1. RubenDM's Avatar
    Hi everybody

    After replacing my Z30 screen i encountered a problem.
    Only the top speaker works when playing music, games etc ...
    BUT when i gently pusch on the screen the lower speaker starts to work again, when i let it go it stops working again...
    I tried to put my old broken screen back en SURPRISE ...BOTH speakers suddently worked again.

    Downloaded the bb virtual expert to run some tests with the new screen installed and what seems to happen...
    Right speaker channel not working.

    I can make calls, record sounds all is fine , it just does not work when playing music.

    Some people already told me it might be a loose wire but that seems impossible cause it works with my old screen.

    Anybody who can help me out a bit ?
    Anything i can do to get this fixed?
    03-18-16 06:55 AM
  2. Rustybronco's Avatar
    Wasn't there some sort of fix that involved lightly bending the contacts for the speaker?
    03-18-16 09:31 AM
  3. RubenDM's Avatar
    Wasn't there some sort of fix that involved lightly bending the contacts for the speaker?
    And which contacts should be bend?
    Thx for the response man

    Posted via CB10
    03-18-16 09:38 AM
  4. Rustybronco's Avatar
    Let me see if I can dredge up a thread.

    EDIT.... No pictures. http://forums.crackberry.com/blackbe.../#post11945426

    Have you tried tightening the housing screws a slight bit more?
    03-18-16 10:44 AM
  5. RubenDM's Avatar
    Let me see if I can dredge up a thread.

    EDIT.... No pictures. http://forums.crackberry.com/blackbe.../#post11945426

    Have you tried tightening the housing screws a slight bit more?
    Thanks for the link !
    I tried everything, tighten it up , put a paper between te tighten parts to make it even more tight but still no go.
    It feels like it is something inside the lcd panel, cause without doing anything and just replace the new screen with the broken one, it works flawless
    03-18-16 11:12 AM
  6. Rustybronco's Avatar
    I noted you had put the old screen back on and the speaker came back.

    I'm beginning to think these replacement screens are factory rejects. The proximity sensor on mine doesn't work with the replacement yet it passes all the tests.

    Get it replaced.
    03-18-16 11:53 AM
  7. RubenDM's Avatar
    I noted you had put the old screen back on and the speaker came back.

    I'm beginning to think these replacement screens are factory rejects. The proximity sensor on mine doesn't work with the replacement yet it passes all the tests.

    Get it replaced.
    Damn again replace it
    Starts to get expensive

    Posted via CB10
    03-18-16 12:08 PM
  8. Rustybronco's Avatar
    I'm just one opinion on the matter.
    03-18-16 12:16 PM
  9. valvac2000's Avatar
    I had the same problem and I realized that part of the screen part (the right one) had separated. I pulled away a little more, I put glue and again fix it to the screen. Problem solved. I look for some photos of what I did for a better explanation. My english is not so good to make me understand as I would. No need to replace screen.

    Posted via CB10
    03-20-16 09:24 AM
  10. RubenDM's Avatar
    I had the same problem and I realized that part of the screen part (the right one) had separated. I pulled away a little more, I put glue and again fix it to the screen. Problem solved. I look for some photos of what I did for a better explanation. My english is not so good to make me understand as I would. No need to replace screen.

    Posted via CB10
    Thanks man!
    I was thinking the same. The screen (glas) is indeed loose on the bottom!
    I will look for some superglue!

    Posted via CB10
    03-20-16 01:47 PM

Similar Threads

  1. How is this statement from John Chen not a on Crackberry home page?
    By iqnetcomdotca in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 15
    Last Post: 03-20-16, 07:08 AM
  2. outlook.com account not showing up in notes app
    By bluetroll in forum BlackBerry Priv
    Replies: 2
    Last Post: 03-18-16, 11:27 AM
  3. blackberry priv bricked not booting need help .... :(
    By samadkhan in forum BlackBerry Priv
    Replies: 6
    Last Post: 03-18-16, 08:29 AM
  4. Android app not working and unable to install
    By StrawBat in forum BlackBerry Z3
    Replies: 2
    Last Post: 03-18-16, 06:39 AM
  5. Why aren't my BBM's being received?
    By CrackBerry Question in forum BlackBerry Z10
    Replies: 1
    Last Post: 03-17-16, 07:10 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD