1. brava27's Avatar
    I mean drain like 5% in 10 minutes. I have wiped the device 4 times and reinstalled .337 beeline and everytime it drains and drains even with wirless turned off. I have twitter, facebook and the usual apps I have always had and drainage happends. It's driving me nuts. Like really crazy.
    I have had this phone for two months and this has never happends before. I don't understand. It drains whenever it wants.
    There is no app that can drain this this much
    Discharge rate is %11 an hour.
    NO there is no program running in the background.
    I am very blackberry knowledgeable

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-19-10 05:47 AM
  2. Deathcommand's Avatar
    Cotton swab. And clean off the battery contacts.
    Things like pingchat don't show up as running.
    Roaming will cut your life.
    Screen brightness?
    Using wifi (with a good connection) saves life.



    But at 11% an hour... That's epic.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    brava27 likes this.
    11-19-10 05:56 AM
  3. mark_rivers19's Avatar
    I mean drain like 5% in 10 minutes. I have wiped the device 4 times and reinstalled .337 beeline and everytime it drains and drains even with wirless turned off. I have twitter, facebook and the usual apps I have always had and drainage happends. It's driving me nuts. Like really crazy.
    I have had this phone for two months and this has never happends before. I don't understand. It drains whenever it wants.
    There is no app that can drain this this much
    Discharge rate is %11 an hour.
    NO there is no program running in the background.
    I am very blackberry knowledgeable

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    you might have a faulty battery
    that's the only possible explanation i can think of given the info you have
    11-19-10 05:59 AM
  4. madcap71's Avatar
    I get the same issue. Mine's gone down from 100% to 15% in the space of 6 hours.

    Although this is better than it was before I removed Batterymeter.
    11-19-10 07:13 AM
  5. homer1475's Avatar
    Anyone have KIK messenger installed? That as been shown to kill your battery in a matter of a few hours.
    11-19-10 07:16 AM
  6. brava27's Avatar
    I haveno ping or kik. Nothing like this. Maybe os related

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-19-10 07:22 AM
  7. homer1475's Avatar
    Possibly post what apps your running? Might be able to help a little more.

    Most people are not experiencing battery drain like this. Could be a faulty battery, that has been posted a few times and a known problem.
    11-19-10 07:25 AM
  8. Janye's Avatar
    Yeah exchange the battery. Mine depletes fast but I am a heavy user plus apps

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-19-10 09:04 AM
  9. SevereDeceit's Avatar
    Possibly post what apps your running? Might be able to help a little more.
    I was just going to ask that. That would be helpful...
    11-19-10 09:07 AM
  10. brava27's Avatar
    I have NO apps running or installed apps! Like I said, it was a clean install without google apps and after a fresh wipe my discharge rate was %24 down to %12 with wireless turned off.
    I have the 5 regular ones running,bbm, browser, etc....
    Is it my laptop that installs the corrupt os and makes this happen? I have nooo clue.
    I traded batteries with a co worker and same problem.
    This really sucks haha
    Gotta wipe again and install with another PC. This is all I can think of. Maybe back to .264 instead of .337.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-19-10 10:37 AM
  11. brava27's Avatar
    No facebook, no kik or any chatting program, no nothing. Hmmm

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-19-10 10:37 AM
  12. homer1475's Avatar
    I mean drain like 5% in 10 minutes. I have wiped the device 4 times and reinstalled .337 beeline and everytime it drains and drains even with wirless turned off. I have twitter, facebook and the usual apps I have always had and drainage happends. It's driving me nuts. Like really crazy.
    I have had this phone for two months and this has never happends before. I don't understand. It drains whenever it wants.
    There is no app that can drain this this much
    Discharge rate is %11 an hour.
    NO there is no program running in the background.
    I am very blackberry knowledgeable

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com

    Sorry but you did say you had apps installed, only reason I asked.

    Sounds to me like a defective battery, but you did say u swapped batteries with a co worker, so maybe not. I would downgrade the OS and see. If it's normal on that OS try upgrading again. It could be just a corrupt OS file on your pc or corrupted when put on the device itself.

    Has this happened since you got the device or just since upgrading to .337? It's definitely not normal.
    Last edited by homer1475; 11-19-10 at 10:56 AM. Reason: reread a couple posts.
    11-19-10 10:51 AM
  13. brava27's Avatar
    Since upgrading to .337. I'm gonna install from another PC. Has to be corrupt file somewhere.
    Thanks for your input

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-19-10 11:46 AM
  14. brava27's Avatar
    Nope. No luck. Unbelievable. .337 does not like me. Downgrading to the previous OS. If that doesn't work, this blackberry is going into the garbage.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-19-10 06:57 PM
  15. vaahtera's Avatar
    Disable 3G MAN ! Same thing happened to me too, turns out 3G was responsible for it...
    11-19-10 07:14 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD