1. Abhi Nash's Avatar
    So,this is the deal.
    My friend got me a z10 and I have been using it for 6 months.I am very much happy with it coming from an android eco-system.
    Now the problem I am facing is completely nerve-wracking.
    1.The battery never charges fully,goes up to either 86% or 88% or sometimes if am lucky enough it goes up to 96& and shows the fully charged icon on the battery indicator.Sometimes it reaches a 100% but if i look into the charging graph inside the device monitor app the graph will show a steady increase to either one of the above specified numbers but not to 100% and stays on that number for example 86% for 4 hours (I charge my z10 overnight) and then suddenly jumps to a 100%

    2.The battery discharge is unbearable.It goes from 96 to 90 in less than 10 minutes even if I am on standby(3G,Vodafone IN running 0 apps in the background texting and calls only) and if I am on WiFi the discharge is just about a tad bit higher and while using data(3G) I lose about 15% in 15 minutes.

    3.The device just fails to go up till 0% some times it shuts off at 15% some times 12%,no consistency to that matter and there are no prompts whats so ever the screen blacks out and the "Dum-di-dung" tone plays and it shuts itself off and when i put it on charge it starts to charge from around 7%.

    4.If I perform a battery pull the charge indicator changes every time,sometimes it increases by 12% sometimes it decreases by the same number and sometimes the phone even runs on 0%(WTH?)

    5.Sometimes,I have to do a battery pull to reboot the device because it gets stuck on the BB logo,I have no issue with doing a friggin' battery pull.

    Some forums say its a calibration issue and tried everything on the forums,I really need help on this.Is it the battery,the phone or the OS?
    12-24-14 02:34 AM
  2. girinath's Avatar
    It is the calibration issue..
    Follow this-http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=956595


    It works,try it.

    Posted via CB10
    12-24-14 03:15 AM
  3. vbdwork's Avatar
    Is it the battery, the phone or the OS?
    Every time I see similar issues on a phone, no matter what make and model it is, I just replace the battery with a new one. That fixes the issue right away. In 90% of the cases it's just the battery going. That's why I don't like built-in battery phones.
    12-24-14 02:29 PM
  4. OneofLittleHarmony's Avatar
    You might have a bad "cell" in your battery.

    Posted via CB10
    12-24-14 02:49 PM
  5. vbdwork's Avatar
    You might have a bad "cell" in your battery.
    It's one cell only in the battery. Batteries wear out with use. Most hold for about 500 cycles.
    12-24-14 02:55 PM
  6. OneofLittleHarmony's Avatar
    It's one cell only in the battery. Batteries wear out with use. Most hold for about 500 cycles.
    Hence the quotes around the word cell.

    Posted via CB10
    01-07-15 12:41 PM
  7. Luke125's Avatar
    My first move would be to replace the battery. If that solves the problem consider the 4500 MAHR battery. You won't regret it


    Posted via CB10
    01-08-15 07:44 AM
  8. kbz1960's Avatar
    Let me guess. You have a -1 model?
    01-08-15 07:47 AM
  9. fvshaggy's Avatar
    My first move would be to replace the battery. If that solves the problem consider the 4500 MAHR battery. You won't regret it


    Posted via CB10
    Where do you get this battery and how much does it cost?
    01-09-15 12:24 AM
  10. Abhi Nash's Avatar
    I have had a lot of Battery Calibration Baloney over the last few weeks, I mean I did try a lot of the steps.How is this going to be any different?And the majority of those who replied says its a Battery issue and not the Calib,guess I will try this out.
    Maybe tomorrow.
    01-15-15 08:50 AM
  11. Abhi Nash's Avatar
    Oh where can I get that thing?

    I live in India,and It would be awesome if you send me a global shipping link or eBay ?
    01-15-15 08:52 AM
  12. Abhi Nash's Avatar
    Yep
    01-15-15 08:52 AM

Similar Threads

  1. Why isn't Viber installing on my Bold 9780?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-15, 05:58 PM
  2. I said my passport was a custom made phone! Try it, it works!
    By d987654321 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 27
    Last Post: 12-26-14, 05:01 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 12-24-14, 04:48 AM
  4. Need urgent Help on my Z30
    By Martins Lee in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 12-24-14, 02:00 AM
  5. Help!! I can't setup Gmail account in my Passport
    By bibochas in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-24-14, 12:45 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD