1. shellhrs's Avatar
    I subscribed to Purevpn for my Playbook because their website displayed a detailed setup instruction for PlayBook, so I guessed that Purevpn can work. But apparently not.

    I've been exchanging emails with their support for a few days but my PlayBook still can't connect to their servers. I already installed the certificate, and connecting to different IKEv2 servers, but each returned "Failed to establish VPN connection. (Authentication error)"

    Does anybody have had any success setting up Purevpn on a PlayBook? If you do, please help me.

    Thanks.
    05-25-14 12:42 AM
  2. Superdupont 2_0's Avatar
    There are 9 points in the VPN settings

    1. Server Address*
    .
    .
    .
    9. Gateway CA Certificate

    Point 9 may be set to "AddTrust External CA Root".

    If that doesn't help, you should communicate your settings for all nine points to their customer support.
    shellhrs and Sajid Ali3 like this.
    05-25-14 06:31 AM
  3. shellhrs's Avatar
    Superdupont, thank you very much!

    Changed #9 to "AddTrust External CA Root", and it works.

    If anyone interested, this is the setting for Purevpn on my PlayBook:

    Server Address: us1-ikev.pointtoserver.com
    Gateway Type: Microsoft IKEv2 VPN Server
    Authentication Type: EAP-MSCHAPv2
    Authentication ID Type: Email Address
    Authentication ID: "username"
    MSCHAPv2 Password: "password"
    Gateway Auth Type: PKI
    Gateway Auth ID Type: Identity Certificate Distinguished Name
    Gateway CA Certificate: AddTrust External CA Root
    05-25-14 07:31 AM
  4. Superdupont 2_0's Avatar
    Happy that the case is solved.

    In case of PureVPN there is one optional add-on, which I stronlgy recommend: NAT-Firewall

    If you still not have it, contact customer support to get it.

    After that you can do some simple fine-tuning of the firewall in the clients area (in your case you can probably just "block all ports").
    05-25-14 09:01 AM
  5. shellhrs's Avatar
    Thanks for the advice. Will check it out.
    05-25-14 11:01 AM
  6. beemaabeemababy's Avatar
    I followed all those settings and I still cannot connect to the VPN. Any other ideas?

    I'm still exchanging emails between support, so if I discover that any changes need to be made to the settings, then I will post it up on here.
    02-20-16 02:40 PM

Similar Threads

  1. Replies: 16
    Last Post: 05-28-14, 01:53 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 05-25-14, 09:12 PM
  3. Need help with phone shutting off
    By GTSFREAK in forum BlackBerry Z10
    Replies: 8
    Last Post: 05-25-14, 01:12 PM
  4. Thank you for all your Z10 Help everyone!
    By thedorkknight in forum BlackBerry Z10
    Replies: 6
    Last Post: 05-25-14, 04:04 AM
  5. Help - Does STA 100-5 work with Verizon for LTE?
    By BriGuy19872015 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 3
    Last Post: 05-25-14, 12:05 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD