• 00Days
  • 00Hours
  • 00Mins
  • 00Secs
Check out the best deals!
09-18-13 07:41 AM
36 12
tools
  1. always3rd's Avatar
    Hopefully someone can give me an idea here because I am completely tapped out. My playbook no longer will connect to my mobile hotspot. I have no problems connecting to any other wifi and every other device thats in the household can connect quite readily to the hotspot, except my playbook. It used to without a hitch. Now....not so much. IF it will get passed the connecting phase, it will time out on trying to obtain the IP address. Anyone got any ideas on how to get this going again?
    08-24-13 06:30 AM
  2. mikeplus1's Avatar
    I had one mobile hotspot connection that did (or didn't do) something similar and I deleted it, rebooted (just for good measure or maybe I was bored), then re-added it and all was fine after that. Several other MHS connections work automatically every time and have worked for couple of years without issue, but this one quit connecting at all until I did this. Best of luck and of course as will all Blackberry issues, YMMV.
    08-24-13 06:46 AM
  3. sad_old_man's Avatar
    Hi, I don't know what you are trying to connect your pb to? A quick start would be to delete the hotspot from your pb. Restart you pb and then add the hotspot again. If you've already tried this please ignore my stupidity.
    08-24-13 06:48 AM
  4. always3rd's Avatar
    Thx for the reply but Ive tried that route several times over. It doesnt seem to make a difference in either case.
    08-24-13 06:49 AM
  5. always3rd's Avatar
    Im trying to connect it to my 9810. I didnt have any issues until about a month or so ago. Deleting, restarting and readding would seem to do the trick but not at all in my case
    08-24-13 06:52 AM
  6. durendal's Avatar
    Have you check if you can connect to your hotspot using other devices? If the PB is connecting fine to the other wifi, perhaps there is something wrong with your hotspot?

    If the advice given above does not work like deleting and rebooting your hotspot, perhaps this is an issue with your carrier?
    08-24-13 06:58 AM
  7. always3rd's Avatar
    Its not the carrier or device since other phones, ipods and even a laptop can connect to it without any delay or problems. Its somewhere within the playbook or communication with the device
    08-24-13 07:30 AM
  8. kbz1960's Avatar
    Have you tried changing the key for the hotspot? Three finger salute?
    08-24-13 07:41 AM
  9. always3rd's Avatar
    I have it as an open connection
    08-24-13 07:44 AM
  10. sad_old_man's Avatar
    Its not the carrier or device since other phones, ipods and even a laptop can connect to it without any delay or problems. Its somewhere within the playbook or communication with the device
    That's highly unlikely since you say that sometimes it even gets to the point where it connects and then tries to obtain an IP address. That means that the connection between the two devices has been successful and now it looks for authorisation and of course an IP address from the carrier? That is being denied so I would think that's where to start looking. Deleting the connection on the pb and setting it up again usually solves most problems. I am a visitor to the US and I'm with Vodafone in the UK. When I'm roaming over here I notice that I get the worst service whenever my phone connects to T-mobile. Are any of the other devices connecting to the 9810 hotspot bb devices?
    08-24-13 07:47 AM
  11. kbz1960's Avatar
    I have it as an open connection
    And how many devices are connected? Have you tried with nothing else connected?
    08-24-13 07:51 AM
  12. always3rd's Avatar
    Oh yeah, every device I have that is wifi enabled can connect to the hotspot without any issue at all. Only the playbook is having problems.
    08-24-13 07:52 AM
  13. always3rd's Avatar
    Of course I have. Which is why Im tapped out of ideas on what else is going on lol
    08-24-13 07:53 AM
  14. sad_old_man's Avatar
    Oh yeah, every device I have that is wifi enabled can connect to the hotspot without any issue at all. Only the playbook is having problems.
    Are they all bb devices?
    08-24-13 08:12 AM
  15. always3rd's Avatar
    Are they all bb devices?

    No. My wifes 9810, her ipod, daughters ipad, sons 9730 and my netbook all connect just fine.
    08-24-13 08:43 AM
  16. SEAWARRIOR's Avatar
    try deleting the device from the router network,,, let it reinstall/connect...
    08-24-13 08:51 AM
  17. always3rd's Avatar
    try deleting the device from the router network,,, let it reinstall/connect...
    This is the hotspot on my bb 9810
    08-24-13 08:54 AM
  18. SEAWARRIOR's Avatar
    ohhhhh,,, lol...
    08-24-13 08:56 AM
  19. SEAWARRIOR's Avatar
    haven't read the other posts, but have you tried deleting it from the phone & reintall/add device???
    08-24-13 08:57 AM
  20. always3rd's Avatar
    haven't read the other posts, but have you tried deleting it from the phone & reintall/add device???
    Yuuup. This is what makes it so frustrating. Theres no rhyme or reason for it.
    08-24-13 09:03 AM
  21. SEAWARRIOR's Avatar
    got a hammer???
    k-fos likes this.
    08-24-13 09:04 AM
  22. always3rd's Avatar
    got a hammer???
    LMAO...if it comes to that, Id get more pleasure from using my fists
    08-24-13 09:19 AM
  23. jcsf123's Avatar
    Hopefully someone can give me an idea here because I am completely tapped out. My playbook no longer will connect to my mobile hotspot. I have no problems connecting to any other wifi and every other device thats in the household can connect quite readily to the hotspot, except my playbook. It used to without a hitch. Now....not so much. IF it will get passed the connecting phase, it will time out on trying to obtain the IP address. Anyone got any ideas on how to get this going again?
    This happen to me on my 9900 and Playbook. After an update to 9900 the playbook will no longer connect to the mobile hotspot - Could not obtain an IP Address from DHCP. I called RIM support for the 9900 and found that there is an incompatibility with the Playbook's DHCP request and the 9900 update to the DCHP service. After a long diagnostic period with the guy on the phone we found that using a static IP address (not DHCP) on the playbook for the 9900 connection to work. If you don't know how to set a static IP Adddress let me know and I'll walk you through it. also, they said they will not update the playbook anymore - not even for bug fixes like this.
    Last edited by jcsf123; 08-24-13 at 12:15 PM.
    08-24-13 10:52 AM
  24. sad_old_man's Avatar
    No. My wifes 9810, her ipod, daughters ipad, sons 9730 and my netbook all connect just fine.
    Why would you want to connect your wife's 9810 and your sons 9730 plus all the other devices through your 9810 wifi hotspot? Are you using your 9810 as the main router for your household entirely?
    08-24-13 12:27 PM
  25. Spook 64's Avatar
    I am having the same problem with the 9900 and playbook hotspot connection and would really appreciate the step by step walk through.
    08-24-13 02:28 PM
36 12

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 09-19-13, 01:28 AM
  2. If ALL apps are available in ALL platforms, what phone will you choose and why?
    By 2Peks1Bird in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 63
    Last Post: 08-27-13, 06:03 PM
  3. Ringtones and alarm clock sound not playing
    By LASHAN R in forum BlackBerry Bold 9930/9900
    Replies: 6
    Last Post: 08-25-13, 07:23 PM
  4. Z10 and BlackBerry visor mount bt
    By dboy54 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-13, 11:23 AM
  5. Q10, Bluetooth and Voice Control
    By bingie1885 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 1
    Last Post: 08-23-13, 11:43 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD