1. Abdul Aziz AlBastaki's Avatar
    hi hall,

    i updated my Z30 from .1521 to .1791 ,,, and the issue is:

    "when i call to my z30 it didn't receive any call + and the weirdest thing is ringing but it doesn't show me anything in my phone display and i can't call ,,, when i tried to call it showing " you can't call this time try agin later"


    P.S>>> i got the update from france "sachesi" and i am living in "middle east / bahrain"

    Any advise ?
    Last edited by Abdul Aziz AlBastaki; 11-05-13 at 04:16 PM.
    11-05-13 02:13 PM
  2. zocster's Avatar
    So how did you update exactly? downloaded the debrick files and made an autoloader out of it?
    11-05-13 03:41 PM
  3. Elite1's Avatar
    Not that it helps your issues, but pretty sure you mean 1791 (not 1971) so I've updated the thread title.

    For your issues, try a device reset first. (NOT the same as a restart.)
    Hold down your top button for about 30 seconds. Keep pressing it down, ignoring onscreen countdown and restart option, BB splashscreen, black screen, red LED, and BB splashscreen again. I hold down that button until I see the blue startup icon.

    Anything better after that reboot?
    11-05-13 03:52 PM
  4. Abdul Aziz AlBastaki's Avatar
    So how did you update exactly? downloaded the debrick files and made an autoloader out of it?
    thanX for replay me, i installed by Sechesi .... what a Debrick ..i searched the OS and found it,installed it ,,and that's it .... Do you mean this !!?

    I updated Z30 OS with Sachesi to .1791-121.png

    and thanx in advance ^^
    11-05-13 04:11 PM
  5. Abdul Aziz AlBastaki's Avatar
    Not that it helps your issues, but pretty sure you mean 1791 (not 1971) so I've updated the thread title.

    For your issues, try a device reset first. (NOT the same as a restart.)
    Hold down your top button for about 30 seconds. Keep pressing it down, ignoring onscreen countdown and restart option, BB splashscreen, black screen, red LED, and BB splashscreen again. I hold down that button until I see the blue startup icon.

    Anything better after that reboot?

    ooh sorry, yes i meant 1791 ...

    i tried nothing happened ..!
    Elite1 likes this.
    11-05-13 04:14 PM
  6. Elite1's Avatar
    ooh sorry, yes i meant 1791 ...

    i tried nothing happened ..!
    Oh well, it was worth a try. That device reset is like penicillin for BB10. When something isn't acting as it should and you can't figure out why, use that as your first effort at troubleshooting.

    It's the BB10 equivalent to the battery pull on BBOS legacy devices.
    11-05-13 04:54 PM
  7. redchilli88's Avatar
    hi hall,

    i updated my Z30 from .1521 to .1791 ,,, and the issue is:

    "when i call to my z30 it didn't receive any call + and the weirdest thing is ringing but it doesn't show me anything in my phone display and i can't call ,,, when i tried to call it showing " you can't call this time try agin later"


    P.S>>> i got the update from france "sachesi" and i am living in "middle east / bahrain"

    Any advise ?
    Abdul,

    go to wherever your folder is. [ the 10.2.0.424 folder] - this is the folder that was downloaded via sachesi. delete it.
    go back to sachesi and re- download the folder.
    once downloaded.
    go to install - install folder- do not "touch" any .bar file or "refresh" or anything.
    and let it run - it takes quite a while.

    i suspect that your radio file was not installed properly.

    the phone will reboot itself-

    try this and let us know.
    11-05-13 05:08 PM
  8. Abdul Aziz AlBastaki's Avatar
    Abdul,

    go to wherever your folder is. [ the 10.2.0.424 folder] - this is the folder that was downloaded via sachesi. delete it.
    go back to sachesi and re- download the folder.
    once downloaded.
    go to install - install folder- do not "touch" any .bar file or "refresh" or anything.
    and let it run - it takes quite a while.

    i suspect that your radio file was not installed properly.

    the phone will reboot itself-

    try this and let us know.

    ok, I will..



    Posted via CB10
    11-05-13 06:03 PM
  9. bluetroll's Avatar
    you can maybe try installing the radio file in this post

    http://forums.crackberry.com/bb10-le...evices-858678/
    11-05-13 09:36 PM
  10. Abdul Aziz AlBastaki's Avatar
    Abdul,

    go to wherever your folder is. [ the 10.2.0.424 folder] - this is the folder that was downloaded via sachesi. delete it.
    go back to sachesi and re- download the folder.
    once downloaded.
    go to install - install folder- do not "touch" any .bar file or "refresh" or anything.
    and let it run - it takes quite a while.

    i suspect that your radio file was not installed properly.

    the phone will reboot itself-

    try this and let us know.
    hi, I did same you told . exactly steps.. nothing happened..!! ..

    Posted via CB10
    11-06-13 04:20 AM
  11. tomcat23's Avatar
    hi, I did same you told . exactly steps.. nothing happened..!! ..

    Posted via CB10
    I had the same problem as you did.
    I just downloaded Sachesi 1.1.2 for windows and reinstalled just the radio bar file and it worked. With the earlier version I was getting Error 500
    11-12-13 08:30 AM

Similar Threads

  1. unsupported country problem with appworld
    By Pash Hip in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 9
    Last Post: 11-14-13, 04:03 PM
  2. Can anyone provide me with?
    By Masonle3 in forum More for your BlackBerry 10 Phone!
    Replies: 16
    Last Post: 11-06-13, 09:20 AM
  3. Just got my Z30!!
    By kye2000 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 6
    Last Post: 11-05-13, 07:19 PM
  4. Is a way to Backup the OS only from the Z10
    By pedmag in forum BlackBerry Z10
    Replies: 6
    Last Post: 11-05-13, 05:56 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 11-05-13, 04:16 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD