10-11-16 08:17 PM
26 12
tools
  1. steph.iosso's Avatar
    Does anyone notice that there is a lag when answering the phone. Like when you slide it freezes and then answers the call? Drives me nuts! That is why I had originally downgraded from the leak! BlackBerry please fix ASAP.

    Posted via CB10
    03-01-15 10:01 AM
  2. anon(9208252)'s Avatar
    I never noticed that my self, and i'm running the newest leak and the fix from 2480,
    03-01-15 10:10 AM
  3. Jorgie714's Avatar
    YES!! It's been happening to me too. It's like a two second lag after I slide left. The annoying part is that it keeps ringing and vibrating. I am running a leak. Otherwise, I am loving this phone. Just got it!
    03-01-15 10:33 AM
  4. anon(9208252)'s Avatar
    YES!! It's been happening to me too. It's like a two second lag after I slide left. The annoying part is that it keeps ringing and vibrating. I am running a leak. Otherwise, I am loving this phone. Just got it!

    What leak are you running, if it's 2267 there is a new leak fix out 2480 and it seems to fix a few of these problems.
    03-01-15 10:38 AM
  5. clmazda's Avatar
    Yeah I'm having the same issue with my Z10..

    Posted via CB with my Z10
    03-01-15 10:40 AM
  6. steph.iosso's Avatar
    I am running the official update, OS version 10.3.1.2267.
    03-01-15 08:10 PM
  7. paul44's Avatar
    This 1 or 2 second phone Lag is annoying me and the receiver? Never used a leak in my life and always used a Legitimate BlackBerry Download. Always respected my phone and for God sakes I kiss it when I go to bed. Please tell me it is a 10.3.1.1565 issue (2 Weeks Ago) because this is when it started. Do You think BlackBerry will attend to this problem especially with lack of WI Fi problems going around as well? STA100-2 Help Please.

    Posted via CB10
    03-03-15 03:12 AM
  8. SnapzGEG's Avatar
    I suspect we may see a fix shortly as this seems to be wide spread enough for them to jump on it.
    paul44 likes this.
    03-03-15 03:15 AM
  9. paul44's Avatar
    I hope So, because sometimes the receiver can be impatient in that 1 to 2 second lag and can hang up on me. Fingers crossed we will get some results soon.

    Posted via CB10
    03-03-15 03:20 AM
  10. kad6's Avatar
    I can confirm this as well on official Z30STA100-2/10.3.1.2243.

    Never used a leak. Was perfectly fine on 10.2.1.

    Posted via CB10
    paul44 likes this.
    03-03-15 02:34 PM
  11. Gspot37's Avatar
    I fixed this by re-installing just the bar for the phone app

    It's called sys.phone.bar. When you download it with sachesi it has a different file name once on your computer, but that's what it's called when you first search through the bars in the sachesi program.

    reloaded that bar with sachesi and now the phone app works as it did previous. No lag and with vibrate on it answers instantly. I tested multiple times using my BlackBerry and my work phone hand in hand.

    The second the work phone dialed and rang the BlackBerry rang. The second I answered the BlackBerry and talked I heard myself on the work phone. This works whether I'm calling to or from the blackberry and with the normal profile with vibration enabled.

    Boom. Done.


    Posted via CB10
    03-09-15 04:56 PM
  12. Centerman66's Avatar
    I fixed this by re-installing just the bar for the phone app

    It's called sys.phone.bar. When you download it with sachesi it has a different file name once on your computer, but that's what it's called when you first search through the bars in the sachesi program.

    reloaded that bar with sachesi and now the phone app works as it did previous. No lag and with vibrate on it answers instantly. I tested multiple times using my BlackBerry and my work phone hand in hand.

    The second the work phone dialed and rang the BlackBerry rang. The second I answered the BlackBerry and talked I heard myself on the work phone. This works whether I'm calling to or from the blackberry and with the normal profile with vibration enabled.

    Boom. Done.


    Posted via CB10
    From which OS did you grab the phone file?

    Posted via CB10 using my Z30 STA100-5 on 10.3.1.2267
    03-09-15 06:42 PM
  13. Delil's Avatar
    Actually I had lag all over the OS. I fixed it by wiping the phone and reinstalling everything. Has been working like a charm since.

    Posted with my dirty thirty
    03-09-15 06:44 PM
  14. Gspot37's Avatar
    From which OS did you grab the phone file?

    Posted via CB10 using my Z30 STA100-5 on 10.3.1.2267
    For the current OS I had on my phone. Whatever Telus released.

    Posted via CB10
    03-09-15 06:52 PM
  15. joeragan's Avatar
    Yes, there is about two seconds lag, also when you are trying to disconnect the call. I accidentally called some people and immediately press the End Call button, the interface closed in 1 second but the call already went through, and these people called me back to check.

    Posted via Z30STA100-2/10.3.1.2267
    03-09-15 11:55 PM
  16. mayankbms's Avatar
    I am on Official OS 10.3.1 here and is experiencing the same lag. Had updated my phone by wiping first, upgrade and then restored just my contacts calender and remember notes

    Posted via CB10
    03-10-15 02:50 AM
  17. sLumPia's Avatar
    I fixed this by re-installing just the bar for the phone app

    It's called sys.phone.bar. When you download it with sachesi it has a different file name once on your computer, but that's what it's called when you first search through the bars in the sachesi program.

    reloaded that bar with sachesi and now the phone app works as it did previous. No lag and with vibrate on it answers instantly. I tested multiple times using my BlackBerry and my work phone hand in hand.

    The second the work phone dialed and rang the BlackBerry rang. The second I answered the BlackBerry and talked I heard myself on the work phone. This works whether I'm calling to or from the blackberry and with the normal profile with vibration enabled.

    Boom. Done.
    Try this, but phone app still lag 1-2 seconds
    I'm on 2267
    03-11-15 05:39 AM
  18. victor66's Avatar
    Definitely having this same issue... along with lag using the dial pad, especially when connected hands free to car Bluetooth. So what gives anyone the idea that an official fix is coming? That sounds like an upgrade to an upgrade that took years. I am a big fan of the z30, but I am starting to think my next phone will be some flavor of Android. Too bad...

    Posted via CB10
    03-11-15 04:41 PM
  19. Dave Bourque's Avatar
    Definitely having this same issue... along with lag using the dial pad, especially when connected hands free to car Bluetooth. So what gives anyone the idea that an official fix is coming? That sounds like an upgrade to an upgrade that took years. I am a big fan of the z30, but I am starting to think my next phone will be some flavor of Android. Too bad...

    Posted via CB10
    Because bug fix updates have historically come much faster than major updates?

    Posted via CB10
    03-11-15 04:48 PM
  20. fiat3192's Avatar
    Yes

    Posted via CB10
    03-11-15 05:49 PM
  21. faruki3192's Avatar
    Yes

    Posted via the CrackBerry App for Z30
    03-12-15 09:58 AM
  22. Elite1's Avatar
    What leak are you running, if it's 2267 there is a new leak fix out 2480 and it seems to fix a few of these problems.
    From sounds of it, 2480 was (or, will be) a bug fix update only for Passport to remedy flicker issue.

    There is a bug fix update currently being tested. It's OS 10.3.1.2558 / SR 10.3.1.1767.

    A little birdie told me.
    anon(9208252) likes this.
    03-12-15 11:23 AM
  23. theGUNNER's Avatar
    I never noticed that my self, and i'm running the newest leak and the fix from 2480,
    03-12-15 11:40 AM
  24. anon(9208252)'s Avatar
    From sounds of it, 2480 was (or, will be) a bug fix update only for Passport to remedy flicker issue.

    There is a bug fix update currently being tested. It's OS 10.3.1.2558 / SR 10.3.1.1767.

    A little birdie told me.

    The 2480 fix works on other devices you just have to remove the two qc files that make it for the passport.
    Elite1 likes this.
    03-12-15 01:32 PM
  25. ingris's Avatar
    Definitely notice that on my rogers Z10. Drives me crazy! Also just noticed by voice navigation no longer works in maps. Says the audio is on in settings but I get nothing... anyone notice this?

    Posted via CB10
    03-12-15 01:52 PM
26 12

Similar Threads

  1. Why Facebook is not on my Hub since 10.3.1 update?
    By John Villareal in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 3
    Last Post: 03-01-15, 09:14 PM
  2. Will BB be fixing 10.3 (Q10)?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 6
    Last Post: 03-01-15, 05:31 PM
  3. How do I load Games on my phone now that I have the Play Store?
    By mdbrougham in forum More for your BlackBerry 10 Phone!
    Replies: 4
    Last Post: 03-01-15, 09:58 AM
  4. After upgrade 10.3.1 OS z10
    By Vinoth Lok in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 03-01-15, 09:57 AM
  5. Amazon app store on BlackBerry Z10 OS 10.3
    By Ankit Singh26 in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-01-15, 09:23 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD