04-20-10 01:34 PM
484 ... 1617181920
tools
  1. Mark_Venture's Avatar
    Anyone having problems with recognition when voice dialing via BT?

    i.e. I press headset button, get the "say a command"... speak "Call John Smith Mobile" and it asks "did you say..." and presents me with choices that are not even close to John Smith Mobile....

    If I manually dial or pick from contacts to call, the call quality via bluetooth is fine, and the headset works fine with my 8900.

    Picture viewing isn't as good. Quality of the thumbnails, and pictures that are "fit to screen" are not as crisp/clear, and I can see some 'banding' etc.
    02-25-10 02:48 PM
  2. grayzweb's Avatar


    When typing I seem to be moving faster than the device can handle, thus typos galore- and I am faaaar from fast when it comes to typing.


    Are my settings not right or what?
    You could try changing your Key Rate settings for the keyboard.

    options > screen/keyboard > key rate

    I have mine at Medium Fast and it is just right for me.
    02-25-10 03:20 PM
  3. GlitchZero's Avatar
    Correct me if this happened in an earlier versions, but

    Show Keyboard is now gone from Application Menu, preventing access to Event Log(s).
    02-25-10 03:20 PM
  4. howarmat's Avatar
    Correct me if this happened in an earlier versions, but

    Show Keyboard is now gone from Application Menu, preventing access to Event Log(s).
    yep, took it away a while ago
    02-25-10 03:40 PM
  5. Thud Hardsmack's Avatar
    Keyboard can still be set to a convenience key, been doing it that way since .428

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-25-10 03:44 PM
  6. Kamika007z's Avatar
    I'm having an issue when under full keyboard in portait mode, auto completion finds a way of reenabling itself even when everything is turned off in .451

    Does anyone else have this issue? I even tried a full wipe and reload.

    TIA
    02-25-10 10:38 PM
  7. Ponderous's Avatar
    Anyone know why I can't get it to install? It goes to backing up the BBGroups and locks at four to five bars. Tried it with four diff downloads on two diff pc's.

    Thanks for any help.
    02-25-10 10:39 PM
  8. Thud Hardsmack's Avatar
    I'm having an issue when under full keyboard in portait mode, auto completion finds a way of reenabling itself even when everything is turned off in .451

    Does anyone else have this issue? I even tried a full wipe and reload.

    TIA
    I'm wondering if you backed it up with it enabled, only explanation I can think of, unless there's another way of disabling it

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-25-10 10:53 PM
  9. Kamika007z's Avatar
    I'm wondering if you backed it up with it enabled, only explanation I can think of, unless there's another way of disabling it

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    No, I made sure it was unchecked.

    Also the odd thing is that when I change it to Options > Language and Text Input > Auto Correction > Show Text Input Options, at times, instead of showing "Spell Check" as the only thing to untick, it gives the Word Completion's options.
    02-26-10 12:44 AM
  10. Thud Hardsmack's Avatar
    No, I made sure it was unchecked.

    Also the odd thing is that when I change it to Options > Language and Text Input > Auto Correction > Show Text Input Options, at times, instead of showing "Spell Check" as the only thing to untick, it gives the Word Completion's options.
    You may need to wipe and reinstall, and do a selective restore from DM. Without looking at it I believe you'd be leaving out phone options. I just went into language and text options and from what you've said it appears your device has word completion and auto correction settings reversed. Again, I may be just talking out my *** but it's all I have for you :/

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-26-10 01:01 AM
  11. grayzweb's Avatar
    I'm having an issue when under full keyboard in portait mode, auto completion finds a way of reenabling itself even when everything is turned off in .451

    Does anyone else have this issue? I even tried a full wipe and reload.

    TIA
    I noticed the same thing earlier today. Strange. I thought it was just me, so I went to options > text input > style set at auto completion > then unchecked auto completion in input options. Also did battery pull. I will see if it happens again....

    Word completion drives me crazy. -

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-26-10 01:36 AM
  12. Thud Hardsmack's Avatar
    Ok, so reading grayzweb's post had me looking through options as I couldn't remember a menu item called "text input". Yes, I had a dumb moment. However, I went into SMS options looking for it, and at the very bottom I remembered there's this setting:



    Do either of you two have that set to yes?
    Last edited by genomos; 02-26-10 at 02:17 AM. Reason: misspelling
    02-26-10 02:16 AM
  13. grayzweb's Avatar
    Sorry. Its options > language and text input > then under input style is input options.

    The SMS text options " disable auto text" I have set to No.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-26-10 02:25 AM
  14. Thud Hardsmack's Avatar
    Think that needs to be yes to disable auto correction along with the option in Language and Text Input; hopefully that's all it is. Simple fix ftw lol

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-26-10 02:55 AM
  15. stormfever's Avatar
    I have my browser set to hotspot....now if wifi is turned off I can't use some functions in the browser like the bing search bar.

    Anyone else?

    shouldn't it switch to use the network instead? Bugs IMO

    Also what's a decent setting for the swipe / hover....?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-26-10 03:03 AM
  16. grayzweb's Avatar
    Think that needs to be yes to disable auto correction along with the option in Language and Text Input; hopefully that's all it is. Simple fix ftw lol

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    I don't want to disable auto correction! I like being able to use the custom dictionary and the auto correct.

    Just don't want WORD completion as it was enabling it self sometimes. Only had it happen once. And as I posted before I went back and changed it to auto completion instead of word completion. Everything is working fine right now for me in auto completion.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-26-10 04:13 AM
  17. redok69r's Avatar
    so will this work with the storm 2 with verizon?
    02-26-10 11:48 AM
  18. howarmat's Avatar
    02-26-10 11:52 AM
  19. collin16's Avatar
    so will this work with the storm 2 with verizon?
    Do you have a 9550? (yes, you do)

    Then yes it will work.


    Check out these links

    "App Backup procedure:
    http://forums.crackberry.com/f135/ho...-4-7-a-125449/

    You can also use BBSAK but the restore feature loads all apps as 1 so its kinda messy.

    Install guides:
    http://crackberry.com/blackberry-101...ting-system-os

    http://forums.crackberry.com/f132/ho...pdates-420811/

    http://forums.crackberry.com/f135/cr...s-load-273332/

    http://forums.crackberry.com/f135/in...source-213706/"
    02-26-10 11:56 AM
  20. Thud Hardsmack's Avatar
    I don't want to disable auto correction! I like being able to use the custom dictionary and the auto correct.

    Just don't want WORD completion as it was enabling it self sometimes. Only had it happen once. And as I posted before I went back and changed it to auto completion instead of word completion. Everything is working fine right now for me in auto completion.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Oops, sorry, comprehension isn't the greatest at that hour. Kamika007z's problem should be fixed with that; you having word completion auto-enabling is something I'm not sure how to fix. I did come across this though. Having said that, you could always drop back to another version for a day or two and see if it's still present; that would at least single out whether it's specific to this leak or not.
    02-26-10 12:55 PM
  21. anonymous394857349875's Avatar
    What other processes or systems are out there for app back up... Thinking about upgrading my software again.
    02-26-10 02:30 PM
  22. redok69r's Avatar
    ok so how do i download a hybred i see ppl talking about version .451 with hybred? sorry im new to bb storm 2 but love it so far. i had the .428 on it but moved up to .451 earlier today. so any advise?
    Thanks
    Bill
    02-26-10 02:48 PM
  23. redok69r's Avatar
    Do you have a 9550? (yes, you do)

    Then yes it will work.


    Check out these links

    "App Backup procedure:
    http://forums.crackberry.com/f135/ho...-4-7-a-125449/

    You can also use BBSAK but the restore feature loads all apps as 1 so its kinda messy.

    Install guides:
    http://crackberry.com/blackberry-101...ting-system-os

    http://forums.crackberry.com/f132/ho...pdates-420811/

    http://forums.crackberry.com/f135/cr...s-load-273332/

    http://forums.crackberry.com/f135/in...source-213706/"
    thanks im still new to the bb world so i can use all the help i can get
    02-26-10 02:50 PM
  24. redok69r's Avatar
    yes it will
    thanks for the info
    02-26-10 02:51 PM
  25. Flying_Hellfish's Avatar
    GPS Location Aiding is an issue in some areas for me. For instance by work it shows me as about 100 miles north of where I actually am.

    I had to turn it off in Options > Advanced Options > GPS > Location Aiding
    02-26-10 03:01 PM
484 ... 1617181920
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD