1. JRuppenthal's Avatar
    I've set my Notifications Mode to "Vibrate" which, until last week, worked as it should - messages and phonecalls only made the phone vibrate. However, beginning last Thursday, even when the phone is in "Vibrate" mode, all the notification sounds are still being heard. I've restarted, pulled the battery, toggled from "Vibrate" to "Silent" to other modes, and the problem still persists. Very annoying. Any ideas what could be causing this? I installed "Blaq" recently. Could that be causing an issue?

    Thanks in advance for any help!
    05-06-13 10:49 AM
  2. masterscarhead1's Avatar
    Problem is with certain apps. Just like the current Skype if you sideload it, the sound profile does not control it
    05-06-13 10:54 AM
  3. JRuppenthal's Avatar
    Problem is with certain apps. Just like the current Skype if you sideload it, the sound profile does not control it
    If I understand you correctly, that's not my issue. It affects the entire system, not just one app. So all my emails, texts, even phonecalls make notification sounds even when the system is put into "Vibrate" mode. Anyone else?
    05-06-13 12:30 PM
  4. tfrankson's Avatar
    My hubby is also having a similar issue. Profile is set to vibrate but once it's charging he gets sound notifications for some calls. It's puzzling because I don't have that issue.



    Posted via CB10
    05-06-13 12:47 PM
  5. JRuppenthal's Avatar
    My hubby is also having a similar issue. Profile is set to vibrate but once it's charging he gets sound notifications for some calls. It's puzzling because I don't have that issue.

    Hmmm. My issue occurs both charging and when it's not. It must be a software problem, but what would cause this to begin happening? Does anyone else use "Blaq" and have issues?


    Posted via CB10
    05-06-13 01:03 PM
  6. RADEoN1337's Avatar
    Go to sound notifications, then at the bottom select other apps, find your application in question and set it individually. Let me know if it works

    Posted via CB10
    05-06-13 01:06 PM
  7. JRuppenthal's Avatar
    Go to sound notifications, then at the bottom select other apps, find your application in question and set it individually. Let me know if it works

    Maybe I'm not being clear. The issue isn't with one specific app. It's with all my apps. Doesn't putting the phone into "Vibrate" mode universally put every app into that mode? It should. But my Z10 isn't. I'm currently in "Vibrate", put still hear notification sounds for all basic system functions. This just started happening last week. It's really beginning to irk me, too.

    Posted via CB10
    05-06-13 01:09 PM
  8. JRuppenthal's Avatar
    Maybe I'm not being clear. The issue isn't with one specific app. It's with all my apps. Doesn't putting the phone into "Vibrate" mode universally put every app into that mode? It should. But my Z10 isn't. I'm currently in "Vibrate", put still hear notification sounds for all basic system functions. This just started happening last week. It's really beginning to irk me, too.


    Go to sound notifications, then at the bottom select other apps, find your application in question and set it individually. Let me know if it works

    Posted via CB10
    05-06-13 01:10 PM

Similar Threads

  1. Ring tone still sounds when set only on vibrate
    By jwhite1978 in forum BlackBerry Tour 9630
    Replies: 2
    Last Post: 07-28-10, 07:40 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 01-26-10, 01:17 AM
  3. Still rings when set to vibrate
    By sc0ut in forum BlackBerry Storm Series
    Replies: 4
    Last Post: 12-07-09, 08:10 AM
  4. werid speaker sounds when trying to make voice calls
    By seanmhobson in forum BlackBerry Curve Series
    Replies: 15
    Last Post: 07-01-09, 12:01 PM
  5. Keys on BB Still Making Sounds When On Silent
    By ryanmick in forum BlackBerry Curve Series
    Replies: 4
    Last Post: 12-30-08, 09:12 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD