Built for Business - Learn more about BlackBerry KEY2
  1. starwatcher's Avatar
    I was on a call earlier and hit the MUTE button on the screen. It went into MUTE. But I could not take it out of MUTE. The UNMUTE button was not selectable any longer. I was able to click the BB Menu button and in that menu there was an UNMUTE choice.

    As I never muted a call before I am not sure if this is a problem with all Storms, or the hybrid I am using (109/113/.90 RADIO/.86 MMS) or the theme I am running (BLISS 8 WeatherBug - A hidden Today theme)

    Anyone else have the MUTE button problem?
    03-18-09 12:17 PM
  2. Accidental Post's Avatar
    Wow. A hybrid and themes but no talk lock

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    03-18-09 12:54 PM
  3. starwatcher's Avatar
    It wasn't by accident that I hit MUTE. I pressed it on purpose. But then could not get out of it until I used the BB Menu list choice.

    Have you seen this problem before?
    03-18-09 02:15 PM
  4. Accidental Post's Avatar
    Did you by chance hit the mute button on top of the device also????
    03-18-09 02:18 PM
  5. gtstang462002's Avatar
    It is a bug in the software. I haven't figured out which files control that aspect of the phone. I have the same issue. The unmute in the menu works though.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    03-18-09 02:26 PM
  6. totaldis's Avatar
    I can confirm this problem as well on .109.
    I usually just hit the menu button and un-mute.
    03-18-09 02:26 PM
  7. ddarvish's Avatar
    you know the mute button on the top of the phone works too =)
    03-18-09 02:41 PM
  8. Telus Toronto's Avatar
    I can confirm this problem as well on .109.
    I usually just hit the menu button and un-mute.
    Same here. For a while i would hang up and call back because i couldnt figure out how to unmute. Then i realized i could unmute by using the menu button.
    03-18-09 03:00 PM
  9. kpj104's Avatar
    you know the mute button on the top of the phone works too =)
    Actually, mine doesn't work with .109

    I did note that this is a known problem with the appleberry free theme -- so if you are using that try using the default theme and see if you see an improvement.
    03-18-09 03:12 PM
  10. starwatcher's Avatar
    Thanks for the reply. At least I know it is a common problem. If there is anyone who can unmute with the unmute screen button, please do mention it.

    thanks.
    03-18-09 08:55 PM
  11. doidaporti's Avatar
    can only unmute with bb button or the mute button on the top of the phone.
    03-18-09 09:01 PM
  12. erik450's Avatar
    It seems to be with any theme you install on the Storm. Same thing happens with every theme I've tested (downloaded as well as ones I've created). Once I switched back to the default Storm's theme, the unmute button works fine. Oh, the mute/unmute hard button at the top of the device (opposite side of the lock button) also works fine if you want to use that instead of going through the menu - just FYI. I have OS version .114 and it did the same thing when I had version .109 installed)
    Last edited by erik450; 03-23-09 at 11:21 AM.
    03-23-09 11:18 AM
  13. erik450's Avatar
    I've also noticed that with any theme I install, the phone keypad buttons (on the screen where you are about to place a call) get altered a little bit - the * 0 # keys at the bottom are cut off a bit.
    03-23-09 11:20 AM
  14. starwatcher's Avatar
    So it is theme related. That is interesting. I wonder if it is really all themes. Or where the bug lies.
    03-23-09 12:59 PM
  15. JRSCCivic98's Avatar
    Probably that crappy hybrid. I have no issues with 109 alone and I use mute/unmute a ton.
    03-23-09 01:11 PM
  16. mbvdlza's Avatar
    bit late to reply, but I got the same today on .113 on my 9500
    I also noticed that incoming call screen is not right, all the buttons are shifetd to the right.
    Maybe its .122 time for me
    04-19-09 10:38 AM
  17. dabradman's Avatar
    I am on 122 and notice the same thing. Went 75 99 113 122. I have never used a hybrid or done a wipe.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    04-19-09 12:22 PM
  18. sweetd34's Avatar
    I am using the same software version my storm came with, and after I downloaded a few themes, I noticed my unmute button had stopped working. I just have to figure out which theme it is. I deleted the Appleberry theme, but it still doesn't work. I thought I was going crazy since my unmute used to work. Lol!
    05-21-09 08:16 AM
  19. KCCause's Avatar
    I have a similar issue with the phone going into mute when I answer a call. I am using the default them. It does not happen every time. But it is happening enough to drive me crazy!
    I am unable to press the mute button on the screen when this happens. I will try the mute button on top to see if it works for me. I had been using the BB key and hoping that the caller did not hang up while I was in the process.
    ANNOYING!
    11-09-09 04:19 PM
  20. Amanda Eve Buckingham's Avatar
    I am having the exact same problem. Have you figured it out??
    03-08-17 02:39 PM
  21. misterabrasive's Avatar
    I am having the exact same problem. Have you figured it out??
    You do realize that this thread is 7+ years old
    03-08-17 02:51 PM
  22. Amanda Eve Buckingham's Avatar
    You do realize that this thread is 7+ years old
    No I just hit the first Google link that fit
    03-08-17 03:03 PM
  23. misterabrasive's Avatar
    No I just hit the first Google link that fit
    Perhaps you can explain exactly what is happening. Your phone model, carrier, and OS would be helpful in trying to get the help you need.
    03-08-17 05:19 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD