02-02-14 04:23 PM
446 ... 678910 ...
tools
  1. euphoria_driod's Avatar
    having same issue too.
    have removed angry bird, see how long can it last being ok
    12-03-13 09:05 AM
  2. bobshine's Avatar
    I am starting to think that this thing is app related... probably the 10.2.0 updated messed up the sensors or has compatibility issues with certain apps and features that uses certain sensors.

    I am running Z10STL100-3/10.2.0.1803 on Bell mobility and don't have issue. I will try later to push this phone and reproduce the problem.



    Posted via CB10
    kbz1960 likes this.
    12-03-13 09:06 AM
  3. Whyareallthegoodnamestaken's Avatar
    Does everyone here have the Android Runtime installed through BlackBerry World?..

    Posted via CB10
    I do, yes. It has been suggested in the Z30 forum that this has something to do with it. It's the only thing that hasn't been properly ruled out yet.

    Posted via CB10
    12-03-13 09:07 AM
  4. AnimalPak200's Avatar
    I do, yes. It has been suggested in the Z30 forum that this has something to do with it. It's the only thing that hasn't been properly ruled out yet.

    Posted via CB10
    I brought that up, because my wife's Z10 is running the same 10.2.0.1791 (on VZW), but I never bothered to install the Runtime from BlackBerry World on it. She is not having any of these issues.

    Posted via CB10
    12-03-13 09:09 AM
  5. morbidflorist's Avatar
    I do, yes. It has been suggested in the Z30 forum that this has something to do with it. It's the only thing that hasn't been properly ruled out yet.

    Posted via CB10
    I dont have Android Runtime from BB World and got sensor issues. Also - I am slightly dissapointed with lack of reaction from Crackberry team as well as lack of any official recognition of this issue from Blackberry. Surely they noticed this problem themselves.
    12-03-13 09:10 AM
  6. Dave Bourque's Avatar
    Guys try hard reset press volume buttons only.

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    12-03-13 09:11 AM
  7. AnimalPak200's Avatar
    Guys try hard reset press volume buttons only.

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    We've done this (and even a battery pull). Everything starts working again for a few minutes, but then the problems return.

    Posted via CB10
    12-03-13 09:13 AM
  8. seemsixty7's Avatar
    My Z30 started doing this last night. I did a restart and it was fine for a little bit. I did a hard reset volume up/down buttons to simulate a battery pull, It seems to be working fine now. I did delete the following apps from my device before doing so though. DVICE, Archerisms, Blackberry express, German Vocabulary,and Orbit. So far it is rotating back and forth without issue. I also have a Z10 with 10.2.1.1055 on it and it does not have any issues.

    Update Edit:
    Scratch that it started up again so screen will no longer rotate on my Z30. aghh!

    Update: I see that some people are not having the issue. I then realized that whenever I turn on Bluetooth and connect a device it flakes out.
    Last edited by seemsixty7; 12-03-13 at 09:58 AM.
    12-03-13 09:14 AM
  9. morbidflorist's Avatar
    Guys try hard reset press volume buttons only.

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    Already done several times - works for few minutes afterwards but sensors will stop working eventually.
    12-03-13 09:14 AM
  10. Dave Bourque's Avatar
    It hasn't come back for me yet. It's been 20 mins

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    12-03-13 09:15 AM
  11. morbidflorist's Avatar
    It hasn't come back for me yet. It's been 20 mins

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    Last time I tried hard reset sensors stopped working after couple of hours. Last night after 15 minutes. About 30 after security wipe. Its weird - no consistency but they always stop working eventually.
    12-03-13 09:17 AM
  12. The Big Picture's Avatar
    Seems that many 10.2.0.429 users are having issues.

    I was on 10.2.0.1767 and 1791 for a while and because of the proximity sensor problem I kept pressing the mute and other buttons while holding up the phone to my face during a call.

    I use 10.2.1.1055 on my z30 now and it seems to have resoved the issue.

    Z30, Q10, Z10, iP5, SGS3
    12-03-13 09:18 AM
  13. jefcllndr's Avatar
    The screen rotation has stopped working on my Z10.

    Posted via CB10
    12-03-13 09:19 AM
  14. morbidflorist's Avatar
    Seems that many 10.2.0.429 users are having issues.

    I was on 10.2.0.1767 and 1791 for a while and because of the proximity sensor problem I kept pressing the mute and other buttons while holding up the phone to my face during a call.

    I use 10.2.1.1055 on my z30 now and it seems to have resoved the issue.

    Z30, Q10, Z10, iP5, SGS3
    Are there any particular issues with 10.2.1.1055 right now? Is it safe to install?
    12-03-13 09:20 AM
  15. paul collins2's Avatar
    Everyone keep tweeting @blackberryhelp on twitter so they will get an update out. ( hopefully 10.2.1) I have all problems mentioned here on my Z10STL100-2/10.2.0.1803

    Posted via CB10
    12-03-13 09:21 AM
  16. m1kr0's Avatar
    12-03-13 09:23 AM
  17. Pete The Penguin's Avatar
    All sensors are working fine for me: Q10SQN100-3/10.2.0.1791 (424 is the software release).
    12-03-13 09:25 AM
  18. Uncle Sky's Avatar
    Nothing to do with doom or any game( as I don't have any of the mentioned) . Judging from the comments, one thing in common is10.2.0.429, I believe. Like someone said above, probably has something to do with carrier push and BlackBerry is aware. I called Bell and they patched me through to BlackBerry. BlackBerry said in order to escalate, I would have to reinstall OS through BlackBerry Link before they could take it any further... doing that now.

    ...shot from my z10
    12-03-13 09:26 AM
  19. RD9700's Avatar
    Compass doesn't work either. Gyroscope issue? Hmmm...


    [RESOLVED] Rotation lock and screen shut off not working-img_00000228.png

    Posted via CB10
    12-03-13 09:28 AM
  20. anon(5906760)'s Avatar
    Looks like my initial though was right based on the posts. Everyone is on the official Os and updated on the release date. There are a few possibilities:

    1) timed glitch, it reached a certain date and stopped. The (good?) thing about this is that it might also fix itself over time... (hopefully) everyone should definitely try the fix a few pages before (changing the date manually then setting to auto) and post their results.

    2) BlackBerry maaay release a patch (we can hope) that will fix this... but of course I'm sure our friends in the US will have to wait a few months for the patch (I'm sorry, I had to)

    I haven't seen anyone with this problem running the leaked OS so the bug is either only present on that version OR it is on this one and it hasn't hit the right time yet...really hope it's the first... lol

    Few questions:

    1) is it only z10 and z30? No Q models?

    2) does the time change fix work?

    3) has anyone wiped the device and restore settings and have it happen again?

    Posted via CB10
    12-03-13 09:30 AM
  21. raymond7's Avatar
    All sensors are working fine for me: Q10SQN100-3/10.2.0.1791 (424 is the software release).
    Same with me. All my sensors are also working fine. OS 10.2.0.1803/429
    Z10 STL002
    12-03-13 09:30 AM
  22. paul collins2's Avatar
    [RESOLVED] Rotation lock and screen shut off not working-img_00000646.png
    Big fail for my Z10STL100-2/10.2.0.1803

    Posted via CB10
    12-03-13 09:31 AM
  23. AnimalPak200's Avatar
    Looks like the issue made it to the CB news page.

    Now we wait.

    Posted via CB10
    12-03-13 09:33 AM
  24. zahiierQ10's Avatar
    The all phone blackberry not ever have a perfect system..always have issue annoying..

    Posted via CB10
    12-03-13 09:36 AM
  25. anon(5906760)'s Avatar
    The all phone blackberry not ever have a perfect system..always have issue annoying..

    Posted via CB10
    Iphone had a glitch like this too with bedside mode. All phones have these issues.

    Posted via CB10
    12-03-13 09:38 AM
446 ... 678910 ...

Similar Threads

  1. Fix keyboard back light and sensors problem
    By SPDER in forum BlackBerry Q10
    Replies: 9
    Last Post: 11-06-14, 03:51 PM
  2. BBM for iOS and Android - Please fix this....
    By Statik SA in forum General BBM Chat
    Replies: 16
    Last Post: 12-04-13, 06:00 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 12-04-13, 12:11 AM
  4. Email and Skype bug 10.2.1.155
    By Bluline79 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-13, 08:24 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 12-03-13, 04:44 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD