1. BerryMumbai's Avatar
    So I have a 9900 (7.1) and Playbook (whatever the latest 2.0 iteration is). Downloaded an app on the PB, which only works in a WiFi environment. Thought to myself - no worries, I'll set up a mobile hotspot on my 9900, hook it up to the PB through WiFi and problem solved.

    Set up hotspot on the 9900, all working well - hotspot shows up on my other mobile device (Samsung GN) , shows up on my laptop etc - all working perfectly, but the hotspot does not show up on the PB as a Wifi network and so cannot connect and so cannot use the app on the PB.

    Thoughts / suggestions welcome and always appreciated.
    09-14-12 02:58 AM
  2. GreyGhostRos's Avatar
    No idea why it won't show up only on the PlayBook..
    But you can always try entering the details (SSID and Key) manually in the settings.
    Go to settigns -> Wifi -> "Connect Manually" -> Fill in the details -> Save and Connect..

    Hope that helps..
    09-14-12 03:57 AM
  3. hreiner1's Avatar
    turn off bluetooth first, it may interfere
    09-14-12 09:23 AM
  4. kbz1960's Avatar
    I've done this a few times with no issue. Not sure why your pb doesn't see it.
    09-14-12 09:28 AM
  5. robsteve's Avatar
    Do you have too many devices connected to the hotspot at once? I think there is a limit.

    Try turning wifi off and then on in the PlayBook options or reboot the PlayBook.
    09-14-12 09:35 AM
  6. BB_Bmore's Avatar
    I uSe this feature all the time. I don't know why its not working for you but I can assure you its user error abd nothing else

    Sent from my BlackBerry 9670 using Tapatalk
    09-14-12 09:42 AM
  7. BerryMumbai's Avatar
    Thanks all.

    Problem was in the 9900 hot spot settings - it was set to 802.11g only. Moment I set it to 802.11bg, hey presto. Problem solved. Life is good again
    09-15-12 03:46 AM
  8. Bold_until_Hybrid_Comes's Avatar
    Doesn't the 9900 transmit N?
    09-15-12 05:09 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD