11-01-13 08:12 AM
37 12
tools
  1. JasonGallagher's Avatar
    Just updated the BBM Channels Beta, hoping it would fix some of these bugs I'm having with xbbm, and instead I'm greeted with this f*ing lost connection screen, again.

    Can someone confirm whether bbm no longer likes to play nice with wifi? Do you have to have a cellular connection for it to work properly??

    So f*ing annoyed at a time I should be so happy with BlackBerry (first, my zed10 went black and died, now having issues with xbbm)


    BBM Lost Connection with BBM Channels Beta-img_00000705.png

    Posted via CB10
    10-30-13 05:27 PM
  2. qbnkelt's Avatar
    I'm sorry you're having trouble with it, but I'm fine on WiFi.
    10-30-13 05:31 PM
  3. JasonGallagher's Avatar
    Thanks for the response. I wish I knew how to fix this issue and use bbm with the android and iOS users I sold on using it!

    Posted via CB10
    10-30-13 06:16 PM
  4. nico2004's Avatar
    Jason turn off and on your wifi and see if it works again .

    BlackBerry Z10, powerful tool indeed.
    10-30-13 06:23 PM
  5. JasonGallagher's Avatar
    Thanks, turned off both radio and wifi, turned back on. Restarted device. No dice.

    I'd like to suggest I have a lemon, but my initial zed10 which I've had since Feb went black on me and died last week.

    This is a clean refurbished device. Brand new OS 10.2.



    Posted via CB10
    10-30-13 06:29 PM
  6. justkonyen's Avatar
    yeah I have the issue and restarted it, turned the wifi on and off.. still the same damn issue. this is really wack
    10-30-13 06:33 PM
  7. jhimmel's Avatar
    Good idea to start a new thread about this issue. Someone will figure it out.
    10-30-13 06:34 PM
  8. jhimmel's Avatar
    I had a problem a while back, brought on by all the variations of leaked OS's, and the BETA Channels, where none of my BBM messages were being delivered (red 'X'). Someone told me to delete BBM (easier said then done - but I did it), restart the handset, and then re-install non-beta, non-Channels official BBM. I did, but still had a problem until I had each of my contacts send me a message. Then it all cleared out and everything was normal. Then I re-installed Channels Beta on top again, and all still good. Hope that doesn't happen again, but of course these are the risks we take when we play with leaked OS's and Beta software. :-)
    10-30-13 06:46 PM
  9. justkonyen's Avatar
    i couldn't send a message even if i wanted to, although i would be open to deleting bbm but it comes preinstalled on my bb. how did you do it
    10-30-13 06:51 PM
  10. jhimmel's Avatar
    I used special tools. I think it was Sachesi. What you do is actually install a regular BBM over your existing one. When you do this, it removes the read-only flag, and allows you to delete these system apps just like you would delete any other. Then restart, then re-install again. If you want to go this route, let me know and I will try to help by checking exactly what I used, and sending you some BAR files. Others here could help you too, I'm sure.
    10-30-13 07:02 PM
  11. nalin909's Avatar
    Same problem with me :/

    Posted via CB 10 on my BlackBerry Z10
    10-30-13 07:23 PM
  12. justkonyen's Avatar
    very cool, i'll see if there anything i can do before i actually delete the app.. i know i used to have that issue but back then it was my phone that was overloaded with unnecessary android apps
    10-30-13 07:35 PM
  13. JasonGallagher's Avatar
    Thanks for the suggestion - how do I get my hands on that app that allows me to overwrite bbm channels beta with stock bbm?? I like trying new features with beta versions, but stability and usability for godsake takes priority! Especially at a time like this with xbbm.

    Much appreciate the assistance

    Posted via CB10
    10-30-13 08:04 PM
  14. jhimmel's Avatar
    Sachesi: Firmware Extractor, Searcher and Installer

    http://forums.crackberry.com/showthread.php?p=8761796
    10-30-13 08:14 PM
  15. JasonGallagher's Avatar
    Thanks!

    Posted via CB10
    10-30-13 09:09 PM
  16. draconis123's Avatar
    Been having the same problem for the last few hours. Started shortly after installing the new bbm channels update. Really sucks. I'm about to delete it and reinstall and see if that helps.


    BBM Lost Connection with BBM Channels Beta-img_00000432.png

    Posted via CB10
    10-30-13 11:24 PM
  17. draconis123's Avatar
    After deleting bbm and re installing channels it seems to be fixed. I don't know for how long but it's working for the moment.

    Posted via CB10
    10-30-13 11:41 PM
  18. JasonGallagher's Avatar
    Fixed!

    Removed sys.bbm using the Google Chrome bb10 manager and installed the sys.bbm 10.2.0.53.bar.

    No more channels beta for me...for now. Too many issues, I'll have to wait for the official release.

    My group profile pic came back for one of the my three groups, the other two I added new and now they show.

    Thanks for all the responses and help, hope this solution helps anyone else with the same issue.

    Posted via CB10
    geigerat likes this.
    10-31-13 12:12 AM
  19. justkonyen's Avatar
    all i did was backup my device, factory reset and then upload the same "backup" and bbm with channel works fine
    10-31-13 06:30 AM
  20. justkonyen's Avatar
    btw how did you delete bbm? did you use the same method above or you have some or way?
    10-31-13 06:32 AM
  21. JasonGallagher's Avatar
    My last backup included the same bbm channels beta version so that wouldn't have made a difference for me....

    Yes I deleted the channels beta sys.bbm file using the playbook /bb10 manager extension in Google Chrome. Then reinstalled the clean non channels sys.bbm file using the same method.

    Worked beautifully. Unfortunately had to go through all that to get here, but I'm good.

    Posted via CB10
    justkonyen likes this.
    10-31-13 06:47 AM
  22. Mwanahabari's Avatar
    This happened to me a couple of days ago before the update. Switched to Android BBM and had no problems since switching back.
    10-31-13 06:52 AM
  23. nalin909's Avatar
    Did a full backup then security wipe then full restore.......working fine now

    Posted via CB 10 on my BlackBerry Z10
    justkonyen likes this.
    10-31-13 09:39 AM
  24. justkonyen's Avatar
    did you previously sideload android apps also? im thinking it could be a memory issue
    10-31-13 02:29 PM
  25. nalin909's Avatar
    did you previously sideload android apps also? im thinking it could be a memory issue
    No

    Posted via CB 10 on my BlackBerry Z10
    10-31-13 04:52 PM
37 12

Similar Threads

  1. SUPER impressed with BlackBerry!
    By hoopitz in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 27
    Last Post: 11-01-13, 03:39 PM
  2. Finally (for some) Dark/Light Theme For 10.2 Beta Channels
    By tinochiko in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 9
    Last Post: 10-31-13, 07:53 PM
  3. BBM update in Beta Zone (BLACK THEME!)
    By fragment137 in forum General BBM Chat
    Replies: 3
    Last Post: 10-30-13, 05:09 PM
  4. BBM channels now has Black theme
    By cchilderhose in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 4
    Last Post: 10-30-13, 05:09 PM
  5. New update for BBM Channels is available :)
    By mossa210 in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 2
    Last Post: 10-30-13, 05:07 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD