1. debbie 77's Avatar
    Hi. I'm new to this forum.

    I have had my Playbook for 2 years and used it constantly without problems. But on Jan 1 it would no longer connect to my home internet. It seems to recognize the network but can no longer acquire the IP address. I have tried to connect manually, and have re-entered the password, done a retart, etc. but nothing works. Other devices connect without a problem, so it seems to be just a Playbook issue. I am not very tech savvy so any suggestions (the less technical the better) would be most appreciated.
    01-02-14 08:11 PM
  2. SEAWARRIOR's Avatar
    Hi. I'm new to this forum.

    I have had my Playbook for 2 years and used it constantly without problems. But on Jan 1 it would no longer connect to my home internet. It seems to recognize the network but can no longer acquire the IP address. I have tried to connect manually, and have re-entered the password, done a retart, etc. but nothing works. Other devices connect without a problem, so it seems to be just a Playbook issue. I am not very tech savvy so any suggestions (the less technical the better) would be most appreciated.
    try deleting the network in your playbook & readding it...
    01-02-14 08:15 PM
  3. Kah Carter's Avatar
    Reset router

    Kah
    01-02-14 08:57 PM
  4. debbie 77's Avatar
    I think I have done this already, but I am not sure. (I really am a newbie...) I deleted all the saved networks, and now my home network is the only one that comes up as available, but when I try to connect, I get a message that it can't acquire the IP address.
    01-02-14 09:29 PM
  5. debbie 77's Avatar
    Ahh, not sure how to do that. Just turn it off and then back on????
    01-02-14 09:30 PM
  6. pacoman03's Avatar
    Turn it off. Wait about 30 seconds, then turn it back on.
    01-02-14 09:36 PM
  7. Kah Carter's Avatar
    There should be a reset button on the back... not sure which model you have... you might need a pen or something to push it in

    Kah
    01-02-14 11:33 PM
  8. jpash549's Avatar
    I am on comcast. The way to reset is to unplug modem, unplug router and unplug computer if you haveit plugged in. Then wait at least two minutes then plug in modem and wait until it gets started up then plug in router and after it gets going plug in computer.
    01-03-14 01:06 AM
  9. debbie 77's Avatar
    It worked! It was that simple. I am connected again. Thank you, and to everyone else who replied with suggestions.
    FF22 and SEAWARRIOR like this.
    01-03-14 06:38 PM
  10. SEAWARRIOR's Avatar
    welcome back...
    01-04-14 11:10 AM

Similar Threads

  1. My playbook has stopped receiving email
    By belial1996 in forum BlackBerry PlayBook
    Replies: 9
    Last Post: 10-04-14, 10:57 AM
  2. Anyway to dial a number directly from the browser?
    By SmileDahling in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 8
    Last Post: 01-04-14, 02:27 PM
  3. Best GPS/Map app that doesn't require data connection?
    By snowsquirrel in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 5
    Last Post: 01-04-14, 12:44 PM
  4. Network connection help
    By _SyCo_ in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 01-03-14, 11:18 AM
  5. Playbook troubles
    By bvhanna in forum BlackBerry PlayBook
    Replies: 8
    Last Post: 01-03-14, 10:00 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD