1. FirstBerry101's Avatar
    Q10 camera stopped working today. I get only rainbow coloured lines. It kinda looks like lines when TV stations would stop broadcasting at night (dating myself).

    The front facing camera works fine.

    Any ideas how to fix this?

    Posted via CB10
    06-29-14 06:10 AM
  2. JamBueree's Avatar
    Perhaps the camera is damaged? Maybe it's a software problem? I hate to recommend reloading the software, but you might wanna try that if the camera seems dead. If problems persist, you may wanna have the device replaced.

    BlackBerry Z10 | 10.3.0.296
    06-29-14 06:18 AM
  3. sauron4's Avatar
    I think I've seen some people ask about this before and if I remember correctly, some people have said it could be due to Android apps.

    Do you use any Android apps like SnapChat that use the camera?

    Posted via CB10
    06-29-14 06:22 AM
  4. JamBueree's Avatar
    I think I've seen some people ask about this before and if I remember correctly, some people have said it could be due to Android apps.

    Do you use any Android apps like SnapChat that use the camera?

    Posted via CB10
    Hmm. Never heard of third-party apps causing the camera to be fabulous. I only heard that it sometimes gives the message saying "Camera can't be started.".

    BlackBerry Z10 | 10.3.0.296
    06-29-14 06:33 AM
  5. sauron4's Avatar
    Hmm. Never heard of third-party apps causing the camera to be fabulous. I only heard that it sometimes gives the message saying "Camera can't be started.".

    BlackBerry Z10 | 10.3.0.296
    I'm sure I've seen it somewhere else on these forums that some Android Apps can make the camera not show properly.

    Posted via CB10
    06-29-14 07:30 AM
  6. FirstBerry101's Avatar
    When I have time I will reload os. It's my backup. I like my q5 better.

    Posted via CB10
    06-30-14 01:22 AM
  7. FirstBerry101's Avatar
    I took the q10 apart. The ribbon cord connecting the camera to the main board was unplugged. Snapped it back into place and it works like a charm again!

    Thanks for the help everyone.

    Posted via CB10
    07-16-14 12:08 AM
  8. azum4u's Avatar
    I took the q10 apart. The ribbon cord connecting the camera to the main board was unplugged. Snapped it back into place and it works like a charm again!

    Thanks for the help everyone.

    Posted via CB10

    Please what ribbon. I am currently experiencing the same issue. This started ,again, though after upgrading the OS to the latest. I am on Rogers.
    07-17-14 06:27 PM
  9. FirstBerry101's Avatar
    Azum4u if you take phone apart, lots of guides on youtube, you will see its the only ribbon that connects main camera to the phones main board.

    If it stopped working same time as software update however, I wonder if you have a different issue.

    Also q10 is not the easiest phone I have taken apart, I call it low to medium. So if your going to take it apart be careful, watch the guide at least twice before you do


    Posted via CB10
    07-19-14 07:35 PM

Similar Threads

  1. 10.3.0.700 camera quality
    By Dante Mustdie in forum BlackBerry Q5
    Replies: 4
    Last Post: 07-01-14, 08:08 AM
  2. Camera can't be started on my bb10 Q5
    By morley411 in forum BlackBerry Q5
    Replies: 8
    Last Post: 06-29-14, 08:10 PM
  3. Passport next to Q10
    By CatlinFD in forum BlackBerry Passport
    Replies: 7
    Last Post: 06-29-14, 06:42 PM
  4. Can 10.3 Os fixed my Camera Problem?
    By Kyrsten Harris in forum BlackBerry Z10
    Replies: 21
    Last Post: 06-29-14, 11:02 AM
  5. APN for Straight Talk Blackberry Q10
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-29-14, 06:46 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD