1. kevincaesar1's Avatar
    Sup guys, saw couple ppl posting that their unlocked devices wont update past OS version .261 on ATT. I had the same problem, so i decided to do some research. I recently purchased an unlocked Z10 phone from 1saleaday, i realized the phone wont update and i couldnt get LTE. This is the info i found, and it would be helpful to some of you guys who are having the same problem.
    Looks like you can only get lte on versions 2 and 3 for att


    Model STL100-1 Networks:
    21Mbps HSPA+
    Quad-Band HSPA+ 1, 2, 5/6, 8 (850/900/1900/2100 MHz)

    Quad Band EDGE (850/900/1800/1900 MHz)

    These bands matches perfectly with our local wireless mobile networks. Though we still face huge problems with 3G fluctuations, the phone manages to hold HSPA+ reception pretty well. The following models are fit for countries with 4G networks. We request to go through the specs before buying a Z10 from abroad.


    * Model number can be found in Settings > About page
    Model STL100-002 Networks:

    Quad Band LTE 3, 7, 8, 20 (1800/2600/900/700 MHz)

    Tri Band HSPA+ 1, 5/6, 8 (2100/850/900 MHz)
    Quad Band EDGE (850/900/1800/1900 MHz)

    Model STL100-003 Networks:

    Quad Band LTE 2, 5, 4, 17 (700/850/1900/1700 MHz)

    Tri Band HSPA+ 1, 2, 5/6 (2100/850/1900 MHz)
    Quad Band EDGE (850/900/1800/1900 MHz)

    Model STL-004 Networks:

    LTE Band-13 (700MHz)
    CDMA Cell-Band and PCS Band (850/1900 MHz)
    WCDMA Band-1 and Band-8 (2100/900 MHz)
    GSM/EDGE Quad Bands (850/900/1900/1800 MHz)
    03-25-13 09:20 AM
  2. anon(4086706)'s Avatar
    Hi OP : STL100-1 is the 3G/H+ variant. This variant is designed only for countries without LTE. If you are going to run this in AT&T's LTE network (or LTE in NA other than Verizon) you're probably going to need the STL100-3 variant (there are two Sub variants for that particular one).
    03-25-13 09:31 AM
  3. coderboy's Avatar
    Have a look at what i found regarding the chipset.
    Z10 processor Snapdragon MSM960 seems to have LTE built in to the chipset.

    https://developer.qualcomm.com/sites...t-overview.pdf
    04-02-13 04:23 PM
  4. advcomputer's Avatar
    Never will run on att it does not support the frequency that att uses for lte

    J

    Sent from my Z10 using Tapatalk 2
    04-02-13 06:04 PM
  5. DiegoV_G's Avatar
    the question is, IT DOESNT RUN LTE AT ALL?
    04-27-13 07:14 AM
  6. MiSsY_'s Avatar
    You won't get LTE on a STL100-1, it is not an LTE device, unlocking it doesn't make a difference to that.
    It's 3G/HSPA+. Which is actually 3.5 so the difference is marginal.
    But there are quite a few threads on this particular topic, full of info that you might find useful

    Posted via CB10 from my Z10
    04-27-13 07:22 AM
  7. PH_BB's Avatar
    Variant 1 has no radio for LTE

    Posted via CB10
    04-27-13 07:24 AM
  8. goku_vegeta's Avatar
    The STL100-1 does NOT have LTE. It does not have the hardware capabilities built in to support LTE.

    Posted via CB10
    04-27-13 07:28 AM
  9. kbz1960's Avatar
    Have a look at what i found regarding the chipset.
    Z10 processor Snapdragon MSM960 seems to have LTE built in to the chipset.

    https://developer.qualcomm.com/sites...t-overview.pdf
    That one doesn't have the snapdragon processor.
    04-27-13 07:28 AM
  10. MiSsY_'s Avatar
    Have a look at what i found regarding the chipset.
    Z10 processor Snapdragon MSM960 seems to have LTE built in to the chipset.

    https://developer.qualcomm.com/sites...t-overview.pdf
    STL100-1 doesn't use the Snapdragon core, it's an OMAP.
    Like I mentioned a bunch of threads on this....

    Posted via CB10 from my Z10
    04-27-13 07:39 AM
  11. joeyhaightashbury's Avatar
    Yeah, personally I'd rather die than use the OMAP variant.

    I saw a comparison video between the 003 and the 001 and it was depressing how slow it was.

    Went out and got me an unlocked 003

    Posted via CB10
    04-27-13 08:06 AM
  12. BBThemes's Avatar
    STL100-1 doesn't use the Snapdragon core, it's an OMAP.
    Like I mentioned a bunch of threads on this....

    Posted via CB10 from my Z10
    yup, a lot of devs have seen this with some LE devices as can be seen discussed on this thread.
    the LE -1 variant I was sent is a Cortex A9, clocked at 1Ghz.
    the -2 variant I also own is a Qualcomm MSM8960 clocked at 1.5Ghz.

    the -1 variant (you can tell from the battery terminals being on the bottom of the device and the SD card slot being vertical to insert with a blue tab on it) is the London series which as people have said is 3G/H+ only
    04-27-13 08:16 AM

Similar Threads

  1. No LTE on AT&T
    By kdklein in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-13, 10:14 AM
  2. 9930 on AT&T, what is needed?
    By Sauk in forum BlackBerry Bold Series
    Replies: 15
    Last Post: 05-31-12, 02:41 PM
  3. Anybody loaded Telenav GPS Plus on AT&T 9900?
    By data77 in forum BlackBerry Bold Series
    Replies: 4
    Last Post: 11-13-11, 09:22 AM
  4. Anybody loaded Telenav GPS Plus on AT&T 9900?
    By data77 in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 4
    Last Post: 11-13-11, 09:22 AM
  5. My T-Mo Curve is running on AT&T a lot!!!
    By metallicarox2009 in forum BlackBerry Curve Series
    Replies: 6
    Last Post: 10-06-08, 12:06 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD