1. outlooker's Avatar
    First of all, my Z30 has LTE and is connected to high-speed Wi-Fi. My location services are turned on as well.

    BlackBerry Protect is ridiculously ineffective on my Z30.-img_20150727_141519.png

    I tried locating my phone and ringing it from my PC. It just doesn't work. It claims that it can't get a signal. Well, my phone has five bars of LTE and Wi-Fi, what the heck signal does it want? I'm sure not if anyone else has this problem, but BlackBerry protect just plain doesn't work for me. I tried multiple times. Does anyone have a solution? I tried switching off Wi-Fi and it wouldn't work on LTE either. I don't know what to do. I'm on 10.3.2

    BlackBerry Protect is ridiculously ineffective on my Z30.-protect.png

    BlackBerry Protect is ridiculously ineffective on my Z30.-protect1.png
    Last edited by outlooker; 07-27-15 at 03:38 PM.
    07-27-15 03:24 PM
  2. kbz1960's Avatar
    I just was there on my phone. No issue. Is protect on, on your phone?
    07-27-15 03:32 PM
  3. outlooker's Avatar
    I just was there on my phone. No issue. Is protect on, on your phone?
    Yes, it's on.
    07-27-15 03:37 PM
  4. BCITMike's Avatar
    First of all, my Z30 has LTE and is connected to high-speed Wi-Fi. My location services are turned on as well.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150727_141519.png 
Views:	461 
Size:	27.2 KB 
ID:	364434

    I tried locating my phone and ringing it from my PC. It just doesn't work. It claims that it can't get a signal. Well, my phone has five bars of LTE and Wi-Fi, what the heck signal does it want? I'm sure not if anyone else has this problem, but BlackBerry protect just plain doesn't work for me. I tried multiple times. Does anyone have a solution? I tried switching off Wi-Fi and it wouldn't work on LTE either. I don't know what to do. I'm on 10.3.2

    Click image for larger version. 

Name:	protect.PNG 
Views:	476 
Size:	12.8 KB 
ID:	364436

    Click image for larger version. 

Name:	protect1.PNG 
Views:	476 
Size:	69.2 KB 
ID:	364437
    Are you sure it's not complaining that your sound profile is off? It did locate it within last minute according to your screenshot.

    Sounds like the bug might be device sound profile overrides Protect sound alert.

    Posted via CB10
    07-27-15 04:09 PM
  5. outlooker's Avatar
    That shouldn't be the case since BlackBerry Protect overrides sound profiles. My profile is "phone calls only".

    Posted via CB10
    07-27-15 04:18 PM
  6. kbz1960's Avatar
    I did the play a sound but it wasn't communicating. I restarted my phone and after the bb symbol came back on it played the sound.
    07-27-15 04:29 PM
  7. Prem WatsApp's Avatar
    I did the play a sound but it wasn't communicating. I restarted my phone and after the bb symbol came back on it played the sound.
    Glitches can happen. Try couple more times to see whether it's an ongoing bug, and let us know... :-)

      "BBAndr10d Armageddon: Chenisys is uploading in 5,4,3..."  
    07-28-15 01:03 AM

Similar Threads

  1. BBM voice chat bb10 on android always fails?
    By lord_hibiskus in forum General BBM Chat
    Replies: 3
    Last Post: 11-25-15, 03:02 PM
  2. Is there a call/sms blocker app that actually works?
    By CrackBerry Question in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 2
    Last Post: 07-28-15, 11:23 PM
  3. No emblem of blackberry
    By prasetyodanny in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 8
    Last Post: 07-28-15, 07:04 PM
  4. Replies: 17
    Last Post: 07-27-15, 09:09 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 07-27-15, 06:06 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD