05-19-09 05:08 PM
643 ... 1314151617 ...
tools
  1. lyricidal's Avatar
    i guess so... all i did was download the .141 then install that... and ran the installer. then it took me to shrink then i clicked the other exe and the apploader popped up
    ah, theres the issue
    when you install the hybrid, change the folder from 9530-v4.7.0.132_P4.0.0.162 to 9530-v4.7.0.141_P4.0.0.174, then try again
    should be good after that
    05-02-09 07:59 PM
  2. camalus's Avatar
    Download the Java only .rar
    and take a look at www.theiexplorers.com/howto.html
    bad link.. thanks for the fast replies though

    also... if i am just doing the java, should i upgrade to the .141 os first?
    05-02-09 08:01 PM
  3. lyricidal's Avatar
    bad link.. thanks for the fast replies though

    also... if i am just doing the java, should i upgrade to the .141 os first?
    should work now, i mistyped it
    yup, if you want the .141 radio/accelerometer upgrade to .141 first then paste the Java
    05-02-09 08:02 PM
  4. theidoctor's Avatar
    ah, theres the issue
    when you install the hybrid, change the folder from 9530-v4.7.0.132_P4.0.0.162 to 9530-v4.7.0.141_P4.0.0.174, then try again
    should be good after that
    will i have to downgrade and all that again?
    05-02-09 08:03 PM
  5. lyricidal's Avatar
    will i have to downgrade and all that again?
    nope, should be able to just run Loader and update
    05-02-09 08:03 PM
  6. CrackBurglar's Avatar
    I've been reading CrackBerry for over a week now... Finally time to post.

    I would first like to thank Lyricidal for his extremely awesome efforts!

    I've had my storm 9530 for about a week now. Love it. I love to tweak everything. (I have a computer in my car that can make settings changes, overclocked PC, a tweaked out Motorola Q, etc) and never before have I had such incredible instructions.

    Only two small problems were encountered through the whole process.

    I upgraded my .75 vzw to .132 performing backups all the way. Then ran hybrid, Shrink-a-os, and then the final loader. Everything seemed to go perfect. finished up and went out to dinner.

    1) I went to send a SMS and there were no contacts. absolutely 0. so I restored a backup when I got home. no problem.

    2) i'm not sure I got the 5.0 business, can someone tell me how the about screen should look? mine says:

    v4.7.0.141 (Platform 4.0.0.174)

    One last thing... Has anyone who is a verizon customer incurred extravagant expenses, or been terminated for using a version that is not vzw official?

    Thanks Again!
    05-02-09 08:03 PM
  7. theidoctor's Avatar
    should work now, i mistyped it
    yup, if you want the .141 radio/accelerometer upgrade to .141 first then paste the Java
    i dont really understand the pictures lol... can you do a quick step by step? am i putting those in the phone?

    i already have the files and extracted them...
    05-02-09 08:04 PM
  8. lyricidal's Avatar
    1) sometimes the restore using Loader fails, but going thru DM will get you your stuff back
    2) you`ve got the correct OS and platform, check the first post on how to see if you got the 5.0 files
    05-02-09 08:05 PM
  9. camalus's Avatar
    should work now, i mistyped it
    yup, if you want the .141 radio/accelerometer upgrade to .141 first then paste the Java
    last question before i give this a shot. should i copy the java files over before i run the 141 update? or will i need to run the loader in your stuff to update them.
    05-02-09 08:07 PM
  10. lyricidal's Avatar
    i dont really understand the pictures lol... can you do a quick step by step? am i putting those in the phone?

    i already have the files and extracted them...
    K, so take go to where you extract them to, copy the Java folder itself (it will include all the files inside obviously :P)
    go to My Computer, C:\ Program Files \ Common Files \ Research In Motion \ Shared \ Loader Files \ 9530-v4.7.0.141_P4.0.0.174
    paste Java right there - overwrite everything,
    go back to Shared (back twice) and click the AppLoader folder and launch Loader.exe to update your phone

    camalus:
    copy over the hybrid Java files, then update to your phone after that
    05-02-09 08:08 PM
  11. camalus's Avatar
    K, so take go to where you extract them to, copy the Java folder itself (it will include all the files inside obviously :P)
    go to My Computer, C:\ Program Files \ Common Files \ Research In Motion \ Shared \ Loader Files \ 9530-v4.7.0.141_P4.0.0.174
    paste Java right there - overwrite everything,
    go back to Shared (back twice) and click the AppLoader folder and launch Loader.exe to update your phone

    camalus:
    copy over the hybrid Java files, then update to your phone after that
    What about the "working 5.0" files... or are those the ones that are included in the java folder?
    05-02-09 08:12 PM
  12. theidoctor's Avatar
    ok so here is me at this point: still have the leaked os installed but not hybrid.... i have the .141 downloaded again (ive had to reformat my hdd lol) and the hybrid installer.

    here are my steps..

    1. install .141 to the computer again????
    2. reboot and run the hybrid installer... make sure to get the right file
    3. after the phone updates, do the java file update?

    --------------------------
    can i do the java update for number 2 and then do the installer?
    05-02-09 08:16 PM
  13. lyricidal's Avatar
    What about the "working 5.0" files... or are those the ones that are included in the java folder?
    they are included

    the idoctor:
    if you have it installed already you dont have to install .141 again
    install the hybrid installer, changing the folder to .141 instead of .132
    then update your phone
    05-02-09 08:17 PM
  14. theidoctor's Avatar
    they are included

    the idoctor:
    if you have it installed already you dont have to install .141 again
    install the hybrid installer, changing the folder to .141 instead of .132
    then update your phone
    ok... it says, and it wont let me choose anything else

    C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\9530-v4.7.0.132_P4.0.0.162
    05-02-09 08:21 PM
  15. lyricidal's Avatar
    ok... it says, and it wont let me choose anything else

    C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\9530-v4.7.0.132_P4.0.0.162
    click Browse and see try to choose it from there (inside the hybrid installer)
    05-02-09 08:22 PM
  16. Motopenn's Avatar
    Also try to right click and run as Administrator
    05-02-09 08:24 PM
  17. theidoctor's Avatar
    C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\9530-v4.7.0.141_P4.0.0.174\

    ok i also copied and pasted the java files that you uploaded and put the in the java file where the .141 one is... is that all right now?
    ------------------------------------------------
    05-02-09 08:28 PM
  18. theidoctor's Avatar
    i may have done something wrong cause it said the loader failed to initialize properly
    05-02-09 08:33 PM
  19. Motopenn's Avatar
    i may have done something wrong cause it said the loader failed to initialize properly
    are you trying to run the hybrid exe?
    05-02-09 08:36 PM
  20. theidoctor's Avatar
    yea... it may work... im getting ready to retry it again
    05-02-09 08:38 PM
  21. Motopenn's Avatar
    yea... it may work... im getting ready to retry it again
    Here's what i did. I uninstalled the OS and deleted the loader files then i re downloaded the OS .132 and ran the hybrid exe then i ran the shrink a os program under administrator and all as worked for me so far running strong
    05-02-09 08:40 PM
  22. CrackBurglar's Avatar
    The 5.0 files are indeed there. Thanks for the reply! and GREAT WORK!

    I know when you press and hold it, you get that, but
    1) sometimes the restore using Loader fails, but going thru DM will get you your stuff back
    2) you`ve got the correct OS and platform, check the first post on how to see if you got the 5.0 files
    05-02-09 08:41 PM
  23. theidoctor's Avatar
    well it was telling me that it failed to initialize the shrink os....

    im trying it without all that
    05-02-09 08:41 PM
  24. theidoctor's Avatar
    well im stumped
    05-02-09 08:44 PM
  25. Motopenn's Avatar
    well it was telling me that it failed to initialize the shrink os....

    im trying it without all that
    i got that also.. make sure your running the latest SHRINK A OS program which is 2.6 and the directory is ur OS file... run as administrator
    05-02-09 08:45 PM
643 ... 1314151617 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD