1. gvsbdisco's Avatar
    Hello
    I have had my Priv for over a year. The hub has always worked as expected with regards to my exchange work mail account. In the last couple days, the Hub has stopped accessing the folders and associated mail (including the inbox) for the exchange account. I can still send mail from the exchange account within the Hub. My gmail account continues to work fine in the Hub. I also can use my exchange account successfully in the "gmail app" native to android. I have not changed anything with the exchange account since it was set up over a year ago.

    I am running:
    Android: 6.0.1
    Blackberry Hub and Services: 1.4.0.41706

    Thanks for any assistance.
    11-11-16 07:59 AM
  2. FF22's Avatar
    Hello
    I have had my Priv for over a year. The hub has always worked as expected with regards to my exchange work mail account. In the last couple days, the Hub has stopped accessing the folders and associated mail (including the inbox) for the exchange account. I can still send mail from the exchange account within the Hub. My gmail account continues to work fine in the Hub. I also can use my exchange account successfully in the "gmail app" native to android. I have not changed anything with the exchange account since it was set up over a year ago.

    I am running:
    Android: 6.0.1
    Blackberry Hub and Services: 1.4.0.41706

    Thanks for any assistance.
    Until someone comes by with specific info on Exchange accounts (I don't know about them), you might reboot:

    From BB blog: How to reset PRIV by BlackBerry | Inside BlackBerry Help Blog

    Three restart/reboot methods

    The first method, which should be used 99.9% of the time when you want to reboot your device, is using the Reboot option that appears after pressing the Power key.

    Press and hold the Power key for 3 seconds
    Select Reboot from the menu that is presented

    The second reset method should be used if pressing the Power key does not produce the menu with Power Off and Restart. For example, if an app or game you are using won’t close, use this option to restart your device.

    Press and hold the Power key for 12 seconds

    Third method: Should your device fail to respond, the final reset method is to press and hold the Power key for 32 seconds which is equivalent to removing the battery. This should result in your device booting up successfully.

    If it fails to start, however, verify you are not pressing any other keys such as Volume Up, Mute, or Volume Down while performing any of the reset methods listed above. If you use a case for your device you may want to remove it as it might be pressing a button inadvertently.

    And just for an extra measure, if needed:

    Safe Mode:

    The next step is placing your device into safe mode.

    When used, Safe Mode will disable any third party apps or games you have installed. As a result of this, should your device not exhibit the issue while in Safe Mode it’s safe to assume the issue is specific to an app or game you have installed. Safe Mode may also remove apps and/or widgets from your various home screens when you go back to Normal.

    Press and hold the power key
    Tap and hold Power off (that is Press/Hold the Power Off prompt line) when it appears
    When prompted, tap OK to reboot to Safe Mode

    To get out of Safe Mode, press and hold the power key followed by tapping Reboot.

    After testing, should your device not exhibit any issues, the next step is to remove recently installed applications one by one until the issue is resolved.
    11-11-16 08:42 AM
  3. mkelley65's Avatar
    Hello
    I have had my Priv for over a year. The hub has always worked as expected with regards to my exchange work mail account. In the last couple days, the Hub has stopped accessing the folders and associated mail (including the inbox) for the exchange account. I can still send mail from the exchange account within the Hub. My gmail account continues to work fine in the Hub. I also can use my exchange account successfully in the "gmail app" native to android. I have not changed anything with the exchange account since it was set up over a year ago.

    I am running:
    Android: 6.0.1
    Blackberry Hub and Services: 1.4.0.41706

    Thanks for any assistance.
    Real quick trick. Edit the account and put in an incorrect password. Let it fail then enter the correct password. Simple trick that works across all mobile OSs with Exchange. Hope it works for you. If not you can always delete the account and re-add.
    FF22 likes this.
    11-11-16 10:18 AM
  4. tickerguy's Avatar
    The above is one option. The other is to contact your Exchange admin and ask him to tell the server to refresh your device.

    Exchange is a tricky protocol and I've run into bogons in servers on multiple occasions where they lose track of the device's sync status. That usually results in nothing coming through. Removing the account and re-adding it will work of course (changing the password to something invalid and then back does the same thing, mostly) but a resync request from the server end will usually clear the problem as well.
    FF22 likes this.
    11-11-16 11:28 AM
  5. gvsbdisco's Avatar
    Thanks everyone for your replies. I have:

    - re-booted. Impact: same behaviour
    - entered in wrong pw, let it fail, and then entered in correct pw and it connects. But, this is within "accounts" in android not within the Hub. Behaviour within the Hub is the same and as i mentioned the account works perfectly fine inside other mail applications.

    I guess I will try removing the account completely and re-adding it. Can someone point me in the right direction on how to do that?

    thanks again.
    11-11-16 11:41 AM
  6. mkelley65's Avatar
    Thanks everyone for your replies. I have:

    - re-booted. Impact: same behaviour
    - entered in wrong pw, let it fail, and then entered in correct pw and it connects. But, this is within "accounts" in android not within the Hub. Behaviour within the Hub is the same and as i mentioned the account works perfectly fine inside other mail applications.

    I guess I will try removing the account completely and re-adding it. Can someone point me in the right direction on how to do that?

    thanks again.
    Open the Hub
    Open Settings
    Check if account setting has Display on Account Tab selected
    Click Add View
    Confirm the account you want is listed.
    11-16-16 01:08 PM

Similar Threads

  1. Yahoo not working in Hub again
    By kfehling in forum BlackBerry HUB+ Suite
    Replies: 3
    Last Post: 11-30-16, 10:37 PM
  2. On my z10 why android apps are not openning
    By ImTomson21195 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 10
    Last Post: 11-28-16, 12:13 PM
  3. Hub crashing
    By Granehill in forum BlackBerry HUB+ Suite
    Replies: 4
    Last Post: 11-17-16, 02:52 PM
  4. Hub + Suite or Get a DTEK phone?
    By darwincruz20 in forum BlackBerry HUB+ Suite
    Replies: 10
    Last Post: 11-17-16, 09:09 AM
  5. Classic smartphone not connecting to Blackberry Blend,
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 11-11-16, 08:55 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD