1. ilovenapoli85's Avatar
    Hello everyone I have a problem with my BB 8900 Curve and the WiFi connection (I have no data plan with my carrier).
    Let me explain the problem.
    The connection works wonders. Everything from the browser to the various applications that have as an option the possibility to use the wifi.
    Only after a certain time not specified (+ or - 30-40 minutes) applications that use the wifi do not work anymore, indicating the connection failure while the browser continues to function properly!
    The only way to reoperation for other applications 30 40 minutes to restart the phone!
    How do I fix this problem?
    I did the "telnet" test and the screen is black ... I have the bullet markers of gray wifi, hotspot browser set to (only choice). I also tried other connection in the office at the home of friends on the road but all give the same problem.
    Below I copy the the wifi diagnostics:

    CURRENT VIEW: dlink
    SSID: dlink
    AP MAC Address: 00:19:5 B: 00D6: 15
    TYPE OF PROTECTION: none
    ASSOCIATION [v]
    AUTHENTICATION [v]
    Local IP Address: 192.168.0.146
    LEVEL: -78 dBm
    SPEED 'data connection: 54 Mbps
    STATUS: CAPTURED NETWORK
    REASON Authentication failed: Network Type: 802.11 b / g
    Network channels: 11
    ENCRYPTION PAIRWAISE: NO
    ENCRYPTION GROUP: NO
    Address to appear GATEWAY: 192.168.0.1
    DHCP: [V]
    DNP PRIMARY: 83.103.25.250
    SECONDARY DNS: 192.168.0.1
    DNS Suffix: fastwenet.it
    SUBNET MASK: 255.255.255.0
    SERVER DOMAIN SUFFIX:
    CERTIFICATE: DOES NOT: NOT APPLICABLE
    CODE HOTSPOT: (BLANK)
    HOTSPOT MESSAGE: NOT APPLICABLE
    STATE HOTSPOT: NOT APPLICABLE
    VPN
    CURRENT PROFILE: (BLANK)
    Concentrator ADDRESS: (Blank)
    CONTACT: [/]
    AUTHENTICATION: [/]
    IP protected devices:
    STATE: VPN PROFILE NOT FOUND
    Concentrator SOLUTION: [/]
    Concentrator IP: (blank)
    Primary DNS: (blank)
    Secondary DNS: (blank)
    DNS Suffix: (blank)
    PROTECTED SUBNET MASK: (BLANK)
    NEW TRIAL: (BLANK)
    DURATION OF SESSION: (BLANK)
    GO BACK TO:
    Failed attempts to access 0
    CERTIFICATE: DOES NOT APPLY
    TOKEN SOFTWARE: EMPTY
    01-20-11 05:53 PM
  2. SebasCvdB's Avatar
    Strange, I think you need a data plan for WiFi to work.
    Surprisingly everyone with wifi errors has a d link router. Change ur router.
    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    03-03-11 05:34 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD