01-01-12 07:59 PM
48 12
tools
  1. dabomb54321's Avatar
    I have only charged my blackberry playbook 2 times and it seems to be stuck at %94 battery life. How come this isn't going to %100 or atleast close to it (98% and higher). Will my playbook continue to lose charge everytime I charge it. If so, I am returning it asap
    04-23-11 05:50 PM
  2. Rainforrest's Avatar
    Did you do a complete discharged of the battery(use your PB until it shuts down) to calibrate it. I did it twice and my battery life has improved by an hr or more.
    04-23-11 06:03 PM
  3. T_Touch's Avatar
    mine stops at 54% but that was right after the latest update. I'm thinking that has something to do with it.
    04-23-11 06:49 PM
  4. bighap's Avatar
    96%. Can bump up to 100% if I plug it in to DM after it reaches 96%.

    Edit: It now goes to 100% via normal charging. Odd.
    Last edited by bighap; 04-24-11 at 02:55 PM.
    04-23-11 06:56 PM
  5. Technerd.McLeod's Avatar
    Mine has always reached 100%
    04-23-11 07:38 PM
  6. sylvaing's Avatar
    100% here as well.
    04-23-11 07:43 PM
  7. semicoln's Avatar
    I've seen mine stop at 96, 98 and 100 but I haven't had to charge it many times
    04-23-11 07:46 PM
  8. SmakBerry's Avatar
    98 the first time, 100 every other time
    04-23-11 07:48 PM
  9. carey965's Avatar
    94% over here but i am going to try a complete discharge before i recharge it and see if that helps if not shes going back for a different unit
    04-23-11 07:49 PM
  10. Charles K's Avatar
    98%. Here I put it on to charge when I go to bed. Lowest it has gotten was 8 or 5 percent and a loud alarm started going off. I am afraid to discharge it completely after some of the stories I have read on here.
    04-23-11 07:50 PM
  11. Crackberrykills's Avatar
    96% initially. 100% after subsequent updates.
    04-23-11 07:53 PM
  12. sandmanfvr's Avatar
    Mine was charging to 94% then it is 97% after1710 update. It drains some when i don't use it and i think something is messed up.
    04-23-11 07:58 PM
  13. Crackberrykills's Avatar
    Mine was charging to 94% then it is 97% after1710 update. It drains some when i don't use it and i think something is messed up.
    Perhaps. I would keep my eye on it if I were you.
    04-23-11 08:13 PM
  14. BillyShakes's Avatar
    I'm having an odd issue with mine today. It will charge while it is on, but if I fully power off, it won't charge at all. Anyone else having this issue?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    04-23-11 08:16 PM
  15. Charles K's Avatar
    Believe others have posted that read it wont charged if turned off.
    BillyShakes likes this.
    04-23-11 08:23 PM
  16. lindajm22's Avatar
    Mine charges to 100%.

    Am I not supposed to leave it on the charger every night?
    I always want a 100% charge when I leave the house every day. I've never let it discharge completely. I didn't think we had to do this with these newer batteries.
    04-23-11 09:57 PM
  17. BillyShakes's Avatar
    Believe others have posted that read it wont charged if turned off.
    I missed that I'll scan the forum for that, thanks.
    04-23-11 10:35 PM
  18. gordazo's Avatar
    I get 100% every time. I keep mine always on, and I charge it overnight with the other toys.
    04-23-11 10:42 PM
  19. jasperlin's Avatar
    mine only charged to 96%. when i plugged it into DM, it went down to 94%

    i'm gonna try to break this in for a few more days and return if necessary.

    is it me.. or does the blackberry logo in the back get warm basically all the time?
    04-23-11 10:42 PM
  20. boman06210's Avatar
    i noticed that it wouldnt charge when off on the first nighr. thats a little odd, mine's stopping at 98% too.
    04-24-11 11:03 AM
  21. narci's Avatar
    drained it down to 20% last night and charged it.

    This morning, it's at 95% after 9 hours.

    After an an hour and a half, still a 95%.
    04-24-11 11:06 AM
  22. leo1055's Avatar
    established fact that the battery meter is useless

    mine had been all over the map until yesterday when it got stuck at 100% and has been there ever since...if i plug the pb in it doesn't show battery is charging
    04-24-11 11:38 AM
  23. Matt J's Avatar
    Mine went to only 96% for the first few days. Now it goes to 100%. Give it a week or so to calibrate itself and allow RIM a few OS updates. I think it's a software issue....

    also... it seems I have been at 100% for the last 6 hours.... so I don't know how reliable the battery meter is.

    Last edited by Matt J; 04-24-11 at 11:43 AM.
    04-24-11 11:40 AM
  24. leo1055's Avatar
    Mine went to only 96% for the first few days. Now it goes to 100%. Give it a week or so to calibrate itself and allow RIM a few OS updates. I think it's a software issue....
    i doubt it's a matter of 'calibration' but i would say you are right on about it being OS related....i'm sure RIM is aware and will fix it....i think i remember same issue when i got the storm 1 too
    04-24-11 11:44 AM
  25. sandmanfvr's Avatar
    Sounds like the battery management is broke on some. Hope it will be fixed
    04-24-11 11:44 AM
48 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD