1. SofieMonster's Avatar
    I have the Storm 9550 running V5.0.0.983

    I also have a new VW Passat that has Bluetooth Handset and the radio has Bluetooth audio

    When I first set up my phone to the car, I selected just the Handset feature.

    But now I want to enable Bluetooth audio, yet I can't get the Blackberry to allow me to select that as a service.

    Even when I delete the profile, when I reconnect it, the only service available is the handset.

    By comparison, the services my phone connects with to my VM-605 (in wife's car) are Handsfree, Headset, A/V Remote and Audio Sink


    What am I doing wrong?
    Under Bluetooth options, I have Headset, Handsfree, Audio Source and A.V Remote Control Target enabled
    10-25-10 03:25 PM
  2. SofieMonster's Avatar
    Come on folks, there has to be a way to to delete the device completely, so when it shows up again it doesn't revert back to it's old settings
    10-26-10 10:05 AM
  3. StaticFX's Avatar
    did you delete it both in the car and the phone?

    When I linked my phone to my wifes jeep.. i didnt get an option.. it just said handsfree and audio. "ok?"
    10-26-10 11:09 AM
  4. SofieMonster's Avatar
    No way to option the car info.
    10-26-10 12:11 PM
  5. StaticFX's Avatar
    are you sure the radio can do BT audio with your phone?

    what model radio is in the car?
    10-26-10 12:58 PM
  6. StaticFX's Avatar
    are you sure the radio can do BT audio with your phone?

    what model radio is in the car?
    10-26-10 01:21 PM
  7. Mastajeet's Avatar
    I do have the same problem.
    AV worked 100% fine with 5.0.0.517 (approx) (native os on telus as of may 2010)
    start malfunctionning in 5.0.0.713
    still doesnt work in 5.0.0.983


    i own a VW Golf 2010. please don't blame vw for electrical problems... :P
    10-26-10 02:26 PM
  8. SofieMonster's Avatar
    Yes - the car is capable, the manual states I need A2DP for it to work and we all know the Storm2 has A2DP

    My question, is how do I delete the VW profile completely, so when the car recognizes the phone again, it doesn't use the previous settings?

    I even tried going into the desktop manager and deleting the "Bluetooth options" from the "Delete Data" page
    10-26-10 04:33 PM
  9. SofieMonster's Avatar
    Hey - if anyone has the COD's from 517, we could reload
    net_rim_bluetooth


    Whoops - tried that and lost Bluetooth and most other functions of my phone.....

    Back to 983
    Last edited by SofieMonster; 10-26-10 at 04:57 PM.
    10-26-10 04:41 PM
  10. StaticFX's Avatar
    Sofie.. what is the radio model ?
    10-26-10 06:24 PM
  11. SofieMonster's Avatar
    It's the factory VW Passat radio, model RDC-510


    I will say that when I switched to the 517 cod, bluetooth wouldn't work at all on my phone, when I switched back to 983 the bluetooth was reset completely, except that it still wouldn't enable the "audio source" service

    Another thing - I had a category set up in my phone so my whole phone book wouldn't transfer over to the car. Now that setting on the phone doesn't work, it will allow me to select "Select Categories Only" yet won't let me add the selected category

    I have a 895 file I'm going to try sometime today.
    10-27-10 09:09 AM
  12. SofieMonster's Avatar
    the 895 cod took and the phone works, haven't had a chance to try and sync with the car yet.


    More info:
    Categories was my fault, found this:

    When you are selecting the options about what contacts you want to transfer, you select categories, then click the menu key and select 'categories'. You can then choose the category.

    I did all this, refreshed the upload, and all the contacts from my phone address book that were assigned to the selected category were uploaded to the car :-)
    10-27-10 09:28 AM
  13. StaticFX's Avatar
    do you have the "Activate Bluetooth Audio" checked in the Media > BT Audio Menu?
    10-27-10 02:15 PM
  14. SofieMonster's Avatar
    Yeah - tried that, I'm thinking it's the .983

    Mastajeet is with me on this
    10-27-10 04:09 PM
  15. SofieMonster's Avatar
    The .895 cod didn't work either....

    Guess I'll have to wait until a new upgrade.
    10-28-10 09:13 AM
  16. SofieMonster's Avatar
    The .895 cod didn't work either....

    Guess I'll have to wait until a new upgrade.
    10-28-10 09:19 AM
  17. Mastajeet's Avatar
    or a new phone ...
    11-02-10 11:05 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD