1. bsmith44's Avatar
    Long time lurker, first time poster - love this site!

    Anyhow, just got my 9650 from Sprint and this is my first BB with WIFI on it. I expected that when I'm connected to my home WIFI network, the internet browsing and overall 'net' experience would be faster, as such on my wife's iPhone. However, it seems that when I'm connected to my N router, the internet browsing is the same as the 3g (1XEV), if not slower.

    I've also noticed some other things, such as when I'm using the Facebook app with WIFI connected as well as the mobile network connected, it's VERY slow. If I turned WIFI off and just use the mobile network, it's faster. In addition, when I turn off the mobile network and just use the WIFI, it's significantly faster.

    Am I doing something wrong here?
    06-01-10 06:41 PM
  2. mikec8801's Avatar
    im just guessing , but its sounds like ur gonna have to turn either one off when u use either one.
    06-01-10 06:48 PM
  3. r.santa1's Avatar
    Same thing on verizon. Wifi was horrible.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    06-01-10 06:58 PM
  4. jimmyknuckles32's Avatar
    Mine is really fast. How good is your connection to your network? Have you checked?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    06-01-10 07:51 PM
  5. papped's Avatar
    Your connection to your router might have some sort of problem.

    I assume you've already updated to OS
    06-01-10 08:18 PM
  6. jlyriq's Avatar
    mine is also fast, especially on FB
    06-01-10 08:38 PM
  7. juttin3's Avatar
    I have same issue. If I turn of sprints network and only use wifi it works great. Or if I just use 3g its good. But when there both on together web pages hang and loading pages isn't to quick.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    06-01-10 08:48 PM
  8. lewisc1979's Avatar
    I'm connected to a Linksys router. Browsing the web, using Twitter for BlackBerry/Facebook for BlackBerry work, and other internet-connected apps work very well and very quickly.
    06-01-10 09:44 PM
  9. flyadan's Avatar
    Be sure to set your Browser to use wifi and not 3g while having both on by selecting it in general options perhaps. I don't know it should be lightning fast. ive used my friends bold 9650 at my house and he has no issues with that.
    06-01-10 10:40 PM
  10. bsmith44's Avatar
    I've selected the Hotspot browser, same thing. I'm connected using WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES] as my security settings with "Upto 300mpbs". I'm wondering if that has something to do with it. It connects fine; it's just slow.

    On a side note, I turned off the QoS rule as well as WMM (Wi-Fi Multimedia Settings). I'll report back soon.
    06-01-10 11:30 PM
  11. ross778's Avatar
    Mine is several times faster than my 1XEV. Hope you get it figured out.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    06-01-10 11:36 PM
  12. capp81's Avatar
    What is the difference between "Internet browser and Hotspot browser"?
    06-02-10 07:46 AM
  13. sj-performance's Avatar
    internet browser to use with normal 3G data and hotspot for wifi data...i believe so
    06-02-10 08:04 AM
  14. Pi Guy 3.14's Avatar
    If you're wifi is not faster than 3g then something is definitely wrong.
    06-02-10 09:39 AM
  15. bsmith44's Avatar
    Anyone know of a good mobile speedtest site?
    06-02-10 11:10 AM
  16. Pi Guy 3.14's Avatar
    Anyone know of a good mobile speedtest site?
    I'm pretty sure they don't work with blackberries.
    06-02-10 11:16 AM
  17. itsdollar's Avatar
    Anyone know of a good mobile speedtest site?
    xtreme labs speedtest is really good on blackberrys. The link in the 3rd party app is now broken though. I had mine for a while. I'll look and see if there is another
    06-02-10 12:38 PM