1. misterbells's Avatar
    Hello, I recently upgraded my z10 to Os 10.3.0.1154 and everything works fine except for my android apps that won't even open when I click on them. It acts like it's abt to open and then suddenly jst closes back. All other apps that I downloaded through blackberry world works fine. Could it be that there is something wrong with the Android runtime on this version? Please advise.
    09-19-14 05:50 AM
  2. blueyestm's Avatar
    Did you restore you android apps from a previous version? That's probably the issue as 10.3 has a newer android version than 10.2.
    09-19-14 05:53 AM
  3. misterbells's Avatar
    No I didn't do any restore any apps. I did a non destructive install via sachesi. Core os + radio + apps. Did I do anything wrong?
    09-19-14 06:17 AM
  4. backfire101's Avatar
    Nothing wrong with the runtime. Did you try a reboot? Or install os again. I have 10.3 running and android apps worked without problems. Only first time starting the Android runtime takes some time. After that the Android apps start very fast.
    09-19-14 06:20 AM
  5. misterbells's Avatar
    No I haven't tried a reboot. I will do that now and get back. I've read people saying they did a security wipe or flashed the cores os, radio and apps after installing to clear any fragmentation. What is that exactly? Let me reboot and see if it works.
    09-19-14 06:24 AM
  6. singhvikas101's Avatar
    Happens for some specific apps in my case, like the amazon app store wont work, but my banks android app and android whatsapp will work!
    09-19-14 06:31 AM
  7. misterbells's Avatar
    Well m trying it now and candy crush is the first m trying. It shows a loading bar but it seems stuck bow cs its been at a certain level and hasn't progressed for some minutes now.
    09-19-14 06:42 AM
  8. misterbells's Avatar
    Oh it says process com.android.systemapps isn't responding. What does that mean and what do I do?
    09-19-14 06:43 AM
  9. rowagent2550's Avatar
    How did you get the 10.3 upgrade already? Please share!!

    Thanks

    Posted via CB10
    09-19-14 06:57 AM
  10. misterbells's Avatar
    Check the forums. There are a lot of people that dropped the links to get it there. That's how I got it too.
    09-19-14 07:15 AM
  11. BBUniq01's Avatar
    Happens for some specific apps in my case, like the amazon app store wont work, but my banks android app and android whatsapp will work!
    Amazon app needs to be upgraded. Go to your browser and download the Amazon app. It will give you the update option.

    I did an autoloader install of the 1154 leak on two Z10s and my Q10. Did not do a restore from backup. All Android apps are running well and smoothly. This OS rocks.

    Posted via Q10 with 1154
    09-19-14 07:20 AM
  12. percy franklin 360's Avatar
    Had similar issue after installing the 10.3 Os,did a security wipe,restored back up and updated the amazon app store, now everything runs very smooth for me. This OS rocks

    From my awesome Z30
    09-19-14 07:32 AM
  13. dslocumb's Avatar
    How did you get the 10.3 upgrade already? Please share!!

    Thanks

    Posted via CB10
    Been out for a couple weeks. Search for 10.3.0.1154 in the forums.
    09-19-14 08:19 AM
  14. masterscarhead1's Avatar
    The non-destructive update is the culprit
    If it doesn't work after a restart, you'll probably have to wipe and start over
    09-19-14 08:28 AM
  15. misterbells's Avatar
    Thanks guys but after a reboot, my android apps now work and load faster. You say the amazon app needs an update? Mine works fine and I haven't updated it. Do i need to?
    09-19-14 09:06 AM
  16. smoothrunnings's Avatar
    Hello, I recently upgraded my z10 to Os 10.3.0.1154 and everything works fine except for my android apps that won't even open when I click on them. It acts like it's abt to open and then suddenly jst closes back. All other apps that I downloaded through blackberry world works fine. Could it be that there is something wrong with the Android runtime on this version? Please advise.
    10.3.0.1154 is a beta, so it's loaded with bugs!
    09-19-14 10:22 AM
  17. newcollector's Avatar
    10.3.0.1154 is a beta, so it's loaded with bugs!
    You are so bad!
    09-19-14 11:00 AM
  18. JMDBERRY's Avatar
    Well,..I upgraded to 19.3.0.1154 and my SMS stopped working...just reverted back to 10.3.0.1052!

    Posted via CB10
    09-19-14 02:40 PM
  19. misterbells's Avatar
    Hello peeps. I an back again. I noticed that my phone calling app lags for a few seconds before it shows the calling screen when I want to make a phone call. Is this normal on the 10.3.0.1154? Has anyone else noticed that and is there a remedy? Thanks.


    Posted via CB10
    09-20-14 03:56 PM
  20. Yasir alif 175's Avatar
    i'm from Bangladesh.....my Q10 os version is 10.2.1.2156.....how do I upgrade my os version to 10.3.0.1154......it still shows that i'm using the latest version......plz help
    anon(3732391) likes this.
    04-28-17 12:15 PM
  21. meilenstein's Avatar
    i'm from Bangladesh.....my Q10 os version is 10.2.1.2156.....how do I upgrade my os version to 10.3.0.1154......it still shows that i'm using the latest version......plz help
    There many threads here about how to upgrade your OS. Did you find them?

    Posted via CB10
    04-28-17 05:53 PM
  22. anon(3732391)'s Avatar
    i'm from Bangladesh.....my Q10 os version is 10.2.1.2156.....how do I upgrade my os version to 10.3.0.1154......it still shows that i'm using the latest version......plz help
    It says you're using the latest because it isn't cost effective for your carrier to push out more updates. They have hundreds of devices and choose those that sell the best for them.
    What you should do is install the most current OS available for the Q10 which is 10.3.3.2205
    Here's the link: http://forums.crackberry.com/bb10-le...links-1098162/
    Everything you need is in the first post. And because you're so far behind, I'd suggest using an autoloader because you'll have to upgrade or replace most of your apps anyway. So first read, [Guide] How to Load an OS Using Autoloader
    It's very simple to follow.
    If you need help, PM me and I'll be happy to walk you through it.

    When you've finished that you'll want to go to Cobalt's page to properly download and install Google Services and Download Android apps from the Google Play Store. Follow Cobalt's instructions
    The Link: http://forums.crackberry.com/blackbe...g-page-965257/
    Again, If you need help I'll be more than happy to walk you through it.
    Your Q10 will be a very happy device with many new feature.
    04-29-17 04:01 AM

Similar Threads

  1. Viber 10 in Blackberry World
    By Jonard Bais in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-19-14, 04:18 PM
  2. Installing 10.3 uh oh forgot to ad apps
    By J_dub in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-19-14, 06:18 AM
  3. IPHONE 6 on the verge:
    By antoscimento in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-19-14, 05:09 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD