1. glyix's Avatar
    Hello,

    I am here today to see of any of you could help me find out how and why my battery is acting up, and possibly assist me in fixing it. Let me try to explain what is happening with this picture:
    Erratic Battery Performance-img_20140331_163629.png
    What is happening is that my battery will say full charge for a while then drop all the way down to 5% or so, and keep jumping around as you can see. I already tried a security wipe, clean install not from a back up and still the same thing. To be honest, it will still last around a day and a half without dying. Only sometimes will I check my pocket and it will be dead, but it will always start right up.

    Here's the deal, can any of you help me out and tell me whats going on? I am going to go back to my 9900 if I can't fix it in a week.

    Q10 fail
    03-31-14 04:52 PM
  2. anon721037's Avatar
    Do you have the official os or are you running a leak, I would suggest loading the newest leak 2947 that Darcy leaked the other day, I have it on my q and it's great.
    03-31-14 09:46 PM
  3. glyix's Avatar
    Yo if you could post a link it would be much appreciated

    Posted via CB10
    03-31-14 10:30 PM
  4. anon721037's Avatar
    03-31-14 10:30 PM
  5. Atmarix's Avatar
    Another kids drawing lmfao

    From my White Z30
    03-31-14 11:10 PM
  6. Dave Bourque's Avatar
    System usage 614% !!!!!!!?????

    Z10STL100-3/10.2.1.2141
    04-01-14 12:38 AM
  7. Dave Bourque's Avatar
    Wtf did you do to it....

    Z10STL100-3/10.2.1.2141
    04-01-14 12:39 AM
  8. Satori Heyne's Avatar
    You don't mention apps, how many do you have running at one time and how many of them require data services to be running? Perhaps you should run the apps you REALLY need.
    04-01-14 07:27 AM
  9. glyix's Avatar
    You don't mention apps, how many do you have running at one time and how many of them require data services to be running? Perhaps you should run the apps you REALLY need.
    The only apps I ever use are twitter, CB10 and the flashlight app when I need it. Never have them running in the background, only have them open when I use them a few times a day. About a dozen texts a day, with about the same in calls. Also I play music in my headphones for about an hour a day. That's it

    This happens no matter if I have it plugged in or not. It could be plugged in and say 100% then drop to 32% or something and still jump around.

    Posted via CB10
    04-01-14 11:18 AM
  10. Dave Bourque's Avatar
    The only apps I ever use are twitter, CB10 and the flashlight app when I need it. Never have them running in the background, only have them open when I use them a few times a day. About a dozen texts a day, with about the same in calls. Also I play music in my headphones for about an hour a day. That's it

    This happens no matter if I have it plugged in or not. It could be plugged in and say 100% then drop to 32% or something and still jump around.

    Posted via CB10
    Clean reinstall of official OS... 600% of system usage is absolutely ridiculous.

    Z10STL100-3/10.2.1.2141
    04-01-14 11:33 AM
  11. glyix's Avatar
    Clean reinstall of official OS... 600% of system usage is absolutely ridiculous.

    Z10STL100-3/10.2.1.2141
    How? I'm guessing that's different than a security wipe?

    Posted via CB10
    04-01-14 11:37 AM
  12. Dave Bourque's Avatar
    How? I'm guessing that's different than a security wipe?

    Posted via CB10
    Security wipe doesn't wipe the OS. Only your data. I suggest you backup your phone with BlackBerry link and reload the OS to factory settings.

    Z10STL100-3/10.2.1.2141
    04-01-14 11:41 AM
  13. glyix's Avatar
    Security wipe doesn't wipe the OS. Only your data. I suggest you backup your phone with BlackBerry link and reload the OS to factory settings.

    Z10STL100-3/10.2.1.2141
    Could you tell me how? I tried using the button in Link that says to reset it back to factory settings, and all it did was a security wipe.

    Posted via CB10
    04-01-14 11:47 AM
  14. anon721037's Avatar
    You will probably have to load the os through an autoloader. I posted a thread above just download the correct one for your device. Unzip it, plug your phone into your computer close BlackBerry Link and click on the exe file. Your led will go green showing you its loading, when the windows closes unplug your phone and let it boot up. Then just set up or restore using a back up from link.

    Posted on my Z30 on Z30STA100-5/10.2.1.2947
    04-01-14 11:54 AM
  15. glyix's Avatar
    You will probably have to load the os through an autoloader. I posted a thread above just download the correct one for your device. Unzip it, plug your phone into your computer close BlackBerry Link and click on the exe file. Your led will go green showing you its loading, when the windows closes unplug your phone and let it boot up. Then just set up or restore using a back up from link.

    Posted on my Z30 on Z30STA100-5/10.2.1.2947
    Right on thanks that sounds easy, will it work for the Q10?

    Posted via CB10
    04-01-14 12:25 PM
  16. anon721037's Avatar
    Yes just make sure you download the correct file.

    Posted on my Z30 on Z30STA100-5/10.2.1.2947
    04-01-14 12:31 PM
  17. Satori Heyne's Avatar
    I'm with slff, do a total reinstall. Otherwise return the device to your service provider if you are still within your warranty period.
    anon721037 likes this.
    04-01-14 02:21 PM
  18. glyix's Avatar
    Bump


    Have any of you had troubles downloading the autoloader from Mega or that Bitcast website? I tried downloading the autoloader for the Q5/Q10 4 times last night and it didn't work each time. Every time it said the file was empty or corrupted when trying to extract it in WinRar. The most it downloaded was about 600 mb, when the file is just over a gig. I'm guessing it's the websites fault, but this ****s getting old. Probably will go back to the 9900 until blackberry gets their **** together.

    Posted via CB10
    04-07-14 09:40 AM
  19. glyix's Avatar
    Bump 4/18/14

    Got the auto-loader downloaded and installed, but I am having the same battery issues. It will randomly shut off during the day at least 5 times, and go from 100% battery to 7 or 8% battery instantly. Then jump back up to 98% for some time, and keep jumping around. It says the system is using 600+% of the battery. Anybody know whats up?
    04-18-14 03:24 AM
  20. anon(8263181)'s Avatar
    Erratic Battery Performance-img_20140419_030313.png

    I have an extra battery and between the both of them I'm good! No problems here

    Posted via CB10
    04-19-14 02:07 AM
  21. anon(8263181)'s Avatar
    Erratic Battery Performance-img_20140419_030313.png

    Posted via CB10
    04-19-14 02:08 AM
  22. PauloPImenta's Avatar
    Probably it's due to some android apps with virus. Run a full scan with anti-v�rus and do a reset. Solved my battery problems on my Z30.

    User of Z30, Q10 and Z10 - BBM PIN 2B60B2FB
    04-19-14 09:20 AM

Similar Threads

  1. Battery life questions on the Q5.
    By Bob the best 001 in forum BlackBerry Q5
    Replies: 19
    Last Post: 04-03-14, 01:48 AM
  2. Battery Draining!!!!
    By LuqmanQtr in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-14, 08:56 PM
  3. Will top-up charging harm my battery?
    By Zoom13 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 6
    Last Post: 03-31-14, 03:57 PM
  4. BlackBerry Z30 battery life
    By vincentchandra in forum BlackBerry Z30
    Replies: 1
    Last Post: 03-31-14, 12:07 PM
  5. Battery door.
    By seanwplandry in forum BlackBerry Z30
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-14, 10:12 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD