06-21-16 06:45 AM
73 123
tools
  1. CKennedy's Avatar
    So last night I sold my recently purchased Z30 (kept my passport) on Kijiji to a guy but when I officially sold it to him it was about 75% through the security wipe. I started it a 4:30pm and at 7:00pm thats where it was at. I told him it shouldn't take much longer to complete and not to worry however he just contacted me and informed me that it was still at 94% and its 24 hours later!?

    Is this normal? I only used the device for 3 days so it could not have had barely any data on it and when I sold my Z10 last year it took maybe 45mins to wipe......
    08-13-15 04:05 PM
  2. Bla1ze's Avatar
    Chances are it's just stuck...just reboot and see if it starts up again or just reboots normally. Can't hurt anything.. you're wiping it anyway. Of course, you could just run an autoloader as well to wipe it.
    08-13-15 04:09 PM
  3. buon1977's Avatar
    I'm the guy he sold it to. How do I reboot? It's stuck at 96% for the past 3 hrs now...I don't want to brick the phone at all.

    Posted via CB10
    08-13-15 05:13 PM
  4. buon1977's Avatar
    Just budged to 97%!!!! Progressss....

    Posted via CB10
    08-13-15 05:24 PM
  5. buon1977's Avatar
    Still 97%

    WTF!!!!!

    Posted via CB10
    08-13-15 07:16 PM
  6. CKennedy's Avatar
    Man this is just crazy......i apologize I never expected this! Keep me posted and if you want return it let me know I'll be around this weekend

    Posted via CB10
    08-13-15 07:49 PM
  7. conite's Avatar
    Still 97%

    WTF!!!!!

    Posted via CB10
    You can just let it continue. It will eventually work. I've seen it take 2 full days before. That's why I always suggest using an autoloader first.

    PassportSQW100-4/10.3.2.2339
    08-13-15 07:55 PM
  8. CDN_Brat's Avatar
    I reloaded my Z30STA100-5/10.3.2.2252 the other day, after 6 hours it was 97 %, I pressed the power button to turn off and restart and it went through and completed the reset without fail. You can easily search the forums to see that it's pretty safe in that you shouldn't brick the phone with the power off or hard reset (volume up and down keys pressed together at the same time until power down) . Hope that helps.

    Posted via CB10 with my BlackBerry Z30 Z30STA100-5/10.3.2.2252
    08-14-15 01:38 AM
  9. Jeroen Vos's Avatar
    No problem to just reboot it. It will work. Otherwise you can do a autoloader and it will be OK.

    Posted via CB10
    08-14-15 02:15 AM
  10. buon1977's Avatar
    Overnight it budged to 98%!!!

    Posted via CB10
    08-14-15 08:28 AM
  11. buon1977's Avatar
    Still hanging on the 98%
    BB Z30 and 24+ hour security wipe!!-img_20150814_141008.jpg

    Posted via CB10
    08-14-15 01:10 PM
  12. oldsoul123's Avatar
    This is unusual. I did a security wipe on my Z30 after I received it from the eBay seller, and it only took about an hour tops. Mind you there wasn't a whole lot of app data on it to delete, but still. What you are dealing with is a bit extreme.

    Z30 STA100-5 on 10.3.2.2168
    08-14-15 01:36 PM
  13. conbrio29's Avatar
    Where's it at now?

    Posted via the Z30 on CB10
    08-14-15 02:42 PM
  14. buon1977's Avatar
    Still at 98%!!!

    Posted via CB10
    08-14-15 05:43 PM
  15. buon1977's Avatar
    Here's a pic...
    BB Z30 and 24+ hour security wipe!!-img_20150814_184536.jpg

    Posted via CB10
    08-14-15 05:46 PM
  16. buon1977's Avatar
    Huge progress...99%

    By tomorrow night the wipe should be complete! YES

    Posted via CB10
    08-14-15 06:19 PM
  17. FF22's Avatar
    Seller:

    How much data and how many apps were on the device? I know some folks have reported in the past that it can take a long time but .....
    joeragan likes this.
    08-14-15 07:33 PM
  18. CKennedy's Avatar
    I used the phone for 3 days so I couldn't have had that much data on it

    Posted via CB10
    FF22 likes this.
    08-14-15 08:15 PM
  19. jtultu's Avatar
    At least it's progressing! Better than not working at all

     Z30STA100-2/10.3.2.2339
    08-15-15 02:06 AM
  20. buon1977's Avatar
    Guess so...7:48am and still 99%!!!

    Posted via CB10
    08-15-15 06:49 AM
  21. FF22's Avatar
    Guess so...7:48am and still 99%!!!

    Posted via CB10
    Your patience is most amazing. I hope it finishes by New Years!
    kbz1960 likes this.
    08-15-15 08:41 AM
  22. joeragan's Avatar
    Was battery saving mode on when you started the wipe?

    Posted via Z30STA100-2/10.3.2.876
    08-15-15 11:49 AM
  23. buon1977's Avatar
    Have it plugged into the wall.

    Posted via CB10
    08-15-15 11:52 AM
  24. buon1977's Avatar
    Update...no update. Still 99%

    Posted via CB10
    08-15-15 04:03 PM
  25. FF22's Avatar
    One more night and then pull the plug and use an Autoloader or BBLink to load the OS.

    Good luck.
    08-15-15 06:13 PM
73 123

Similar Threads

  1. Samsung made a keyboard case for new Galaxy Note 5 and S6 edge+, and it's ugly
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-16-15, 08:58 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 08-13-15, 05:08 PM
  3. Why doesn't BB OS 10.2.1 loaded through autoloader work?
    By CrackBerry Question in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-13-15, 04:03 PM
  4. I need help! I got bberror.com/bb 10-0015
    By vegaBB in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 08-13-15, 03:51 PM
  5. BBM beta for iOS adds iOS 9 support and PayPal integration
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-13-15, 10:51 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD