09-15-09 07:49 PM
33 12
tools
  1. sykool's Avatar
    Hello everyone!
    I just purchased curve 8900 for at&t. I just have the pay as you go media package for now. So i wanted to test my wifi connection and got it connected to my router but the wifi indicator is still grey is it because i don't have a media package please help? thanks
    09-14-09 07:40 PM
  2. Jancy10's Avatar
    I don't think that should be a problem! Try a battery pull
    09-14-09 07:50 PM
  3. sykool's Avatar
    sorry im a noob to the blackberry but when u mean a battery pull u want me just to take battery out? lol
    09-14-09 08:00 PM
  4. sykool's Avatar
    i did remove the battery but no luck
    09-14-09 08:04 PM
  5. bmc1217's Avatar
    Does your phone say T-Mobile- wireless name and not just T-mobile?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 08:13 PM
  6. sykool's Avatar
    on the profile does any of the boxes need to be check besides automatically obtain ip address and address
    09-14-09 08:13 PM
  7. sykool's Avatar
    no i got at&t and that the carrier i have too
    09-14-09 08:14 PM
  8. bmc1217's Avatar
    If so go to manage connections then go to wifi options and then hit menu and go to wifi tools and select wifi diagnostics. Is association and authentication checked? And what is the status on this screen say also?

    If possible screen capture this info and either post it here or email it to me @ bsmcansh17@gmail.com

    I'm thinking you may not be connected to your network properly

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 08:16 PM
  9. sykool's Avatar
    on status it say network acquired if that helps
    09-14-09 08:19 PM
  10. aristile's Avatar
    WiFi Guide link in my signature, check it out.
    09-14-09 08:21 PM
  11. bmc1217's Avatar
    Go to that screen and highlight wifi and hit menu and then copy all. Paste that here or email me it

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 08:22 PM
  12. sykool's Avatar
    thank for your time i dont have assocition on that list but i got contact and authentication and the boxes look like a grey check on it
    09-14-09 08:22 PM
  13. bmc1217's Avatar
    Sykool copy that list like I said and paste it here

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 08:24 PM
  14. bmc1217's Avatar
    Or when you hit menu choose email report and email me it. bsmcansh17@gmail.com

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 08:25 PM
  15. sykool's Avatar
    sorry took to long

    Wi-Fi Diagnostics (Basic): Sep 14, 2009 21:29:24 PM




    Wi-Fi
    Current Profile: SyKoOL
    SSID: SyKoOL
    AP MAC Address: 00:13:69:1E:AB:89
    Security Type: Pre-Shared Key (PSK)
    Local IP Address: 192.168.1.110
    Signal Level: -45 dBm
    Connection Data Rate: 48 Mbps
    Status: Network acquired

    VPN
    Current Profile:
    Concentrator Address:
    Contact: N/A
    Authentication: N/A
    Secure Device IP:
    Status: VPN profile is not found.
    09-14-09 08:39 PM
  16. sykool's Avatar
    my security i wpa also
    09-14-09 08:46 PM
  17. sykool's Avatar
    is it to do with my vpn do i need to select a vendor
    09-14-09 09:57 PM
  18. 8220's Avatar
    sorry took to long

    Wi-Fi Diagnostics (Basic): Sep 14, 2009 21:29:24 PM




    Wi-Fi
    Current Profile: SyKoOL
    SSID: SyKoOL
    AP MAC Address: 00:13:69:1E:AB:89
    Security Type: Pre-Shared Key (PSK)
    Local IP Address: 192.168.1.110
    Signal Level: -45 dBm
    Connection Data Rate: 48 Mbps
    Status: Network acquired

    VPN
    Current Profile:
    Concentrator Address:
    Contact: N/A
    Authentication: N/A
    Secure Device IP:
    Status: VPN profile is not found.
    I don't see any UMA profiles in that list. You also need data services turned on in mobile network options.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 10:24 PM
  19. sykool's Avatar
    it is enable mobile network option
    09-14-09 10:28 PM
  20. bmc1217's Avatar
    Go to connections and then services status n tell me what it says for wifi

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 11:08 PM
  21. bmc1217's Avatar
    I don't see any UMA profiles in that list. You also need data services turned on in mobile network options.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Don't necessarily need uma to be in wifi. Uma is basically just for when you are entering and leaving a wifi zone so you can stay in call while moving between the two. If someone with more knowledge on the subject would like to comment on that if I am right or not, would appreciate it. But I believe that is the jist of it. It means you are truly in wifi. Although you can be in EDGE and still be connected to your network through wifi.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    09-14-09 11:13 PM
  22. aristile's Avatar
    You are on AT&T so you will not get UMA.
    09-15-09 12:02 AM
  23. bmc1217's Avatar
    You are on AT&T so you will not get UMA.

    wow totally blew right past me. forgot he was on att. nice catch
    09-15-09 12:07 AM
  24. aristile's Avatar
    LMAO @ your signature BMC ... that is Hilarious!!!
    09-15-09 12:08 AM
  25. bmc1217's Avatar
    LMAO @ your signature BMC ... that is Hilarious!!!
    lol thanks that was a funny day. laughed for quite a while at that when i read the actual post lol
    09-15-09 12:10 AM
33 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD