04-22-13 11:51 PM
36 12
tools
  1. gebco's Avatar
    I had some time today so I went kicking tires in a couple of mobile phone stores. I like the UI of the Z10.

    One of the reasons I want the Z10 is to be able to watch a tv show from time to time that I may have missed, and a few of them are on ctv.ca via flash.
    I have tried 3 different Z10 phones in three different locations and cannot get the shows to load. The ads will play, but then either the circle in the video player keeps turning or the video player screen goes gray; the rest of the site can still be navigated. The ctv news mobile site plays news videos fine. So I went to globaltv.com and tried a show, and, although a little slow to load, it did play fine.

    CTV is owned by Bell Media. Is it possible that unless you`re a Bell phone user you won`t get the vids? I didn`t have time to check out a Bell store but I will in the future. I know there is an app available for Android and iOS, but again, it looks like it is only available for Bell users.

    Edit, just downloaded the CTV app for my wife's playbook and it loaded and played fine. And we're not Bell subscribers.
    Last edited by gebco; 04-13-13 at 07:29 PM.
    04-13-13 06:32 PM
  2. TimJohnSmith's Avatar
    I've had videos from other sites run fine. I don't know what's up with CTV.

    Posted via CB10 on my Z10
    04-13-13 06:39 PM
  3. d3rd's Avatar
    No problem here...
    Rogers os version#10.0.10.672, software release 10.0.10.85

    Posted via CB10
    04-13-13 06:51 PM
  4. Kenton Doerksen's Avatar
    No problems here either. MTS Z10 in Manitoba.

    Posted via CB10
    04-13-13 06:54 PM
  5. gebco's Avatar
    Interesting, I tried in both a Rogers and a MTS store today.
    04-13-13 07:05 PM
  6. robsteve's Avatar
    Interesting, I tried in both a Rogers and a MTS store today.
    Were the phones on wifi or cellular? If they were on wifi, perhaps the cell shops are blocking it at their routers.
    04-13-13 07:11 PM
  7. gebco's Avatar
    Were the phones on wifi or cellular? If they were on wifi, perhaps the cell shops are blocking it at their routers.
    They were both on 4G and wireless. But if the routers were blocking ctv why wouldn't they block globaltv?
    04-13-13 07:16 PM
  8. John Pawling's Avatar
    Go into the browser settings and make sure flash is enabled.

    Flash won`t load on ctv.ca-img_00000110.png

    Then you should be good to go

    Attachment 150922
    Posted Via CB10 on my Zed10
    J09GTSGraphite likes this.
    04-13-13 07:20 PM
  9. gebco's Avatar
    @John Pawling

    Flash ads loaded fine. Flash was enabled.
    04-13-13 07:23 PM
  10. John Pawling's Avatar
    @John Pawling

    Flash ads loaded fine. Flash was enabled.
    Check this setting as well and make sure private browsing is disabled

    Flash won`t load on ctv.ca-img_00000112.png

    Posted Via CB10 on my Zed10
    04-13-13 07:28 PM
  11. gebco's Avatar
    Check this setting as well and make sure private browsing is disabled

    Posted Via CB10 on my Zed10
    IIRC Private browsing was off. Previously loaded pages were in the history view.
    04-13-13 07:30 PM
  12. Craig Tewsley's Avatar
    Tried it on my wind z10 no issues either.

    Posted via CB10
    04-13-13 07:33 PM
  13. thecsman's Avatar
    If Flash doesn't load, you might need a browser restart. That should fix it.

    Posted via CB10
    04-13-13 07:34 PM
  14. John Pawling's Avatar
    IIRC Private browsing was off. Previously loaded pages were in the history view.
    Hmmm. I'm on Rogers so I doubt that the mobile or WiFi provider has any thing to do with it. Was there a particular flash page on ctv.ca that you couldn't load?

    I was able to watch an episode of Green Arrow without any problems.

    Flash won`t load on ctv.ca-img_00000114.png

    Posted Via CB10 on my Zed10
    sclift likes this.
    04-13-13 07:35 PM
  15. gebco's Avatar
    If Flash doesn't load, you might need a browser restart. That should fix it.

    Posted via CB10
    Yep, I exited the browser, deleted history and cookies. Still no luck. But it sounds like others are having success so obviously something with the store settings is causing the difficulty.
    04-13-13 07:38 PM
  16. gebco's Avatar
    Hmmm. I'm on Rogers so I doubt that the mobile or WiFi provider has any thing to do with it. Was there a particular flash page on ctv.ca that you couldn't load?

    I was able to watch an episode of Green Arrow without any problems.


    Posted Via CB10 on my Zed10
    Yep, The Big Bang Theory, The Mentalist
    04-13-13 07:39 PM
  17. John Pawling's Avatar
    Yep, The Big Bang Theory, The Mentalist
    I was able to watch EP620 of Big Bang on my home WiFi. My OS is 10.0.10.85 so if yours is the same try to restart your phone.
    Flash won`t load on ctv.ca-img_00000115.png

    Posted Via CB10 on my Zed10
    04-13-13 07:45 PM
  18. gebco's Avatar
    @john pawley

    Thanks John. Have you tried via 4G?
    04-13-13 08:02 PM
  19. John Pawling's Avatar
    @john pawley

    Thanks John. Have you tried via 4G?
    Just tried Rogers LTE and it works fine. Rogers 4G doesn't.

    What carrier are you with? Perhaps you should call them to see why you only get 4G connections. Two screen shots below, the first with LTE and the second with 4G.

    Flash won`t load on ctv.ca-img_00000116.png
    Flash won`t load on ctv.ca-img_00000117.png

    Posted Via CB10 on my Zed10
    gebco likes this.
    04-13-13 09:02 PM
  20. gebco's Avatar
    Just tried Rogers LTE and it works fine. Rogers 4G doesn't.

    What carrier are you with? Perhaps you should call them to see why you only get 4G connections. Two screen shots below, the first with LTE and the second with 4G.

    Posted Via CB10 on my Zed10
    I tried at a Rogers store which has no LTE here, and at a MTS store which has LTE available but I don't know if it was on the LTE network.
    04-13-13 09:19 PM
  21. John Pawling's Avatar
    I tried at a Rogers store which has no LTE here, and at a MTS store which has LTE available but I don't know if it was on the LTE network.
    Well I hope from my posts that you see it will work on both WiFi and LTE. So don't be too concerned as it seems the issue is just a simple bandwidth one and ctv.ca must be streaming HD video. Not a phone issue IMHO.

    Posted Via CB10 on my Zed10
    Craig Tewsley and gebco like this.
    04-13-13 09:24 PM
  22. John Pawling's Avatar
    Try the same site on an iPhone, oh wait, do they even support flash?

    Posted Via CB10 on my Zed10
    04-13-13 09:26 PM
  23. gebco's Avatar
    @john pawling

    Thanks John
    04-13-13 09:51 PM
  24. gebco's Avatar
    Try the same site on an iPhone, oh wait, do they even support flash?

    Posted Via CB10 on my Zed10
    But there is an app for the IPhone.
    04-13-13 09:53 PM
  25. travisredpath's Avatar
    Hmmm. I'm on Rogers so I doubt that the mobile or WiFi provider has any thing to do with it. Was there a particular flash page on ctv.ca that you couldn't load?

    I was able to watch an episode of Green Arrow without any problems.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_00000114.png 
Views:	204 
Size:	374.8 KB 
ID:	150926
    Hmmm. A guy with a picture of an Arrow and the first thing he tries to watch is Arrow. I can't tell if this is clever or just a coincidence.
    04-13-13 10:04 PM
36 12

Similar Threads

  1. Crackberry channels won't load on the new Viigo
    By lonestar1135 in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 6
    Last Post: 01-31-09, 01:04 PM
  2. Hotmail won't load on Browser
    By markdk86 in forum BlackBerry Curve Series
    Replies: 2
    Last Post: 12-19-08, 07:51 PM
  3. Please Help! DM 4.6 won't load on Vista laptop
    By tini_94928@yahoo.com in forum BlackBerry Bold Series
    Replies: 7
    Last Post: 11-06-08, 07:11 PM
  4. OS 4.5 Won't load on 8700! Flashing Red LED
    By Mikeopi in forum BlackBerry OS
    Replies: 8
    Last Post: 07-21-08, 01:53 PM
  5. OS 4.5 won't load on 8110???
    By maxiang in forum General BlackBerry News, Discussion & Rumors
    Replies: 5
    Last Post: 07-20-08, 02:09 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD