09-25-09 03:33 AM
55 123
tools
  1. hazwheel's Avatar
    are you using the BB browser or the WAP browser?
    Connect to the net and open options and see what is listed for general properties default browser, and browser configuration > browser
    options/advanced options/browser

    default browser configuration - hotspot browser

    default MDS browser configuration - internet browser

    default wap browser - orange world

    is this where you mean?
    09-24-09 03:00 PM
  2. zwood's Avatar
    options/advanced options/browser

    default browser configuration - hotspot browser

    default MDS browser configuration - internet browser

    default wap browser - orange world

    is this where you mean?
    NO. open the browser and connect to any website then click the BB menu button and select options and get the info there.
    09-24-09 03:04 PM
  3. hazwheel's Avatar
    NO. open the browser and connect to any website then click the BB menu button and select options and get the info there.
    It says hotspot browser, oddly, what now seems to be happening is that when I open the browser and select a web page, UMA lights up and the wifi symbol lights up and it goes there, but, when i quit the browser, it reverts back to GPRS and a greyed out wifi symbol!

    EDIT: nope, that must have been a fluke, it now just doesn't find the page, rewueesting forever, I give up
    Last edited by hazwheel; 09-24-09 at 03:16 PM.
    09-24-09 03:13 PM
  4. d-tech007's Avatar
    Hazwheel,

    I stand by my previous post - Orange don't support/enable/allow UMA on 8900.

    It will never work - sorry.

    Most of the people in these forums offering advice on 8900/UMA issues are in the USA on T-Mobile - a network that DOES allow UMA on a 8900.

    Thanks,

    Toppoff
    Hi, Orange does support UMA on the 8900. I get UMA at home with no problems at all, but i do have to admit i can never get it to work when i am out and about.

    Hazwheel, i originally had the same issues as your self when i got my 8900 back in April and with help from 3CISSBB it now works perfect when at home, will try and find the link to post, hopefully it might help.
    09-24-09 03:17 PM
  5. hazwheel's Avatar
    Hi, Orange does support UMA on the 8900. I get UMA at home with no problems at all, but i do have to admit i can never get it to work when i am out and about.

    Hazwheel, i originally had the same issues as your self when i got my 8900 back in April and with help from 3CISSBB it now works perfect when at home, will try and find the link to post, hopefully it might help.
    I have his help page, but my netgear router does not have all the options his linksys router has, appears the netgear is p.o.o at this sort of thing with the blackberry
    09-24-09 03:19 PM
  6. d-tech007's Avatar
    This worked for me didn't change any settings on my roter just on my BB, thanks again to 3CISSBB :-

    http://forums.crackberry.com/f100/so...estion-198939/
    09-24-09 03:27 PM
  7. zwood's Avatar
    It says hotspot browser, oddly, what now seems to be happening is that when I open the browser and select a web page, UMA lights up and the wifi symbol lights up and it goes there, but, when i quit the browser, it reverts back to GPRS and a greyed out wifi symbol!

    EDIT: nope, that must have been a fluke, it now just doesn't find the page, rewueesting forever, I give up
    Do this with the phone connected to your wifi network,set the phone to mobile network only. enter an internet address manually and don't use a bookmark link. I need to know what listed for general properties > default browser, and browser configuration > browser.
    09-24-09 03:29 PM
  8. hazwheel's Avatar
    Do this with the phone connected to your wifi network,set the phone to mobile network only. enter an internet address manually and don't use a bookmark link. I need to know what listed for general properties > default browser, and browser configuration > browser.
    general properties-default browser- hotspot browser

    browser configuration - hotspot browser

    EDIT tried another web page - UNABLE TO FIND THE REQUESTED SERVER
    Last edited by hazwheel; 09-24-09 at 03:37 PM.
    09-24-09 03:34 PM
  9. zwood's Avatar
    general properties-default browser- hotspot browser

    browser configuration - hotspot browser
    Then that website opened over WIFI, so you are browsing over wifi not mobile network
    09-24-09 03:37 PM
  10. hazwheel's Avatar
    Then that website opened over WIFI, so you are browsing over wifi not mobile network
    tried another website and got UNABLE TO FIND THE REQUESTED SERVER

    wifi greyed out again!

    clearly the phone is capable, the connection seems to keep dropping
    09-24-09 03:39 PM
  11. aristile's Avatar
    First check the WiFi Guide link in my signature then check the UMA Guide (3Cs UMA Guide) link in my signature.
    09-24-09 03:41 PM
  12. zwood's Avatar
    tried another website and got UNABLE TO FIND THE REQUESTED SERVER

    wifi greyed out again!

    clearly the phone is capable, the connection seems to keep dropping
    And that was with it set to mobile network only in mobile network options?
    09-24-09 03:45 PM
  13. hazwheel's Avatar
    And that was with it set to mobile network only in mobile network options?
    yes, didnt change anything from trying BBC - Homepage to Yahoo! UK & Ireland, worked for the first site, not the second!

    it must be the connection dropping and reconnecting because its random whether it works or not
    Last edited by hazwheel; 09-24-09 at 03:54 PM.
    09-24-09 03:52 PM
  14. zwood's Avatar
    yes, didnt change anything from trying BBC - Homepage to Yahoo! UK & Ireland, worked for the first site, not the second!

    it must be the connection dropping and reconnecting because its random whether it works or not
    Thats to bad you cant even use WIFI with that router and your phone. Have you checked for firmware updates for the router.
    Last edited by zwood; 09-24-09 at 04:06 PM.
    09-24-09 04:04 PM
  15. hazwheel's Avatar
    Thats to bad you cant even use WIFI with that router and your phone.
    It would appear not, it must be the router, i had the same problem with my first 8900. looks like i'll be using my orbit (HTC) for wifi browsing at home
    09-24-09 04:07 PM
  16. d-tech007's Avatar
    From your BB try: Go into manage connections, then Wi-Fi options. Highlight your home conenction and select edit. UNCHECK the box that says 'allow inter-access point handover. This will prevent your phone from trying to connect to every signal it picks up. Credit 3CISSBB

    This solved greyed wifi icon and wifi dropping in & out for me.
    09-24-09 04:13 PM
  17. zwood's Avatar
    It would appear not, it must be the router, i had the same problem with my first 8900. looks like i'll be using my orbit (HTC) for wifi browsing at home
    Have you checked for firmware updates for the router.
    09-24-09 04:18 PM
  18. hazwheel's Avatar
    From your BB try: Go into manage connections, then Wi-Fi options. Highlight your home conenction and select edit. UNCHECK the box that says 'allow inter-access point handover. This will prevent your phone from trying to connect to every signal it picks up. Credit 3CISSBB

    This solved greyed wifi icon and wifi dropping in & out for me.
    its already unchecked, problem persists....
    09-24-09 04:19 PM
  19. hazwheel's Avatar
    Have you checked for firmware updates for the router.
    yep, problem is, its customized by and for my isp, the firmware version has a higher number than the manufacturers own latest firmware and various forums say DONT update with the manufacturers firmware, it'll mess it up!
    09-24-09 04:21 PM
  20. zwood's Avatar
    yep, problem is, its customized by and for my isp, the firmware version has a higher number than the manufacturers own latest firmware and various forums say DONT update with the manufacturers firmware, it'll mess it up!
    Looks Like a new router should be at the top of your wish list.
    09-24-09 04:33 PM
  21. d-tech007's Avatar
    other than wifi, do you get GPRS or gprs lowercase?

    also does it say in bb menu, options, mobile network:-
    09-24-09 04:36 PM
  22. hazwheel's Avatar
    New router would be nice

    Yes get gprs but if wifi is on and connected but greyed out and gprs is showing, can't bowse

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-24-09 04:38 PM
  23. 3CISSBB's Avatar
    yep, problem is, its customized by and for my isp, the firmware version has a higher number than the manufacturers own latest firmware and various forums say DONT update with the manufacturers firmware, it'll mess it up!
    Some ISP's do that so they can control what protcols run over their network. A very shady and unethical practice. A Linksys is in order for you. I do happen to have one for sale on my eBay store page. If you're interested, here's a link.

    PS: I have 100% feedback.
    09-24-09 04:43 PM
  24. d-tech007's Avatar
    New router would be nice

    Yes get gprs but if wifi is on and connected but greyed out and gprs is showing, can't bowse

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    So your only getting gprs & uma in lower case only?? not in Caps GPRS / UMA ??
    09-24-09 04:45 PM
  25. d-tech007's Avatar
    what does your handset say in bb menu, options, mobile network?
    09-24-09 04:47 PM
55 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD