1. darylalbert's Avatar
    Recently, since the last playbook update, I have been having issues when I plug my playbook into my laptop. As soon as I plug it into my usb plug (have 3 on my Dell laptop, tried all 3), I get the dreaded blue screen (Windows 7 Professional OS), and it crashes and reboots before I get the chance to see what the issue is.

    Has anyone else run into this problem before? I have check all my drivers, and everything seems great on that end. Anyone have any thoughts or ideas. The playbook is up to date software wise.
    03-08-13 08:13 PM
  2. Cap_172R's Avatar
    No issues with my PB when i connect to the computer. Are you running the latest version of DM?
    03-08-13 08:16 PM
  3. darylalbert's Avatar
    Yes, everything is up to date. It works fine when I plug in my Bold 9900. I just find it odd it crashes only when I plug the playbook in, but nothing else.
    03-08-13 08:18 PM
  4. billsterjito's Avatar
    I would hard reboot with the volume buttons then try again. I have had no problems

    CB10 App, Z10
    03-08-13 08:21 PM
  5. darylalbert's Avatar
    Its the laptop that is crashing, not the playbook billsterjito. I thought it may be something with the playbook, but i have shut it off, rebooted it, plugged it in again, and the laptop crashed again. I am more baffled than not, and it just started to happen after the last playbook update. It's odd, whatever it is.
    03-08-13 08:30 PM
  6. CBCListener's Avatar
    By "reboot", you mean the three-button hard reset, or just 'restart'? I think the suggestion is the former. Failing that, maybe a debrick/reload (hope you have a good backup, or can make one somewhere else) might be in order...but I'd restore only the data from the backup, as the settings saved in the backup may restore the problem and put you back where you were.
    03-08-13 10:11 PM
  7. FF22's Avatar
    I would check the cable or try another cable. Or try a different usb port on the laptop.

    Barring that, UNinstall and reinstall the Desktop Software or install the newer LINK software and try that.

    Good luck.

    How old is the pb? You could try contacting them for tech support

    The PB has a one year warranty to the original purchaser. It also has 90 free Tech support. I do not know how Rim deals with "quasi-tech support v. warranty"

    Rim Support
    Tel:
    Canada Toll Free: 1-877-644-8405
    United States Toll Free: 1-877-644-8410
    Puerto Rico Toll Free: 1-855-651-4936
    Email: playbooksupport@blackberry.com (this route generally does not work and a call is necessary)

    (UK Support) 0800 096 2805

    Playbook French Support
    Smartphones BlackBerry & Tablette Tactile - Modles de BlackBerry FR - France
    Phone : 0800 914 533 (within 90 days from activation)

    BlackBerry Customer Support Center
    Austria:0800-297-476
    Belgium:800-77-980
    RIM (Brasil Support toll free number): 0800-022-3161
    Bulgaria: 00800-118-1115
    Denmark: 802-50198
    France: 800-914-533
    Germany: 800-181-6530
    Italy: 800-789-272
    Luxembourg: 800-2-2187
    Netherlands: 800-022-7316
    Norway: 00-1-647-426-7058
    Poland: 00-800-112-43-59
    Portugal: 800-827-760
    Russia: 8-800-100-9643
    South Africa: 0800988892
    Spain: 900-866-969
    Sweden: 02-079-4448
    Switzerland: 0-800-802-492
    United Kingdom: 08000962805

    Phone-Numbers of BlackBerry PLAYBOOK- Helpdesks...

    Germany: 0800 1816530 (Gebhrenfrei)

    North-America: 1 877 255 2377 (Toll Free)

    UK: 0808 100 7466 (Toll Free UK only)

    Outside UK: +44 1753 558400

    Worldwide: 1 519 888 6181

    help@blackberry.com

    (BTW: Helpdesk for BlackBerry devices -except PlayBook- for Germany:
    0180 3302626)
    03-08-13 10:39 PM
  8. slparry's Avatar
    You can set the laptop so it sits at the bsod rather than rebooting. Then you can read the error code which would be in the format 0xA0000000 or similar

    Posted via CB10
    03-09-13 03:56 AM
  9. billsterjito's Avatar
    Its the laptop that is crashing, not the playbook billsterjito. I thought it may be something with the playbook, but i have shut it off, rebooted it, plugged it in again, and the laptop crashed again. I am more baffled than not, and it just started to happen after the last playbook update. It's odd, whatever it is.
    I apologize! I miss read the original post.
    Unfortunately I will be of no help here as I have not had this problem.
    Good Luck

    CB10 App, Z10
    03-11-13 09:38 AM
  10. xamdam's Avatar
    It is a driver issue a usb driver issue, when i ever had this issue on my PC, i would do a backup of all the stuff i wanted from the PC and do a format and restore, cause finding the exact USB driver issue is a pain in the arse.

    I have no issues and had no issues at all with my PB and Laptop.
    03-11-13 11:04 AM
  11. slideaway's Avatar
    Late to the thread but I've had this issue and outside of the driver install, which I already had the latest version of DTM, I turned OFF Wi-Fi Sharing on the Playbook then it connected right away.
    03-22-13 01:44 PM

Similar Threads

  1. Error when plugging device into win 7 laptop
    By joezep1 in forum BlackBerry Bold 9930/9900
    Replies: 3
    Last Post: 09-05-12, 05:19 PM
  2. plugged 8330 into laptop it upgraded now its dead
    By swinick in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-09, 08:54 AM
  3. plugged 8330 into laptop it upgraded now its dead
    By swinick in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-09, 08:54 AM
  4. can't plug charger into handset
    By zeni in forum BlackBerry 8830 WE
    Replies: 2
    Last Post: 11-15-08, 10:58 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-27-08, 10:58 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD