1. lomkju's Avatar
    Im on the leaked os 10.2.0.149 STL100-1
    Everything was fine for weeks and all of sudden i noticed my phone getting shut. I noticed it shutting down when the charge indicator still showing the battery has charge and when i try to switch it on i cant i have to connect to the charger and it starts charging from the 50%-60% mark again.
    This was worse before when i had the hide my files app installed and loads of movies on it.
    I think it has something to do with the file system as when ever i try to mount the device using device manager it takes trouble mounting like after multiple tries it gets mounted.
    08-27-13 12:10 PM
  2. lomkju's Avatar
    And upon that the wifi has some problem that i need to restart the phone to get the wifi running again
    08-27-13 12:11 PM
  3. AJMR2498's Avatar
    I have the same problem as u and same exact update but noone is helping

    Posted via CB10
    08-27-13 12:33 PM
  4. lomkju's Avatar
    I have the same problem as u and same exact update but noone is helping

    Posted via CB10
    Im finding a solution will let you know if i find one.
    08-27-13 02:28 PM
  5. AJMR2498's Avatar
    I found one



    Posted via CB10
    08-27-13 03:06 PM
  6. Crabamer's Avatar
    I found one



    Posted via CB10
    Share if you can

    Posted via CB10
    08-27-13 05:59 PM
  7. boodieboyamboy's Avatar
    what is the solution? thanks

    Posted via CB10
    08-27-13 06:30 PM
  8. AJMR2498's Avatar
    Manie Hansen method : let battery run out
    Take about battery, sim and medical card ,leave it out for an hour put them back in, hold the power button for 5 mind or 2mins plug in charger and battery will be fixed

    Posted via CB10
    08-27-13 06:52 PM
  9. AJMR2498's Avatar
    Media card

    Posted via CB10
    08-27-13 06:54 PM
  10. NoxiousInc's Avatar
    Manie Hansen method : let battery run out
    Take about battery, sim and medical card ,leave it out for an hour put them back in, hold the power button for 5 mind or 2mins plug in charger and battery will be fixed

    Posted via CB10
    Hold the power button for 5 minutes?! Damn, that's a long hold...

    Posted from the awesome Z10
    08-27-13 07:34 PM
  11. NoxiousInc's Avatar
    Was that a method from a PM because I don't see it in the thread
    Wrong thread...

    Posted from the awesome Z10
    08-27-13 07:43 PM
  12. lomkju's Avatar
    Manie Hansen method : let battery run out
    Take about battery, sim and medical card ,leave it out for an hour put them back in, hold the power button for 5 mind or 2mins plug in charger and battery will be fixed

    Posted via CB10
    thIS workS!
    08-28-13 03:11 PM
  13. imulyadi's Avatar
    thIS workS!
    Thanks for the advise. I'm doing it now and will report the result afterwards. This issue drives me insane. Since the upgrade, the battery won't last more than 3 hours a day.
    08-30-13 02:50 AM
  14. NoxiousInc's Avatar
    Thanks for the advise. I'm doing it now and will report the result afterwards. This issue drives me insane. Since the upgrade, the battery won't last more than 3 hours a day.
    Well I noticed through the Battery Guru App, that my battery is only on 41% of it's capacity... Maybe you might have the same thing going on and are forced to replace the battery...
    08-30-13 01:14 PM
  15. imulyadi's Avatar
    I had done Manie Hansen method 3 times with no luck. Still having the same problem!
    Contemplating to downgrade but had issue in restoring the 10.2 data. It's getting to a stage, it is really annoying of keep bringing battery banks around just to keep going.
    @NoxiousInc: it's definitely not the battery issue. I have a spare battery and still with the same issue.
    When i look at the CPU resource for "system" it's averaging of 30% utilization where few times it hit 80%ish.
    Anyone has similar issue?
    08-31-13 11:12 AM
  16. wMarck90's Avatar
    This is a serious bug of STL100-1
    Z10 STL100-1 and the serious bug of the battery - BlackBerry Support Community Forums

    Before to say is a bad battery, try the battery in a Z10 STL100-2.
    Anyway still waiting a fix from BlackBerry.
    09-01-13 09:10 AM
  17. badguy272's Avatar
    It's the battery, I had the same issue. I Replaced the battery, no more problems with phone shutting down.

    Posted via CB10
    09-01-13 10:39 AM
  18. wMarck90's Avatar
    Do you have already tried the battery in a Z10 STl100-2? Because mine isn't working correctly but in a Z10 STL100-2 is working without any problem. Tested for 2 weeks.
    09-01-13 10:58 AM

Similar Threads

  1. Z10 Verizon Wireless 10.1.0.2039 Select More issues
    By gerritse in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 6
    Last Post: 08-28-13, 04:58 AM
  2. Google Chrome Sideloaded App issue
    By gjh1978 in forum More for your BlackBerry 10 Phone!
    Replies: 3
    Last Post: 08-27-13, 02:34 PM
  3. Weird email issue
    By jonassabatini in forum BlackBerry Z10
    Replies: 3
    Last Post: 08-27-13, 01:53 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 08-27-13, 01:18 PM
  5. Google Apps Calendar Sync Issues
    By joehack in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 08-27-13, 12:05 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD