05-19-09 03:37 PM
58 123
tools
  1. DonNguyen's Avatar
    Last night i heard reports of 10.5.6 not recognizing Blackberry 1 (internal memory) on the Blackberry Storm. So, I ran the 10.5.6 update (yes, last i know) and tested this and can no longer get my Mac to recognize Blackberry 1. I checked disk utility and it doesn't recognize BB1 at all.

    Does anyone have a solution for this?
    12-23-08 11:45 AM
  2. DonNguyen's Avatar
    installed blackberry media sync and now missing sync won't work...uninstalled BB media sync and missing sync still isn't functioning

    but i do get both BB1 and BB2
    12-23-08 12:07 PM
  3. bmcclure937's Avatar
    If I had a Storm, I would help troubleshoot this with ya man

    Sorry I cannot help much. I will have to be a spectator
    12-23-08 12:33 PM
  4. DonNguyen's Avatar
    reinstalled missing sync and i'm still getting an error...GUHGUHGUH
    12-23-08 01:27 PM
  5. smackdab's Avatar
    I don't see blackberry 1 in 10.5.6. I just installed the media sync got blackberry 1 back but it disables the google sync client too. uninstalled media sync and now google sync is working again.

    Hope you get missing sync happening. You are all over this site Don and are smarter than me - please do post if you find a solution for 10.5.6 and the missing folder.
    12-23-08 03:25 PM
  6. DonNguyen's Avatar
    i've got bb1 now, but i'm still working on getting missing sync working
    12-23-08 04:28 PM
  7. smackdab's Avatar
    Are the steps that you used to get BB1 happening of any help to me? - it seems that this is more a general sync issue than an app issue.
    12-23-08 05:38 PM
  8. DonNguyen's Avatar
    well, at first i wasn't getting bb1 so someone suggested bb media sync...that disabled sync with missing sync but got back bb1. uninstalled bb media sync, but still can't get missing sync to work with my phone.

    i wouldnt recommend installing bb media sync to get bb1 back....still working on it
    12-23-08 08:04 PM
  9. smackdab's Avatar
    Thanks Don
    12-24-08 08:57 AM
  10. PMurray633's Avatar
    I thought the BB website said that after installed Media Sync, no other BB software would work, right?
    12-30-08 10:25 AM
  11. xxfire's Avatar
    ZER0 issues here with the update..
    12-30-08 12:23 PM
  12. xxfire's Avatar
    Your mass storage on the BB is turned on right?
    12-30-08 12:26 PM
  13. fcortese's Avatar
    Is RIM aware of the OS X upgrade to 10.5.6? And if so, will they do an upgrade of PM??
    12-30-08 08:58 PM
  14. DonNguyen's Avatar
    I thought the BB website said that after installed Media Sync, no other BB software would work, right?
    yes, but it said it won't work until media sync is uninstalled, but after uninstalled bb media sync, missing sync doesn't work
    01-01-09 02:59 PM
  15. Doog's Avatar
    Last night i heard reports of 10.5.6 not recognizing Blackberry 1 (internal memory) on the Blackberry Storm. So, I ran the 10.5.6 update (yes, last i know) and tested this and can no longer get my Mac to recognize Blackberry 1. I checked disk utility and it doesn't recognize BB1 at all.

    Does anyone have a solution for this?
    Don. Im having the same problem with my Storm. Have you come up with a fix yet?
    01-07-09 07:17 PM
  16. DonNguyen's Avatar
    no solution
    01-08-09 06:40 PM
  17. darkone338's Avatar
    What do you see in the Console log when you plug in the Storm ?
    01-09-09 02:38 AM
  18. fcortese's Avatar
    I guess we just need to wait until RIM creates a DM for the Mac. Hopefully, our wait won't be too long.
    01-09-09 08:21 AM
  19. nedqadams's Avatar
    Uh, I've been waiting for 3 years for DM for mac. I'm sure others have been waiting longer.
    I'm having the same issue. BB Media Sync shows BB1, BB2 but upon uninstall only BB2 comes back. I've noticed that there are BB Media Sync files on the Storm in BB2 now. Wondering if their presence is what's messing it up??
    01-13-09 05:24 PM
  20. nedqadams's Avatar
    Does anyone have an update to this issue or a work around?
    01-19-09 02:14 PM
  21. pilotcap#AC's Avatar
    I use VMware Fusion and WinXP to sync, and in WinExplorer I can see BB1 AND BB2. Meanwhile, on the Mac desktop there ist BB2 only. Strange...
    (Using MBPro with 10.5.6)
    02-08-09 07:04 AM
  22. glueman's Avatar
    I have the same setup and results as "pilotcap". Its a bit of a pain, but using VMware Fusion allows me to uses windows DM and do full backups, restores and such. I use Entourage and PocketMac. PocketMac will screw up your contacts if you have a two way sync. Calendar seems to be "ok".
    02-08-09 09:57 AM
  23. claustin's Avatar
    I've found that if you change your settings to be prompted to enable mass storage mode when you plug it in that it will usually ask twice and mount both BB1 and BB2. This using 10.5.6 and .99. Also keeps me from unplugging without ejecting the disks as i only mount them when i want to use them and not when i just plug it in to charge
    02-09-09 09:35 AM
  24. DonNguyen's Avatar
    no dice for me man...
    02-10-09 05:23 PM
  25. claustin's Avatar
    so i checked it again. i plugged in and was prompted to enable mass storage mode. I clicked yes and both BB1 and BB2 were mounted. I then ejected both and unplugged/replugged the Storm and was prompted again. Hit yes and now only BB2 mounted. I then ejected BB2, un/replugged, and this time at the prompt hit no and un/replugged again and hit yes and they both mounted. I've tried this a few times and it seems that every time i replug after hitting no it mounts both volumes.
    02-10-09 10:08 PM
58 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD