1. mintdub's Avatar
    ok.. so. i got my phone with the .75 or whatever software that came on it... and about 2 weeks ago i updated it to the .109... that worked fine. i downloaded it.. plugged the phone in and backed it up and what not... i dissconnected from the net... click update software... and it worked.. it showed the list of softare to update... the whole shabang... now when im trying to upgrade to .112.. its not working.. its not doing that at all.. it says.. there is no updated software available....

    please help. and give me some inight on what is going on?
    03-26-09 09:26 PM
  2. buckifvr's Avatar
    delete all BB Os from PC, Download and install desired OS on PC.

    Go to c:\program files\common files\research in motion\shared\apploader

    connect BB to PC

    Delete Vendor.xlm file from apploader folder

    click Loader.exe in apploader folder.

    That should install your new OS
    03-26-09 10:07 PM
  3. mintdub's Avatar
    thankyou very much.. im new to this type of blackberry... you were a big help.. sweet!!
    03-26-09 10:21 PM
  4. 9530newbie's Avatar
    delete all BB Os from PC, Download and install desired OS on PC.

    Go to c:\program files\common files\research in motion\shared\apploader

    connect BB to PC

    Delete Vendor.xlm file from apploader folder

    click Loader.exe in apploader folder.

    That should install your new OS
    Those directions should do it. you can also refer to:

    http://forums.crackberry.com/f132/ho...eta-os-122851/
    03-26-09 10:25 PM
  5. buckifvr's Avatar
    thankyou very much.. im new to this type of blackberry... you were a big help.. sweet!!
    You're Welcome, Glad I could help
    03-26-09 10:35 PM
  6. kuppyr's Avatar
    You might need to also disconnect your computer from the internet
    03-26-09 10:39 PM
  7. buckifvr's Avatar
    Internet is not an issue when using Loader.exe. It is an issue when using DM
    03-26-09 10:45 PM
  8. mintdub's Avatar
    hmm... something didnt work right.. all i have is a text menue.. and java errors... what did i do wrong?
    03-27-09 12:29 AM
  9. mintdub's Avatar
    why do i have to delete the vendor file ? im reverting back right now.. so i have a phone tomorrow.. and i will try again. something didnt go as planned,lol
    03-27-09 12:30 AM
  10. mintdub's Avatar
    OK.. so now i reverted back. and my phone is working properly....

    Last night i used apploader.. and tried to install the .113 firmware.. and something went wrong. because the phone barley worked. and all i had was text menus... and no phone... what did i do wrong??? here is some screen shots i just took.. where do i go from here??


    03-27-09 08:50 AM
  11. mintdub's Avatar
    Those directions should do it. you can also refer to:

    http://forums.crackberry.com/f132/ho...eta-os-122851/
    appreciate the link.. but as in my first post.. i already upgreaded it to .109 in this manner. using this thread.... but it wouldnt work for the .113 :-)
    03-27-09 09:07 AM
  12. mintdub's Avatar
    delete all BB Os from PC, Download and install desired OS on PC.

    Go to c:\program files\common files\research in motion\shared\apploader

    connect BB to PC

    Delete Vendor.xlm file from apploader folder

    click Loader.exe in apploader folder.

    That should install your new OS
    So what is the next step after i go into loader?..... i have to select files.. but what files... i selected all the ones i could and it didnt work!! :-(
    03-27-09 09:09 AM
  13. mintdub's Avatar
    bump. i really need some help
    03-27-09 09:39 AM
  14. StevenG's Avatar
    http://forums.crackberry.com/f132/bb...rid-v2-188089/

    I would try this... best OS yet I find.

    Gives some good instructions as well. Might work better for you.
    03-27-09 09:43 AM
  15. mintdub's Avatar
    ok im going to try that out... and let u guys know the update in awhile.. now i have. APP error 523 NOW WHAT :-(.... i need my phone to work damnit, lol.. im downloading the 114 and im trying that now.. will let all know
    Last edited by mintdub; 03-27-09 at 11:14 AM.
    03-27-09 10:37 AM
  16. saleen032's Avatar
    Oh no..not the app 523 error....
    03-27-09 10:54 AM
  17. mintdub's Avatar
    so yeah. its not working. what do i have to do?
    03-27-09 12:02 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD