1. opguy's Avatar
    I'm using an unlocked 9350 running the 103/106 hybrid. Best OS yet. However, I continue to be plagued by the EDGE dropping to edge (and subsequently no internet service) problem. This is driving me nuts, and seems to be getting worse. I see edge WAY more than EDGE.

    Anyone have any clues? Is one of the older OS releases perhaps better at holding a connection?

    Thanks in advance!
    02-20-09 08:58 AM
  2. Mark_Venture's Avatar
    I had .99 on my storm, running on VZW. .99 had a battery charging problem that I had not seen before.

    I JL/Wiped, loaded .75, then JL/Wiped and loaded .103... It fixed my charging problem.

    I've since switched to a Dare on my VZW line, took the SIM out of my T-Mo Curve/8320, put it in my Unlocked Storm, forced to GSM, and follwed the instructions in -> http://forums.crackberry.com/f135/ho...m-95xx-106023/

    Once it has EDGE it stays solid. Only time its flakey is if I turn wireless off/on or battery pull... it sometimes take a bit longer than my 8320 to arrive at EDGE...
    02-20-09 09:53 AM
  3. Duvi's Avatar
    EDGE = voice + bb data
    edge = voice + no bb data

    Therefore it should be about the same service for voice and if anything EDGE should be better.
    02-20-09 09:58 AM
  4. arab305's Avatar
    try the hybrid with the .90 radio file
    02-20-09 10:00 AM
  5. drshakawa's Avatar
    yea try Siths 3rd hybrid. Everyone I've seen so far that using it on T-mobile says they have constant EDGE. I'm currently using that one too and I get EDGE more than when I was on a Tmobile phone. It's pretty awesome!
    02-20-09 10:32 AM
  6. opguy's Avatar
    Which file is the radio file? I assume I can drop it into the Java folder and run the updater?
    02-20-09 10:33 AM
  7. opguy's Avatar
    Can someone post a link to Sith's 3rd Hybrid? Thanks!
    02-20-09 10:40 AM
  8. lvumlow's Avatar
    If you get stuck in edge mode, try going to 'options - advanced options - Host Routing Table' and hit the menu button and choose 'Register Now' and wait about 2 minutes and it will re-register the device on RIM's network. I used to have to pull the sim card but now I use this solution and it has worked for me consistantly so give it a try.
    Last edited by lvumlow; 02-20-09 at 03:00 PM.
    02-20-09 02:13 PM
  9. mgrimesii's Avatar
    Yeah I know what your talking about my storm is having a boxing match between EDGE and edge. It seems like when I need it the most is when it cannot hold EDGE. I am going to have to downgrade os's if this cannot get fixed. I am using hybrid os 106
    Last edited by mgrimesii; 02-20-09 at 03:33 PM.
    02-20-09 03:30 PM
  10. opguy's Avatar
    I'm going to give Sith's 3rd Hybrid a try and see if it holds EDGE better. I'll let you know.
    02-20-09 03:49 PM
  11. mgrimesii's Avatar
    I'm going to give Sith's 3rd Hybrid a try and see if it holds EDGE better. I'll let you know.
    ok, thanks
    02-20-09 03:53 PM
  12. opguy's Avatar
    No go. Same problem. I give up. I'm going to wipe and start over with .76.
    02-20-09 06:07 PM
  13. mgrimesii's Avatar
    damn, ok Thanks for the update
    02-20-09 08:57 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD