1. aimoka's Avatar
    My Z10 battery stuck at 79% and won't go beyond 79% even I've charged it overnight.
    Been realizing this after a week, first I thought it was the charger problem, been using a generic charger for all my gadgets (Sammy and Blackberry) but never encounter this problem. So I replaced the charger with the Z10 charger, and left it overnight, and still the same, the battery charging stop at 79% and does not go beyond that.

    my Z10, STL100-1, on a 10.2.1.1055.

    Anybody has the same problem? I have been searching thru this forums, but did not find any related thread.

    Please help.

    Thanks
    12-08-13 02:04 AM
  2. denbagusetito's Avatar
    Are you using original battery..?
    12-08-13 02:50 AM
  3. ehcanuck's Avatar
    Have you tried turning off the device and/or pulling the battery? Some chargers have different voltages so I'd stick with the OEM charger.

    Posted via my Z10 keyboard!
    12-08-13 03:51 AM
  4. GSM-S's Avatar
    I believe I read a similar problem on the forums.

    If I remember correctly, there were two solutions.

    1. Remove the battery and put it back in
    2. Allow the battery to fully discharge and fully charge a couple of times.

    Posted via CB10 on my Z10.
    12-08-13 04:20 AM
  5. s5sahil's Avatar
    Even i have the same issue and no suggestions working since 2weeks now.

    Posted via CB10
    12-08-13 11:42 AM
  6. aimoka's Avatar
    Yes I am using original battery.

    A funny thing, after I posted this thread, while pluged my z10 into my PC usb, I left it for a several minutes. After I came back I saw my battery back to 100%.

    I read on this forum about the leaked OS bugs and fixes, it mentioned about this erroneous battery percentage issue. It also mentioned the way to fix this is take out the battery for an hour or two, and put it back. I dunno if this tricked worked or not, but in my case pluged it in my PC usb seems to solve this issue.

    I dunno if this is related or not, what I also did with my z10 while pluged it into the USB was reinstalled the media player apps using the .bar file downloaded from the bugs and fixes thread, leave it several minutes, and my battery back to 100%. Maybe reinstalling the media player has got something to do with the battery? I dunno... it is a mystery.





    Posted via CB10
    12-08-13 06:33 PM
  7. s5sahil's Avatar
    Charging via USB not working for me, though. Still stuck at 81%.
    IDK, how to re-install media files again, so still awaiting some simpler solution.
    12-09-13 03:24 AM
  8. s5sahil's Avatar
    It worked, it worked. Thanks. I saw it 5 mins back at 81% and now zipped to 100%. Wooohoooo... Thanks man. Now lets see if it reaches 100% with normal plug-in charger as well, wll try that once im home.
    12-09-13 03:38 AM
  9. zackiyulfuad's Avatar
    Set to airplane mode and recharge.

    Posted via CB10
    12-09-13 06:08 AM
  10. aimoka's Avatar
    It worked, it worked. Thanks. I saw it 5 mins back at 81% and now zipped to 100%. Wooohoooo... Thanks man. Now lets see if it reaches 100% with normal plug-in charger as well, wll try that once im home.
    What did you do to make it works?
    12-09-13 09:05 PM

Similar Threads

  1. Is my Z10 model compatible with networks in HK?
    By Xilus79 in forum General Carrier Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 01-08-14, 06:20 AM
  2. Z10's seen on tv
    By glrobita in forum BlackBerry Z10
    Replies: 9
    Last Post: 12-19-13, 07:03 AM
  3. Would this even come to my phone
    By Earl waldron in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 15
    Last Post: 12-11-13, 08:50 AM
  4. Camera flash on z10 10.2.1, in cold weather
    By talking2u in forum BlackBerry Z10
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-13, 11:52 PM
  5. Solved my battery issues
    By ivo1969 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 4
    Last Post: 12-07-13, 09:58 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD