1. webosdropout's Avatar
    can somebody point me in the right direction to find a solution?

    The BB Playbook hardware keyboard works fine in the "To, Cc & Subject" fields but wont work in the main email body.

    The keyboard works everywhere else for any other apps.

    Any idea?
    09-07-12 10:15 AM
  2. trsbbs's Avatar
    Did you try a reboot? (you did mention it)

    Tim
    09-07-12 10:26 AM
  3. BB_Bmore's Avatar
    Are you on the beta? If so...reboot, if not.....reboot.
    09-07-12 01:53 PM
  4. webosdropout's Avatar
    Not beta. Did a few reboot
    09-07-12 01:58 PM
  5. JRAtk027's Avatar
    Can you explain a bit more specifically what you mean by "won't work"?
    09-07-12 09:08 PM
  6. Guyzer's Avatar
    Yeah same thing happened to me but all I did was bb remote in to finish it off
    09-08-12 03:53 AM
  7. webosdropout's Avatar
    I can type in any apps fields requiring input except mail main body.
    09-08-12 11:02 AM
  8. JGrimson's Avatar
    I can type in any apps fields requiring input except mail main body.
    I just got my keyboard today and found this exact problem. The keyboard works in the to/from/subject fields but not in the body.
    09-28-12 07:03 PM
  9. JGrimson's Avatar
    Weird it works when doing a reply but not for a new email.
    09-28-12 07:14 PM
  10. hpjrt's Avatar
    I haven't experienced this problem myself and I've had the BB mini keyboard since June. Now I use Bridge email. Could that make the difference? Are you using the native email app or Bridge email?
    09-28-12 07:26 PM
  11. JGrimson's Avatar
    I haven't experienced this problem myself and I've had the BB mini keyboard since June. Now I use Bridge email. Could that make the difference? Are you using the native email app or Bridge email?
    The native email
    09-28-12 07:41 PM
  12. JGrimson's Avatar
    The native email
    Its a very subtle bug. I pulled up the virtual key board and started typing and then after that the keyboard was able to be used to type in the body.
    09-28-12 07:47 PM
  13. FF22's Avatar
    It is the kind of thing to report back to Rim using their official forum if you have an opportunity.
    09-28-12 10:12 PM
  14. JGrimson's Avatar
    It is the kind of thing to report back to Rim using their official forum if you have an opportunity.
    I will see what happens with OS 2.1 first. If that doesn't help, then I will post it to their forum.
    10-02-12 03:39 PM
  15. Gregory Heilman's Avatar
    I've got the same problem, very frustrating. If you post to the BB forum, can you post the link so that we can track it?
    02-20-13 05:37 PM
  16. Scotter75's Avatar
    I find that after I put something in the subject line I have to enter a space or two followed by the enter key. Then move the cursor to the body of the email. That works for me.
    02-20-13 06:57 PM
  17. pacoman03's Avatar
    If all else fails, try installing Compose Email from app world. It lets you compose an email in the app (Subject and body) and then with one tap on the apps email icon, it will open messages in the compose view with the subject and body filled in.
    02-20-13 07:04 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD