatar
    am I doing something wrong? I am not noticing any setting to change. But every time I hook my berry to any of my pc's and do any kinda of a transfer my background goes back to default.
    09-07-08 12:29 PM
  2. Curvaceous's Avatar
    mine does too and i've wondered the same thing...
    09-07-08 12:35 PM
  3. sunkast's Avatar
    09-07-08 12:48 PM
  4. Reed McLay's Avatar
    OK, here's the deal guys/gals. I found out specifically why this happens and why some of us see it and some don't.

    1) When Mass Storage is on, anything on the media card is inaccessible to the device from it. (we knew this part)

    2) When you set a wallpaper, the picture is cached to somewhere on the phone (most likely the content cache).

    3) When you Sync the phone, this cache file or pointer for the wallpaper gets wiped. (Don't know why, maybe it has to do with the Sync "locking" each database for backup, but speculating.)

    So now you're left with no wallpaper until you unplug. Well, that's nice and dandy, but that doesn't really explain why some saw this and some didn't. Here's the missing link.

    If you set your phone to prompt you before it enters Mass Storage, and you either don't answer the question when you plug in or simply answer no, then the phone is not in Mass Storage mode and when you Sync, you don't loose the wallpaper... obviously.

    Sorry if this sounds useless, but I couldn't explain exactly why some were seeing this problem each and every time and why I wasn't. I typically only enter Mass Storage mode when I know I need something off the card and when that happens, I don't Sync or Backup during the same session. When I do Sync or Backup, I don't enter Mass Storage, so I don't loose wallpaper during the process.

    Hope that makes a little more sense now.
    Great find sunkast, you do know your search technique.
    09-07-08 02:24 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD