1. Harry_III_UK's Avatar
    Just wondering if anyone else has noticed a longer boot time for the Z10 when you enable SIM card PIN number security?

    My boot times are:
    1min 30 secs without SIM card security.
    5min 10 secs with SIM card security.

    Does anyone have any idea why this is? Presumably the handset is checking something - but for THAT long?

    My old Nokia basic phone just takes the same amount of time to boot regardless of whether SIM card security is on or not.

    Handset: Z10 - STL 100-2
    S/W: 10.2.1.2102
    Carrier: Vodafone UK

    Thanks,

    Harry
    02-16-14 07:56 AM
  2. FeitaInc's Avatar
    Ever since I upgraded to 10.2.1 boot up time has significantly increased. But >5 minutes.. that's crazy. Fint know how long mine takes, but it doesn't feel that long.

    Posted via CB10
    02-16-14 08:12 AM
  3. Harry_III_UK's Avatar
    I thought the phone was bricked. Finally got a stopwatch out to time the differences. More than 5mins to boot though - and I thought the PlayBook took an age to boot up... an ice age.
    02-16-14 08:24 AM
  4. FF22's Avatar
    Hey, one of my previous Bolds took 13 minutes!!!! It was truly absurd.
    02-16-14 08:59 AM
  5. Jeroen Vos's Avatar
    I was thinking that would have been solved in the new update. Been that way since. .1925

    Posted via CB10
    02-16-14 09:03 AM
  6. scrannel's Avatar
    Not sure why. I'm still on 10.1 and if I lock my SIM it doesn't take any longer to boot. However, I have noticed there seems to be a "time out" on the SIM unlock -- if I don't do it right away it says "no SIM detected" -- kiss it off. However, that may be because I have wifi-calling.
    02-16-14 10:26 AM
  7. MarsanP01's Avatar
    The same...after update.

    Post by Z10
    02-16-14 10:59 AM
  8. Blomsternisse's Avatar
    Same here. It takes more than five minutes to boot the Z10. It's extremely annoying, especially now and then when it randomly reboots.
    02-22-14 05:03 AM
  9. UnlimitedEra's Avatar
    Same! Since I upgraded my os to Z10STL100-2/10.2.1.2141 and changed my carrier to vodafone, boot time is taking forever to finish.

    Posted Via CB10 Running On Z10STL100-2 Using OS Version 10.2.1.2141
    02-22-14 05:05 AM

Similar Threads

  1. Just amazed some sales folk with my Q10!
    By toc610 in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 117
    Last Post: 02-20-14, 12:48 PM
  2. 10.2.1.2141 sachesi for Z10 STL 3 ?
    By Labba Labbala in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 14
    Last Post: 02-17-14, 07:38 PM
  3. Email on Z10
    By lmart in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-14, 03:36 PM
  4. Updating Apks with Snap
    By notoandroidiphone in forum More for your BlackBerry 10 Phone!
    Replies: 7
    Last Post: 02-16-14, 10:48 AM
  5. BlackBerry touchscreen keypad with mouse at centre?
    By sarang_bits in forum Developers Lounge
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-14, 07:45 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD