Built for Business - Learn more about BlackBerry KEY2
07-28-15 03:03 PM
40 12
tools
  1. j_the_p's Avatar
    Hi all,

    Picked up a new unlocked Z30 today. Took my SIM out of my temporary Classic and popped it into the Z30. I can dial out but I don't get any BlackBerry data and I don't have the BlackBerry symbol in the upper right.

    Any ideas what could be wrong? I don't have to do anything through my carrier, do I?

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 03:59 PM
  2. diegonei's Avatar
    It should be as simple as put your data-enabled SIM card in.

    Did you try:
    • Rebooting the device (hold top buttom till you get red LED followed by BB logo);
    • Checking Settings > Mobile Network if data is allowed

    Also, if it's second hand and you didn't, you should:
    • [IMPORTANT] Go Settings > BlackBerry Protect and disable anti-theft;
    • Wipe the device
    07-26-15 04:04 PM
  3. j_the_p's Avatar
    Hi, thanks for replying.

    Yes, did a reboot.
    Yes my mobile network is on as well as data services.
    I'm using the exact same SIM that I had in my Classic.

    It's not used. Brand new, in a sealed box.



    Currently it's on wifi installing 10.3.2. But whether on wifi or not, I don't get BlackBerry services.

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 04:12 PM
  4. diegonei's Avatar
    Let's see what happens after the update.

    Also, did you reboot the way I told you to?
    07-26-15 04:26 PM
  5. eywong's Avatar
    Took my SIM out of my temporary Classic and popped it into the Z30. I can dial out but I don't get any BlackBerry data and I don't have the BlackBerry symbol in the upper right.
    Suggestion: Check the Z30's APN Settings against the Classic's. Change the Z30's settings to match.
    07-26-15 04:58 PM
  6. j_the_p's Avatar
    Let's see what happens after the update.

    Also, did you reboot the way I told you to?
    Yes I did.

    Installation of 10.3.2 completed but still no luck.

    Did a hard reset and still no luck.

    APN settings?

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 05:03 PM
  7. eywong's Avatar
    I don't have to do anything through my carrier, do I?
    Device swaps go smoother when I inform my carrier of the new device that I plan to use on my account.
    Last edited by eywong; 07-26-15 at 05:31 PM.
    07-26-15 05:14 PM
  8. non-vtec's Avatar
    Looking for an answer to this also.

    Did a carrier change. Put in new sim. Everything works but no berry symbol. Works on wifi.

    Unable to edit apn feild. Probably locked by carrier. But the apn is correct for the carrier.

    Tried rebooting and register BlackBerry but still nothing.


    My last resort is to security wipe but I don't want to if I don't have to.....

    Posted via CB10
    07-26-15 05:35 PM
  9. j_the_p's Avatar
    APN screen shows me blackberry.net with a blank user and password field (on both the Z30 and the Classic).

    What am I supposed to see here?

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 05:37 PM
  10. eywong's Avatar
    APN screen shows me blackberry.net with a blank user and password field (on both the Z30 and the Classic).

    What am I supposed to see here?
    Both devices have the same APN settings. Q.E.D.
    07-26-15 05:50 PM
  11. j_the_p's Avatar
    Both devices have the same APN settings. Q.E.D.
    What does that prove?

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 06:54 PM
  12. dangerousfen's Avatar
    Contact your carrier. They should be able to sort it for you.

    "Z30 STA100-2 UK" 10.3.1.2582 Get's a Ten from Fen.
    07-26-15 07:01 PM
  13. j_the_p's Avatar
    Contact your carrier. They should be able to sort it for you.

    "Z30 STA100-2 UK" 10.3.1.2582 Get's a Ten from Fen.
    I can try that but it's supposed to work on wifi without a SIM and yet it doesn't. So what does that have to do with my carrier?

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 07:09 PM
  14. j_the_p's Avatar
    Just completed a security wipe. No change. Still can't get BlackBerry services.

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 07:43 PM
  15. eywong's Avatar
    What does that prove?
    That eliminated APN settings from consideration as a potential cause of your issue.
    diegonei likes this.
    07-26-15 07:53 PM
  16. j_the_p's Avatar
    That eliminated APN settings from consideration as a potential cause of your issue.
    Ah. Ok.

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 07:54 PM
  17. eywong's Avatar
    I can try that but it's supposed to work on wifi without a SIM and yet it doesn't. So what does that have to do with my carrier?
    It might have nothing to do with your carrier, but I don't know. You can disregard the suggestion if you are certain that it will lead nowhere, but follow up later if nothing else resolves your issue.
    07-26-15 08:02 PM
  18. wyrdfool's Avatar
    Try go to setting > about > select from category : network > tap the three dots on bottom right > register BlackBerry.

    Posted via CB10
    07-26-15 08:06 PM
  19. j_the_p's Avatar
    Try go to setting > about > select from category : network > tap the three dots on bottom right > register BlackBerry.

    Posted via CB10
    I've tried that a bunch of times at various points today. Hasn't helped.


    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    07-26-15 08:40 PM
  20. rebroker2009's Avatar
    Yeah call provider

    Blackberry Passport running 10.3.2.2339
    07-26-15 08:42 PM
  21. OntarioBlackberry's Avatar
    Looks like there might be an issue with BlackBerry. I am having the same issue as are others in the BBM forum.

    Posted via CB10
    07-26-15 09:08 PM
  22. gp656's Avatar
    Hi all,

    Picked up a new unlocked Z30 today. Took my SIM out of my temporary Classic and popped it into the Z30. I can dial out but I don't get any BlackBerry data and I don't have the BlackBerry symbol in the upper right.

    Any ideas what could be wrong? I don't have to do anything through my carrier, do I?

    Posted via my (temporary) BlackBerry Classic
    Same problem here
    I contacted blackberry and was told that many customers are having the same issue.currently waiting for blackberry to call with a solution.Ill post something when I here back from blackberry
    07-26-15 09:13 PM
  23. chopachain's Avatar
    Stupid question, but have you put your BB ID into the new phone. Don't see that mentioned anywhere.
    07-27-15 01:45 AM
  24. oldsoul123's Avatar
    If it was new, it should have a standard 30 day replacement warranty. Just take it in, explain the problem you've been having, and if they can't fix it for you, ask for a replacement.

    Z30 STA100-5 on 10.3.2.2168
    07-27-15 07:55 AM
  25. Marauder2's Avatar
    I have a similar problem. Ported my Bell number to Koodo and I get voice/data but no blackberry services (the blackberry logo beside the signal) so can send and receives texts but no BBMs. Keeping an eye on here to see if someone figures it out.
    07-27-15 08:25 AM
40 12

Similar Threads

  1. Why am I unable to backup data on my BlackBerry Z10?
    By CrackBerry Question in forum BlackBerry Z10
    Replies: 4
    Last Post: 07-26-15, 04:33 PM
  2. Software to read BlackBerry Link backup files.
    By C-S-R in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-15, 03:36 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 07-26-15, 03:33 PM
  4. BlackBerry is allergy at Aol platform such email and so on?
    By FrancoNetPTY in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 07-26-15, 03:25 PM
  5. Power Tools "Found New BBM Contact"
    By kraski in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 2
    Last Post: 07-26-15, 02:19 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD