1. bercakir's Avatar
    hi,
    i bought my bold9000 from US and used fully functional with Turkish mobile operator with an BIS.
    than i moved to China, for same phone i applied for BIS from China Mobile. signed monthly contract and register my phone to wireless network and create my email account in their dedicated page at chinamobile.blackberrydotcom
    i received my service books and start send&receive emails without problem. But strange things start to happened after that.
    first of all when i checked service status both BES and BIS shown as "not connected"
    secondly, when i turn on Wi-Fi, i can use for web surfing but in the manage connections section check box is not ticked with green checked mark, instead of marked with (-)
    my default browser stuck on "Monternet" even i can install Opera i can't make it default one.
    can't connect Blackberry App world as well, it says "you are currently on service plan that requires a Wi-Fi connection to use this application."
    same thing for Facebook and twitter apps.
    well i don't know what's wrong with that, is it way of china mobile blackberry service or what.
    when i contact with china mobile customer support only they are asking me if i can send&receive emails or not, when i say yes, they say there is nothing more can they do...
    any idea how can i overcome for these problems ?
    11-22-11 06:52 AM
  2. nige828's Avatar
    hey pal,
    another member posted a way to get around this. here is the link:
    http://forums.crackberry.com/general...-mobile-46239/

    hope it helps you. good luck
    11-22-11 07:04 AM
  3. bercakir's Avatar
    hey, thank you for your kind reply.
    checking now.
    cheers.
    11-22-11 07:09 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD