1. R0BSTA's Avatar
    The problem that I am having is that both the bbm and text messaging icons appear on my playbook when connected to bridge however although I receive a notification on the playbook when I receive a bbm and text message they both fail to synchronise. With texting on the playbook if I click compose and start typing the number of the person I want to text then contacts start to appear so I continue and start to write my text and then hit send and only then does the rest of that conversation appear on the playbook but once I close the app and return the I'm back to square one.
    I have done a security wipe of the playbook and set it all up again twice and also deleted bridge from my z10 rebooted and reinstalled but still having the same problem. Reviews for bridge in app world suggests it working fine for them so I was wondering if it could be the fact that I'm running the 10.2.1.1055 OS. Any help to get my playbook and z10 synchronised together properly would be appreciated thanks.

    Swiped on my 10.2.1 zedberry via CB10
    12-18-13 12:59 PM
  2. Gearheadaddy's Avatar
    I'm on 10.2.1.1055 and the Bridge works ok on my Z10 and Playbook...
    12-18-13 01:03 PM
  3. SEAWARRIOR's Avatar
    see if there is an option in the bridge app that allows you to "automatically connect to playbook when in range",,, should be in properties, after you click on the "playbook connected" tab on the bottom,,, you may be going out of range & the playbook or phone is dropping the connection...
    12-18-13 01:05 PM
  4. R0BSTA's Avatar
    Thanks for the replies, I always have my z10 in my pocket when using the playbook. But once I open either bbm or text messaging on the playbook all I get is the spinning synchronising symbol.
    Everything works fine when I connect to a bold 9900 so I'm now thinking to reload 1055 on my z10 see if that helps.

    Swiped on my 10.2.1 zedberry via CB10
    12-18-13 01:28 PM
  5. Gearheadaddy's Avatar
    You need to be in wifi range of your router or hotspot for your Playbook to sync...

    Trusted Member Genius on a Z10
    12-20-13 09:04 AM
  6. sad_old_man's Avatar
    You need to be in wifi range of your router or hotspot for your Playbook to sync...

    Trusted Member Genius on a Z10
    Eh?
    SEAWARRIOR and kbz1960 like this.
    12-20-13 10:20 AM
  7. SEAWARRIOR's Avatar
    You need to be in wifi range of your router or hotspot for your Playbook to sync...

    Trusted Member Genius on a Z10
    he's speaking to a bridged connection,,, i.e. text notification,,, no reading comprehension cookie for you today...
    sad_old_man likes this.
    12-20-13 10:58 AM
  8. R0BSTA's Avatar
    I've now done a clean no restore installation of the latest OS leak 10.2.1.1259 and text messaging is now working but still no luck with BBM. I think the problem is BBM on my Z10.
    12-20-13 11:53 AM
  9. sad_old_man's Avatar
    he's speaking to a bridged connection,,, i.e. text notification,,, no reading comprehension cookie for you today...
    Does the bridge between my Z10 and my pb need wifi then? I learn something new everyday!
    12-20-13 12:37 PM
  10. Siclencer's Avatar
    Robsta - did you find a solution for you bridge I have come to the same problem. I have tried reloading it several times with no luck. Any replies would be greatly appreciated. Btw I am an att customer.

    Sad ole man - bridge does not use Wifi. To answer question.

    Posted via CB10
    01-24-14 04:47 PM
  11. sad_old_man's Avatar
    Robsta - did you find a solution for you bridge I have come to the same problem. I have tried reloading it several times with no luck. Any replies would be greatly appreciated. Btw I am an att customer.

    Sad ole man - bridge does not use Wifi. To answer question.


    Posted via CB10
    I think I'm fully aware of that fact but thank you anyway. All I can say is that my Z10s are running on. 10.2.0.1803 and I do not suffer any problems.
    01-25-14 06:33 AM
  12. R0BSTA's Avatar
    Robsta - did you find a solution for you bridge I have come to the same problem. I have tried reloading it several times with no luck. Any replies would be greatly appreciated. Btw I am an att customer.

    Sad ole man - bridge does not use Wifi. To answer question.

    No I haven't sorry. I did get text messages working for a short while but still could not get bbm to work.



    Swiped On My10.2.1.1925 Zedberry via CB10
    01-30-14 04:38 AM
  13. voiceover's Avatar
    I have the same problem -- just see the spinning symbol when I try to access text messages on my PB. The bridge function works fine otherwise -- I can see e-mails and update files on my Z10 from the PB, but the text issue has me stumped.
    02-18-14 01:06 PM
  14. kbz1960's Avatar
    Sometimes that is just the way it is. Always been like that with my 9850. Sometimes it works OK and other times not. Some intermittent bugs is all.
    02-18-14 01:32 PM

Similar Threads

  1. Any hint of an update beyond .1753?
    By J English Smith in forum BlackBerry PlayBook OS
    Replies: 16
    Last Post: 12-23-13, 04:51 PM
  2. I just got the Z30 and...
    By phantomtech in forum BlackBerry Z30
    Replies: 37
    Last Post: 12-21-13, 10:42 PM
  3. Replies: 40
    Last Post: 12-18-13, 09:40 PM
  4. Z10 hdmi issue... I have a question
    By tahabashir1991 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-13, 02:36 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD