12-21-13 11:56 AM
48 12
tools
  1. buidaithach's Avatar
    I need help. My phone just quite rotating from portrait to landscape and vice versa.
    I have been running 1725 for quiet some time now..this never happened before. I tried doing a battery pull and nothing changed. Also tried launching the compass app and it tells me that my phone is missing the sensors..
    Anyone please advice...
    Thanks in advance

    Attachment 226417

    Using BlackBerry Z-10, Don't be jealous be envy.
    I'm from Asia, and my Z10 has the same problem from this morning . Rotation function didn't work and hoster as well!!
    What's going on?
    12-03-13 07:20 AM
  2. dreamstate7's Avatar
    Same issue here. Didn't install any new apps or anything from BB world recently.

    Was working fine last night -- and now Gadget Box confirms that there is no rotation info being captured.

    Magnetic sensors and power buttons still appear to be working fine.
    12-03-13 07:26 AM
  3. dusan.bukvic's Avatar
    Bump

    Posted via CB10
    12-03-13 07:26 AM
  4. Anubhav Nagpal's Avatar
    Anyone got a resolution to this or heard anything from BlackBerry? I tweeted them but haven't received a response yet

    Posted via CB10
    12-03-13 07:30 AM
  5. tahabashir1991's Avatar
    I have installed apps from the 25 free offer and very time I restart device problem came back I uninstall all apps i.e minion rush iron man 3 shark dash and restart device so far problem seems to b fixed for me

    Posted via CB10
    12-03-13 07:42 AM
  6. Aatir Barlas's Avatar
    any one....any solutions yet?
    I tried Hard reboot, battery pulls, screaming and yelling, cussing at the phone, threatening to even drop it on its head...but no use...and ooh yea tried booting with out the SD card and SIM card as well...i think I need a hug now...:*(

    Using BlackBerry Z-10, Don't be jealous be envy.
    12-03-13 08:50 AM
  7. Dave Bourque's Avatar
    Hard reset worked so far.... hasn't been long enough to see. hard reset being ONLY pressing volume buttons for 10secs.

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    12-03-13 08:57 AM
  8. paul collins2's Avatar
    Same here now my screen not going landscape on YouTube

    Posted via CB10
    12-03-13 08:57 AM
  9. FF22's Avatar
    There's now a blog post on CB's main page.
    12-03-13 10:21 AM
  10. Aatir Barlas's Avatar
    Yes you are correct. Please use the blog if like to comment or have a fix, as it's been followed by a lot more folks.

    Using BlackBerry Z-10, Don't be jealous be envy.
    12-03-13 10:49 AM
  11. Terry192's Avatar
    I just got a notification for a software update. After installing I now have the same issues that everyone has been talking about. Not sure what has caused it though :/ grrrrr

    Posted via CB10
    12-03-13 11:08 AM
  12. mufc1's Avatar
    And just like that it's stopped again???

    Posted via CB10
    12-03-13 12:12 PM
  13. Terry192's Avatar
    Yeah mines fine now also?? Weird!!!

    Posted via CB10
    12-03-13 12:25 PM
  14. curvezzz's Avatar
    Yes you are correct. Please use the blog if like to comment or have a fix, as it's been followed by a lot more folks.

    Using BlackBerry Z-10, Don't be jealous be envy.
    *be envious

    AT&T Z10STL100-3/10.2.0.1791
    12-03-13 12:26 PM
  15. Terry192's Avatar
    Damn it!! It has now stopped working again!! But the screen brightness is still okay!! I haven't even tried any of the fixes! It just did it on its own!!!

    Posted via CB10
    12-03-13 12:37 PM
  16. JustinOtherguy's Avatar
    Started for me an hour ago. This is very weird.
    No new apps downloaded (except just now BBsensor)
    I am guessing screen brighter because illumination sensor
    not working along with the other sensors.
    I rebooted and it was working briefly then stopped.
    Been on 10.2.0.429 for a couple of weeks, unlocked phone on Koodo.
    12-03-13 12:53 PM
  17. pinardchris's Avatar
    Does anyone still have this issue? Mine will not rotate, no matter how many hard resets.
    12-18-13 08:29 PM
  18. Levi_Asaiah's Avatar
    I had this issue a few hours ago, reset my phone (Z10STL100-3/10.2.0.1803) and it only provided a temporary fix, but the sensors have reverted to normal after a second reset. Smooth sailing so far

    CB10 On my suave Z10
    12-18-13 10:30 PM
  19. pinardchris's Avatar
    I've reset multiple times now still with no luck. Is this more likely a hardware issue?
    12-19-13 11:01 PM
  20. Levi_Asaiah's Avatar
    Possibly, that does sound a bit too extensive to be sumn temporary. Good luck to ya

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    12-20-13 12:47 AM
  21. JustinOtherguy's Avatar
    And....it went away. I forget, later that day I think. Didn't do anything!
    12-20-13 04:10 PM
  22. rficguy's Avatar
    yup same rotation failure
    compass failure as well
    no app downloads
    hard reboot has solved the issue for now (11h20 2013-12-21) ...
    still working an hour later...
    12-21-13 11:17 AM
  23. Mike88888's Avatar
    Occasionally this happens to me and I just restart the phone and then it works again.

    Posted via CB10
    12-21-13 11:56 AM
48 12

Similar Threads

  1. recent update issue
    By onlyidiot in forum BlackBerry Bold Series
    Replies: 2
    Last Post: 02-17-14, 06:53 AM
  2. BB10 Mute Issue While Connected to Original Headset
    By Homesmontreal in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 12-09-13, 08:43 AM
  3. Possible Solution for Rotation Lock Issue
    By Jonesy1966 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 11
    Last Post: 12-03-13, 07:04 PM
  4. Z10 Virus on Cyber Monday!
    By JasonGallagher in forum BlackBerry Z10
    Replies: 6
    Last Post: 12-03-13, 05:31 AM
  5. Two sudden issues with my Z30
    By elimail in forum BlackBerry Z30
    Replies: 2
    Last Post: 12-03-13, 12:00 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD