1. Marko M1's Avatar
    Recently I noticed that photos I take with camera they don't show in my Pictures app. When I go in file manager there are files but no thumbnails for recently taken pictures. Does this happen to anyone else?
    What's wrong with pictures thumbnails-img_20150213_215445.png

    Posted via CB10
    02-13-15 03:58 PM
  2. lildeimos's Avatar
    That was happening to me also when I had 10.2 OS on my Z10. I have developed a headless app that monitor the camera folder to see if some photo or screenshot is taken and seems that this increase the possibility to encounter this problem.
    Seems that the OS didn't handle well when a new image is added and consequently the internal multimedia data base is not updated. It should be updated every time an image, or a video, or an audio file is added, but this seems to do not work only sometimes and I didn't understand or figure out how to bypass the problem.

    This was happening with 10.2 but since I have upgraded to 10.3 and 10.3.1 this is not happening again (Z10 and Passport).
    In addition to this problem, it was happening also when deleting images, their "ghost" files was listed: the file manager showed they were there but there were not. The only fix was restart the device.
    FF22 likes this.
    02-13-15 04:35 PM
  3. der_mit's Avatar
    Marko,
    Turn the phone off.
    Pull the sd card out
    Re insert the sd card
    Turn on the phone.
    That should fix the issue.

    Posted via CB10
    02-13-15 07:33 PM
  4. Marko M1's Avatar
    I narrowed problem to an app, developer is contacted and explained situation to me. Apparently this is not happening in 10.3 OS version. After removing app it's all working as normal.

    Posted via CB10
    02-14-15 01:51 PM
  5. ferchu's Avatar
    I narrowed problem to an app, developer is contacted and explained situation to me. Apparently this is not happening in 10.3 OS version. After removing app it's all working as normal.

    Posted via CB10
    Hi
    What app you remove??? How do it???
    Thanks
    03-14-15 09:44 PM
  6. Marko M1's Avatar
    If i remember correctly it's Snap2Share .

    Posted via CB10
    03-14-15 09:50 PM
  7. ferchu's Avatar
    If i remember correctly it's Snap2Share .

    Posted via CB10
    That third-party application that was caused the error in the display of the photos ??
    It was not the native application of the images/photos ??
    03-16-15 10:13 AM
  8. Marko M1's Avatar
    When photo is taken with camera BlackBerry phone must index that file so it can show thumbnail, but this app somehow "hijacks" picture and phone cannot index it properly and therefore thumbnail is not shown but when you click on image it is opened normally. According to developer that issue was fixed in 10.3.1, I didn't try app again after updating to 10.3.1.2243 so I don't know if works.

    Posted via CB10
    ferchu likes this.
    03-16-15 01:44 PM
  9. C J Hadley's Avatar
    i have same problem and rebooting did not help. never had this issue with my passport
    11-07-18 09:00 PM

Similar Threads

  1. Replies: 217
    Last Post: 06-25-15, 11:50 AM
  2. Replies: 27
    Last Post: 03-06-15, 10:35 PM
  3. What's wrong with my account or website of CB
    By DGloudemans in forum Site Feedback & Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-24-15, 03:08 PM
  4. Why won't my contacts sync with Outlook?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 02-20-15, 01:02 PM
  5. What is going on with the music app?
    By Dale Lindley in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 02-13-15, 06:06 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD