1. VintagePear's Avatar
    My friends blackberry is not receiving blackberry services to his z10. He has tried to registering his device and nothing has happened. Could some one help? He is on the orange network
    01-04-14 02:08 PM
  2. qbnkelt's Avatar
    My friends blackberry is not receiving blackberry services to his z10. He has tried to registering his device and nothing has happened. Could some one help? He is on the orange network
    Hi and welcome aboard.

    Can you clarify what you mean by BlackBerry services? You see, the BB10 devices haven't got service books or BlackBerry Internet Service (BIS). Do you mean that his BlackBerry ID isn't working and therefore BBM isn't working? Is his mail not coming through? Can he access the internet, FB, etc?

    What icons does he see on the status bar?
    sasikiran96 and VintagePear like this.
    01-04-14 02:27 PM
  3. VintagePear's Avatar
    Hi and thanks for replying. Sorry I was in a bit of a rush when I wrote that. So he his phone was accessing the Internet, twitter, Facebook etc and then suddenly when he came back from work he was not able to browse said applications. The BlackBerry icon in the top left of the phone does not show anymore and also he has the 3g symbol not the 3G. I've suggested a couple of things but non have helped so far. Any ideas?

    Posted via CB10
    01-04-14 02:37 PM
  4. FF22's Avatar
    He can try rebooting

    Try a restart:

    Press and HOLD both Vol Up/Down buttons. Keep holding while the screen goes fully black, keep holding through the Black/White logo and when the Colored Logo shows up, release those buttons.

    If you have the STL100-1 variant the volume button reset method doesn't work. In that case, Press and HOLD the Power On Button until you see the LOGO as above


    (by the way I literally POURED a vintage pear into the Clean Green bucket this morning (the large one collected by the city). Found it hidden in a corner of my fridge)
    VintagePear likes this.
    01-04-14 02:49 PM
  5. VintagePear's Avatar
    Hahaha cheers mate. I will report back if it's successful!

    Posted via CB10
    01-04-14 04:54 PM
  6. sasikiran96's Avatar
    If it doesn't work ask him to go into network settings and see if data is enabled
    BB z10 loss of service-img_20140104_151632.png
    "3G" means data is enabled while "3g" means it's disabled

    Posted via CB10
    01-04-14 05:17 PM
  7. VintagePear's Avatar
    Well he tried that but he's still saying that it's not back on. I'm running out of ideas my self!

    Posted via CB10
    01-04-14 05:22 PM
  8. VintagePear's Avatar
    Thanks for the reply. He says data services are on.

    Posted via CB10
    01-04-14 05:23 PM
  9. sasikiran96's Avatar
    Turn it off reboot and turn it back on or do so.ething like that..

    Posted via CB10
    01-04-14 05:35 PM
  10. k3cub's Avatar
    Has he tried going to another location to see if he's just in an area with poor reception or that is currently experiencing technical issues? Also, does he receive data when connecting via wifi instead of through the mobile network?

    CB10 VZW Q10 SQN100-2/Z10 STL100-4 10.2.1.1925
    01-04-14 05:43 PM
  11. VintagePear's Avatar
    Turn it off reboot and turn it back on or do so.ething like that..

    Posted via CB10
    He tried that but no luck.

    Posted via CB10
    01-04-14 05:48 PM
  12. VintagePear's Avatar
    Has he tried going to another location to see if he's just in an area with poor reception or that is currently experiencing technical issues? Also, does he receive data when connecting via wifi instead of through the mobile network?

    CB10 VZW Q10 SQN100-2/Z10 STL100-4 10.2.1.1925
    Yes he has tried multiple locations. I'm not sure where to check if there's technical issues with his area? And yes he can can receive data when connected to wifi.

    Posted via CB10
    01-04-14 05:50 PM
  13. k3cub's Avatar
    Yes he has tried multiple locations. I'm not sure where to check if there's technical issues with his area? And yes he can can receive data when connected to wifi.

    Posted via CB10
    Only guessing, but I would think that his carrier should know if there are technical issues in his area. Since he is having problems in other areas as well, though, is his service in those areas also only 3g? Also, in a the same screen as data options are options with respect to roaming and network technology. If he hasn't already an he may want to try enabling data services while roaming just to see if that's having any impact, as well as make sure the selected network technology setting is appropriate (e.g., 4G/3G, Global or LTE/CDMA depending on carrier and available technologies).

    CB10 VZW Q10 SQN100-2/Z10 STL100-4 10.2.1.1925
    01-04-14 07:58 PM
  14. VintagePear's Avatar
    Only guessing, but I would think that his carrier should know if there are technical issues in his area. Since he is having problems in other areas as well, though, is his service in those areas also only 3g? Also, in a the same screen as data options are options with respect to roaming and network technology. If he hasn't already an he may want to try enabling data services while roaming just to see if that's having any impact, as well as make sure the selected network technology setting is appropriate (e.g., 4G/3G, Global or LTE/CDMA depending on carrier and available technologies).

    CB10 VZW Q10 SQN100-2/Z10 STL100-4 10.2.1.1925
    I'm thinking there is a network problem. I'm on o2 and he's on Orange, he lives about less than half a mile away and my BlackBerry works absolutely fine. But then again it surely wouldn't matter as we are on 2 different networks.

    He has tried what you mentioned above and its still not working. I've advised him to go to the local Orange store to see what they say. But if anyone has any more suggestions please do leave them

    Posted via CB10
    01-04-14 08:15 PM
  15. Benjamin_NYC's Avatar
    Clearly a network issue. Not much more to discuss.

    Sent from my white hot Z10 Rocking Leaked 10.2
    01-04-14 08:49 PM
  16. VintagePear's Avatar
    Cheers fellas. I appreciate the help

    Posted via CB10
    01-04-14 08:53 PM
  17. k3cub's Avatar
    Cheers fellas. I appreciate the help

    Posted via CB10
    Hope it works out and the problem gets resolved quickly!

    CB10 VZW Q10 SQN100-2/Z10 STL100-4 10.2.1.1925
    VintagePear likes this.
    01-04-14 09:51 PM
  18. taxipaul's Avatar
    I too have suffered loss of DATA. i was roaming in Lanzarote and one minute all was well, bbm/whatsapp were working fine, very speedily in fact and when i next looked all i had was a signal bar which was on full signal. i could only make calls no data not even wifi, in fact i could not connect to wifi.
    i tried battery pull, left it out for 10 minutes, no change. changed location, no change. i left it alone overnight and it came back all on its own.

    i came back to the UK and the same thing happened, i left it overnight and it reappeared..............very odd.

    I have spoken to T-Mobile and they said do all the usual stuff which didnt alter anything.

    Im up and running now but if it happens again what do i do??
    01-07-14 05:50 AM

Similar Threads

  1. BlackBerry Z10 case recommendations?
    By anup200ster in forum More for your BlackBerry 10 Phone!
    Replies: 9
    Last Post: 04-09-15, 01:38 PM
  2. Case for BlackBerry z10
    By anup200ster in forum Community Reviews
    Replies: 6
    Last Post: 04-02-14, 09:24 PM
  3. BlackBerry z10 battery
    By anup200ster in forum More for your BlackBerry 10 Phone!
    Replies: 4
    Last Post: 01-07-14, 09:22 AM
  4. Z10 battery charges slow
    By dhbrell10 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 01-04-14, 01:37 PM
  5. Battery for z10
    By anup200ster in forum Community Reviews
    Replies: 1
    Last Post: 01-04-14, 01:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD