1. RegN's Avatar
    Well I bought my wife a Z10 and trying to set it up. Got it pretty much working well. Her 9900 was stolen so I got her this. I have Q10 so kinda know my way around. Well the bbm works correctly but Sms won't show in the text app only place I can see them is in hub. Text app is empty. I don't get any sound notification or a red star on the text icon. I was able to restore from BlackBerry protect to get her contacts and even past Sms msgs but only can see em in the hub. Very confusing as I thought that new msgs out or in would show up at least. I have it set to show in both but if I say only in text msg then I see nothing.

    Reg Q10SQN100-1/10.2.1.2141
    04-14-14 10:08 PM
  2. anon721037's Avatar
    Do a hard reset, hold volume buttons up and down for 30 sec until you see the blue loading circle, if you have a stl100-1 use the power button. Hold it past the shut down and the blackberry word ,you will see the blue loading circle.
    04-14-14 10:51 PM
  3. John Vieira's Avatar
    ... What app?

    Texts are only in the hub.

    If you mean the text icon, that's just a shortcut to the hub.

    Posted via CB10
    04-14-14 10:52 PM
  4. anon721037's Avatar
    ... What app?

    Texts are only in the hub.

    If you mean the text icon, that's just a shortcut to the hub.

    Posted via CB10
    No you can have text msg in the app only, just turn it off in the hub settings.


    Posted on CB10 with my iPad, but I have a Z30 ha ha the best phone ever.
    04-14-14 10:55 PM
  5. RegN's Avatar
    yes I do mean the text icon which is empty, I have to go the hub where is shows everything to see any text msgs at all. email shows in both bbm shows in both but not texts. I really wish I could have found a q10. I had no issues with mine at all other then the learning curve. I would already not be so annoyed but the fact it won't make sounds or flash the light. no notifications that a text has even come in. Maybe do a os reinstall but not sure that will fix much or not. rebooted it numerous times
    04-14-14 11:16 PM
  6. anon721037's Avatar
    Yes you could restore software or install a leak, trust me when I say do the leak.
    04-14-14 11:18 PM
  7. RegN's Avatar
    not sure the leak is that much better as it has 10.2.1.1294 or something on it. I have much the same on my q10 and have none of these issues. I will go look at the leak and see what numbers are there.
    04-14-14 11:27 PM
  8. anon721037's Avatar
    The newest leak is Z30STA100-5/10.2.1.2947

    Posted with my Z30 using the latest leak.
    04-14-14 11:30 PM
  9. RegN's Avatar
    i installed it for fun but no good. I delete everything out of the hub cleaned it all still no notifications for text and if I send them they will not show up in the text window only hub window. I am really frustrated right now.
    04-14-14 11:54 PM
  10. anon721037's Avatar
    i installed it for fun but no good. I delete everything out of the hub cleaned it all still no notifications for text and if I send them they will not show up in the text window only hub window. I am really frustrated right now.
    You installed what.
    04-14-14 11:56 PM
  11. anon721037's Avatar
    Also in hub setting in actions do you have show sent msg on.
    04-14-14 11:59 PM
  12. RegN's Avatar
    yep everything is turned on and set to show in both. I used sachi to install the leak but think since not much is on the phone I will run the autoloader and see if that does any better. I think the leak may not have had all the app files with it or something. Auto loader is a bit destructive but seems to have it all. So crazy , my son has a z10 and no issues. this is an unlocked phone using on a different carries. it was telus now running on virgin canada
    04-15-14 12:07 AM
  13. anon721037's Avatar
    Yes auto loader is better,

    That was a very fast install using sachesi. Wow


    Posted on CB10 with my iPad, but I have a Z30 ha ha the best phone ever.
    04-15-14 12:08 AM
  14. John Vieira's Avatar
    Go to hub management.

    Check if texts are under show in both, or show in hub only. That might be the issue.


    Sms not showing up in app-img_20140415_022202.png

    Posted via CB10
    04-15-14 02:22 AM
  15. MiSsY_'s Avatar
    Do a security wipe.
    That restore point that you used might be what's cased the issue

    Posted via CB10 from my Z30
    04-15-14 03:45 AM
  16. RegN's Avatar
    Just did a full auto loader install and fixed everything. Should have done it to start when I was questioning the fact lots of factory installed apps were missing. Did the restore from protect and working good. Now to try to teach wife to use it without being to frustrated.

    Reg Q10SQN100-1/10.2.1.2141
    04-15-14 10:32 AM
  17. anon721037's Avatar
    Right on man glad you got it working.

    Posted with my Z30 using the latest leak.
    RegN likes this.
    04-15-14 10:38 AM
  18. MiSsY_'s Avatar
    Glad it's fixed.
    Once she's used to it, she will find everything else down right annoying. Good luck

    Posted via CB10 from my Z30
    RegN likes this.
    04-16-14 04:05 PM
  19. Q10_BBerry's Avatar
    Check to see if you have the Auto Block app and delete it then restart. This app blocks texts. Good luck.

    Posted via CB10
    04-17-14 07:24 AM
  20. RegN's Avatar
    Check to see if you have the Auto Block app and delete it then restart. This app blocks texts. Good luck.

    Posted via CB10
    No auto block app here. It was an issue of not doing a proper reinstall of os. Previous owner was on Telus and seems he did a wipe but there was stuff missing so when I put my new sim into it it didn't like something. Anyway once I did an autoloader install made it new again all is well.

    And I'm happy to say she likes and is finding it pretty easy to use so that is really cool. She didn't think she would like the full touch. I kinda like it too as no double typing but I make way more mistakes on it. Bigger screen can be nice

    Reg Q10SQN100-1/10.2.1.2141
    04-17-14 08:41 AM

Similar Threads

  1. Videos appearing in picture folder.
    By misterbells in forum BlackBerry Z10
    Replies: 7
    Last Post: 10-14-18, 05:36 AM
  2. Blackberry Link does not connect to my devices?
    By nucks26 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 18
    Last Post: 04-24-14, 12:20 PM
  3. What is the Best Voice Recorder App?
    By khehl in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 11
    Last Post: 04-19-14, 12:26 PM
  4. Let's Clean up Our Facebook Reviews!
    By masterful in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 3
    Last Post: 04-14-14, 10:23 PM
  5. FB new friend in contact list ?
    By martiner22 in forum BlackBerry Q5
    Replies: 1
    Last Post: 04-14-14, 05:16 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD