1. AfroZepher's Avatar
    So I've seemed to always have an issue with the playbook calendar (glitchy and slow) but now it won't even open period. I updated to OS 2.1 with no change except now I get an error id : 35005 when trying to download updates from app world (upon more investigation I realized my BB id on my 9900 ends with. ".net" and the one on my PB end with ".com" (my bad???) So I figured what the . . .just back up the PB and wipe/reset right??? WRONG . . .My PB currently refuses to back up . . . where to next. . .I haven't had one issue when it came to playing games but to get stuff done I always have an issue. . .wow. . .help will be appreciated. . .
    Last edited by AfroZepher; 08-30-12 at 09:52 PM. Reason: Typing on my playbook with the new CB forums app sucks (no spell check or editing). . .had to wait till I got to a PC. . .
    08-30-12 09:36 PM
  2. BB_Bmore's Avatar
    There has been some problems with this beta. Hence beta I had to wipe with cfp and then write the previous 2.1 beta and then whitelist and upgrade to 2.1.0.840.

    Complicated,yes,but it worked.
    08-30-12 11:46 PM
  3. Heavens1's Avatar
    So I've seemed to always have an issue with the playbook calendar (glitchy and slow) but now it won't even open period. I updated to OS 2.1 with no change except now I get an error id : 35005 when trying to download updates from app world (upon more investigation I realized my BB id on my 9900 ends with. ".net" and the one on my PB end with ".com" (my bad???) So I figured what the . . .just back up the PB and wipe/reset right??? WRONG . . .My PB currently refuses to back up . . . where to next. . .I haven't had one issue when it came to playing games but to get stuff done I always have an issue. . .wow. . .help will be appreciated. . .
    What happens when you try to back up the PB?

    Does Desktop Mgr 'find' your PB?

    When you use the DM back up option does it start to back up?
    08-31-12 12:32 AM
  4. AfroZepher's Avatar
    The PB connects, I hit back up and the progress bar pops up for about a min then an error message shows up saying to check if the PB is connected properly or something like that. . .
    08-31-12 04:37 PM
  5. Heavens1's Avatar
    Hate to say this .... but it seems like you may need to re-install the OS.
    08-31-12 07:05 PM
  6. AfroZepher's Avatar
    figured. . .if I do a security wipe will my apps still be there?
    08-31-12 09:39 PM
  7. djenkins6's Avatar
    Sign in with same bbid and you'll see all your apps in uninstalled list in app world where you can reinstall. You'll lose any progress data in games, and mae sure to back up your media (or copy if backup isn't working) before security wipe. Also if you got some apps on special/free/sale you might get message about price of app being changed so you might have to pay to get them back. This has only happened to me on a few apps.
    AfroZepher likes this.
    08-31-12 09:56 PM
  8. AfroZepher's Avatar
    lame . . .the problem is I entered my BBid wrong from the very beginning. . .what ever. . .thanks anyway. . .
    09-01-12 07:56 AM
  9. kbz1960's Avatar
    Can't you just change your bbid to the correct one?
    09-01-12 08:24 AM
  10. AfroZepher's Avatar
    I tried. . .it keeps saying the right one is "unavailable". .. I still don't under stand. . .It's supposed to be one id for multiple devices right???
    09-01-12 09:32 AM
  11. kbz1960's Avatar
    I have the same id for my phone and pb.
    09-01-12 09:36 AM
  12. AfroZepher's Avatar
    All the info I've found says your "BlackBerry ID can only be associated to one BlackBerry smartphone and one BlackBerry PlayBook tablet at any given time." So I should be able to use the one I have on my phone with my Playbook no problem. . .so why is it keep telling me the username is already in use? (are both your username and screen name exactly the same on u pb and phone?)
    09-01-12 09:44 AM
  13. kbz1960's Avatar
    Yes my user and screen name are the same on both. Screen name ***** and user name is *****@whatever.com
    09-01-12 09:52 AM
  14. AfroZepher's Avatar
    . . .If I can just back up my app info I wouldn't mind doing a wipe and seeing if entering my correct id info afterward would work. . .(seems like the only problems people are having backing up the PB is when you try to back up app info. . .wow. . .
    09-01-12 10:01 AM
  15. kbz1960's Avatar
    Yep I hear ya on that one! What OS are you using now? There is too much a backup from this OS won't work on that OS. Hope they get it right for bb10.
    09-01-12 10:08 AM
  16. AfroZepher's Avatar
    I'm on the 2.1 beta. . .but I've had the problem since the very beginning. . . ( just didn't make a big deal out of it till now since we finally have halfway decent apps now. . .
    09-01-12 10:17 AM
  17. kbz1960's Avatar
    What dm version? Have you tried others?
    09-01-12 10:19 AM
  18. AfroZepher's Avatar
    I'm on the 7.1 version. . .tried every time I updated the DM and never worked. . .I have two PB backup files (one from Feb and the other from May) and I have no clue how they got there. . .lol
    09-01-12 10:26 AM
  19. kbz1960's Avatar
    So on the pb you can't hit the pencil and change com to net?
    09-01-12 10:29 AM
  20. AfroZepher's Avatar
    Tried. . .asked me to do a security wipe. . .went through the props and it said the user name is already in use. . .(by me of course. . .lol)
    09-01-12 10:31 AM
  21. AfroZepher's Avatar
    I'm deleting apps left and right. . . uninstalling all of my side loading android apps and gonna give the backup a shot again.. .
    09-01-12 10:37 AM
  22. kbz1960's Avatar
    Wait! There are reports the update server is down!
    09-01-12 10:53 AM
  23. AfroZepher's Avatar
    ??? lol. . . who what where and how?
    09-01-12 11:25 AM
  24. kbz1960's Avatar
    I just checked again and it is working now.
    09-01-12 11:39 AM
  25. AfroZepher's Avatar
    still getting nothing . . .I read some where that folks eventually get it to work after a couple of tries (4-5 tries). . .this is my tenth with no luck. . .With custom back up device setting and media back up just fine. . .it's the application data that won't back up. . .hence me deleting apps trying to figure out what the problem is. . .
    Last edited by AfroZepher; 09-01-12 at 01:11 PM.
    09-01-12 12:43 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD