1. Orgri750's Avatar
    I updated yesterday to 10.2.0.424, but straight away have had problems.

    If I try to use the camera, I just receive the message "Camera cannot start" and I have noticed a significant drop
    in the battery life.

    Any suggestions or fixes would be great to receive.
    10-29-13 02:25 AM
  2. Elite1's Avatar
    Try a hard reset first.

    Hold down both the Volume Up & Down keys.
    Ignore anything on screen. Keep holding during black & white splashscreens.
    Don't release the keys until you see the blue startup icon.

    Anything better after that reboot?
    10-29-13 04:27 AM
  3. Orgri750's Avatar
    How long do I need to hold them down for?........been sat here looking at a screen with nothing happening
    10-29-13 05:37 AM
  4. Deanig_12's Avatar
    How long do I need to hold them down for?........been sat here looking at a screen with nothing happening
    keep them held down till the screen gose black m8
    10-29-13 05:49 AM
  5. Orgri750's Avatar
    Held them down for over a minute and nothing happens
    10-29-13 06:08 AM
  6. FF22's Avatar
    You need to hold BOTH volume UP/DOWN, you may hear the shutter sound and keep holding. If not....

    Try pressing and HOLDING the top (power on) button for a longish time.

    If all else fails, turn off using the power button. Then remove the battery for 30+ seconds.
    10-29-13 09:51 AM
  7. Orgri750's Avatar
    I have tried both buttons, and I get nothing. No shutter sounds, no screenshots, nada.

    Will try the power button and battery option
    10-29-13 01:51 PM
  8. Deanig_12's Avatar
    How long are you holding them down for?

    Posted via CB10
    10-29-13 02:23 PM
  9. Blacklatino's Avatar
    Just pop the battery out, wait 60 secs, and replace the battery.
    10-29-13 07:24 PM
  10. BermudasBest's Avatar
    People that are trying to help the OP... you should check to see which model z10 he has.... STL 100-1 does not reboot when you hold down the volume buttons. You have to hold down the power button until you see the blue loading BlackBerry icon. I had this problem with my camera.... it was the SD Card. OP... try changing camera to save pictures to internal memory... if that works it's some kind of problem with your SD card and 10.2.... I would suggest that when people update their device remove the memory card and replace after update.

    Posted via CB10.... Z10STL100-1/10.2.0.1791
    10-29-13 07:52 PM
  11. Orgri750's Avatar
    My model is the STL00-1.

    Tried battery pulls galore but no change. no difference.

    Removed the media card, reboot and no change
    10-29-13 10:07 PM
  12. GSM-S's Avatar
    Try toggling parental permissions on and off. That worked for me for a different bug in 10.2.

    Posted via CB10 on my Z10.
    10-29-13 11:55 PM
  13. Orgri750's Avatar
    Tried all of the above suggestions and no change.
    Is there a way to revert back to the previous version of the OS?

    Bear in mind, I am new to this so plain speak please if there is.
    10-30-13 12:15 AM
  14. Orgri750's Avatar
    Latest attempt was to do a complete back up, then restore to factory settings.

    Did this, did not restore the back up (in case an app was the issue etc). Camera still does not start, but it did with the previous version of the OS.
    10-30-13 01:34 AM
  15. FF22's Avatar
    Was this an official upgrade for your phone and from your carrier? You should still be covered by a warranty, I hope.
    10-30-13 09:25 AM
  16. GSM-S's Avatar
    Similar thread might help.
    http://forums.crackberry.com/bb10-le...10-2-a-829252/

    Posted via CB10 on my Z10.
    10-30-13 11:21 AM
  17. Orgri750's Avatar
    Yes, official upgrade. I received the update notification through Blackberry Link.

    The phone was bought sim free, so not through any carrier. The carrier files when installing the OS are 6mb,
    so how much info or settings come from the carrier, I have no idea.
    10-31-13 12:24 AM

Similar Threads

  1. Leaked 10.2 on Z10... camera isn't as good.
    By untitled80 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 11-04-13, 01:38 AM
  2. Battery drainage since 10.2 with my lovely Q10???
    By kimschmitz24 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 11
    Last Post: 10-31-13, 09:42 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 10-29-13, 12:42 PM
  4. OS Update Z10 bought from BBRY, now in Singapore?
    By Rahul1234 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 4
    Last Post: 10-29-13, 10:02 AM
  5. Random camera photo quality
    By dhoffman9 in forum BlackBerry Bold Series
    Replies: 1
    Last Post: 10-29-13, 07:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD