07-29-15 06:44 AM
49 12
tools
  1. JasonGallagher's Avatar
    With calling out the screen dims like it's about to complete the task, then sticks there for a couple seconds before actually dialing out and opening the call.

    With incoming calls when I swipe left to answer, the bar sticks at the left and freezes for a couple seconds before opening the call.

    Is anyone else experiencing this? I know a two second delay doesn't seem like a big deal, but it's super annoying when you're trying to call/answer on the go.

    Thanks!

    Posted via CB10
    02-25-15 11:33 PM
  2. chandannegi90's Avatar
    Yes same here

    Posted via CB10
    02-25-15 11:52 PM
  3. 007Storm's Avatar
    Same here!

    Posted via CB10
    02-26-15 07:49 AM
  4. JasonGallagher's Avatar
    Hoping this is fixed soon - to clarify the outgoing call process, my screen dims, then goes back bright again, making me think the task wasn't initiated, THEN finally connects and calls.

    Total time is about 3-4 seconds and it is definitely annoying.

    Fix asap!!

    Posted via CB10
    007Storm, Morris May and Bleus like this.
    02-26-15 09:45 AM
  5. tfb4me's Avatar
    Exact same thing here..Sigh this update sucks large..Now suddenly I have no access to text messages but bbm woks fine??? WTF BB.. Went from a bullet proof phone to a giant POS in minutes
    02-26-15 06:11 PM
  6. vwracing's Avatar
    Also I have vibe and ring on and when I answer it vibes some times 1-2 times after I answer.
    WanShark69 likes this.
    02-26-15 07:03 PM
  7. shrirang44's Avatar
    This bug was missed by BB as they had only 3 months(dec to feb) to find bugs and roll out bug free update!

    Posted via CB10
    02-26-15 08:31 PM
  8. WanShark69's Avatar
    Also I have vibe and ring on and when I answer it vibes some times 1-2 times after I answer.
    Yes sometimes people look at me wondering how come the phone's on my ears when I haven't picked up the call yet! Lolx

    Encrypted via my Z10.3.1.1565
    nah.uhh and dawnja5402 like this.
    02-27-15 12:52 AM
  9. el_thomso's Avatar
    ditto - good to know it's not just me - any signs of fix?

    Posted via CB10
    02-27-15 01:53 AM
  10. erdalco's Avatar
    My device is Z10 STL100-1. I have the same problem. After update to 10.3.1.1581 when the phone rings I answer the phone by swipe to green phone continue to vibrate and rings once more, by the way the caller hears a weard sound and than its possible to speak. SOLUTION?????
    02-27-15 03:13 AM
  11. seletok's Avatar
    Same problem. Z10-STL2.

    Posted via CB10
    02-27-15 06:22 AM
  12. 007Storm's Avatar
    Who needs a BlackBerry to place a phone call anyways. Right??

    Cheers

    Posted via CB10
    02-27-15 08:40 AM
  13. ppeters914's Avatar
    Yes, me too. Showed up in one of the early 10.3.1 builds. Annoying, but I consider it minor. Overall, 10.3.1 has been just fine for me.

    Posted via CB10 / AT&T /Z10 STL100-3 /10.3.1.2267
    02-27-15 09:29 AM
  14. Emanuel Voulgarelis's Avatar
    I recently upgraded to 10.3.1.1565 on my z10.
    I like the new features and layout. Though it's not as fluid and the call delay is really annoying, it's a phone after all!!!
    03-01-15 11:24 AM
  15. JasonGallagher's Avatar
    This bug was missed by BB as they had only 3 months(dec to feb) to find bugs and roll out bug free update!

    Posted via CB10
    Huh? In actuality 10.3 has been leaked for MANY months, since Sep 2014 around the Passport release date if I'm not mistaken.

    How they could miss this significant bug for something as primary as calling, on a platform who's last claim to fame is superior communication, having been leaked and basically beta tested and reviewed by tens of thousands of those installing the leaks (in addition to their official in-house people)... I'm at a complete loss.

    What's next? BES gets hacked?

    Please fix this effing problem, it is now a serious issue EVERY SINGLE TIME I have to either place or accept a call. Multiple second delay resembling freeze and/or lag with the dialer.

    Unacceptable

    Posted via CB10
    03-01-15 01:26 PM
  16. OneDeadAngel's Avatar
    agreed :/

    Posted via CB10
    03-01-15 03:39 PM
  17. shrirang44's Avatar
    Huh? In actuality 10.3 has been leaked for MANY months, since Sep 2014 around the Passport release date if I'm not mistaken.

    How they could miss this significant bug for something as primary as calling, on a platform who's last claim to fame is superior communication, having been leaked and basically beta tested and reviewed by tens of thousands of those installing the leaks (in addition to their official in-house people)... I'm at a complete loss.

    Unacceptable

    Posted via CB10
    Actually you got the post wrong way!
    I am very frustrated user of 10.3.1 on my z10.
    I meant that even though they gave excuse that they are finding bugs and delayed the update, the update is still ridiculous!

    Posted via CB10
    03-01-15 07:38 PM
  18. GTVictor's Avatar
    This bug was missed by BB as they had only 3 months(dec to feb) to find bugs and roll out bug free update!
    Huh? In actuality 10.3 has been leaked for MANY months, since Sep 2014 around the Passport release date if I'm not mistaken.
    ...
    Call Delay 10.3-anigif_enhanced-9684-1399935067-1.gif
    Rustybronco likes this.
    03-01-15 10:22 PM
  19. JasonGallagher's Avatar
    Actually you got the post wrong way!
    I am very frustrated user of 10.3.1 on my z10.
    I meant that even though they gave excuse that they are finding bugs and delayed the update, the update is still ridiculous!

    Posted via CB10
    Ahhh gotcha, missed the sarcasm there

    I'm ok to forgo the fluid 3rd party app experience but I am NOT ok to compromise on any hiccups with the communication experience!

    I know the 'official' 10.3 is still brand new and I'm hoping this is fixed promptly, just super frustrated such an obvious glitch would be overlooked given how long 10.3 has been leaked for.

    I'm typically hesitant to install leaks and was so with 10.3 as my zed is my daily driver and I can't afford a buggy experience...I think in the future I'll care less.

    PLEASE fix asap!

    Posted via CB10
    03-01-15 11:51 PM
  20. janetdoyle's Avatar
    Make sure your Vibrate setting is turned off. I tested mine when I read your posting and mine was lying on a granite countertop. I dialled my phone from our landline and the Z10 rang and vibrated, actually rang and groaned! I then looked at my Settings and saw that both sound and vibrate was On. So turn Vibrate off. I re-called my Z10 and the BlackBerry Z10 behaved normally, ringing without the vibrate or "groan".
    03-06-15 01:20 AM
  21. janetdoyle's Avatar
    I noticed the slight dimming on answering a call, who knows why that is, really it is not a problem, it answers fast enough.

    I already replied and posted a reminder to turn Vibrate off, then when you answer an incoming call it doesn't ring and vibrate both... I have noticed that when loading a new Update, one has to go back into Settings and make sure they are what you want, they seem to arrive in a way that is not entirely what the user might choose, so do check them all... I really like this Update 10.3, and find it fast and very easy to follow directions, or perform a function, really powerful.
    03-06-15 01:27 AM
  22. BerryWife's Avatar
    Same thing on mine Z10STL100-3/10.3.1.2267. Driving me nuts. I have missed a few calls because it takes so long for the phone to actually answer. As for outgoing, I have the same issue and I end up waiting. This, along with the annoying skipping effect when I turn music volume up or down are very irritating.

    Hubby says his Passport has a similar delay though not as bad as mine is.

    Posted via CB10
    03-09-15 03:53 PM
  23. Gspot37's Avatar
    I fixed this by re-installing just the bar for the phone app

    It's called sys.phone.bar. When you download it with sachesi it has a different file name once on your computer, but that's what it's called when you first search through the bars in the sachesi program.

    reloaded that bar with sachesi and now the phone app works as it did previous. No lag and with vibrate on it answers instantly. I tested multiple times using my BlackBerry and my work phone hand in hand.

    The second the work phone dialed and rang the BlackBerry rang. The second I answered the BlackBerry and talked I heard myself on the work phone. This works whether I'm calling to or from the blackberry and with the normal profile with vibration enabled.

    Boom. Done.

    Posted via CB10
    03-09-15 04:53 PM
  24. RobtheBold's Avatar
    Exact same thing here..Sigh this update sucks large..Now suddenly I have no access to text messages but bbm woks fine??? WTF BB.. Went from a bullet proof phone to a giant POS in minutes
    I haven't heard someone so perfectly echo my thoughts as this.... went from loving it to hating it. I need a bigger BlackBerry fan than I am to convince me this is worth putting up with....
    03-09-15 05:07 PM
  25. mad_mdx's Avatar
    Try this: reboot your phone..
    03-09-15 06:27 PM
49 12

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 02-27-15, 02:28 AM
  2. Playing videos after update to 10.3
    By pollsallagh in forum BlackBerry Q10
    Replies: 3
    Last Post: 02-26-15, 11:50 AM
  3. 10.3.1.1565
    By darylloh in forum BlackBerry Z10
    Replies: 3
    Last Post: 02-26-15, 10:09 AM
  4. Why am I unable to update 10.3.1.1565?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 02-26-15, 03:23 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD